Автокөлік шығаратын елдер тізімі

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Мұнда ауысу: шарлау, іздеу
2005
2000

Бұл Автокөлік шығаратын елдер тізімі Халықаралық Автомобиль өндірушілер ұйымы негізінде 2011 жылдың сәуір айында жасалған. Келтірілген сандар жолаушылар көлігін, жеңіл коммерциялық көліктер, минибаздарды, жүк көліктерін, автобустарды және оқытушы көліктерді қамтиды.[1]

Rank Country/Region 2010[2] 2005[3] 2000[4]
Үлгі:NoflagWorld 77,609,901 66,482,439 58,374,162
Үлгі:Country data EU European Union 16,904,436[5] 18,176,860[6] 17,142,142[7]
01 Қытай Халық Республикасы China 18,264,667 5,708,421 2,069,069
02 Жапония Japan 9,625,940 10,799,659 10,140,796
03 Америка Құрама Штаттары United States 7,761,443 11,946,653 12,799,857
04 Германия Germany 5,905,985 5,757,710 5,526,615
05 Оңтүстік Корея South Korea 4,271,941 3,699,350 3,114,998
06 Үндістан India 3,786,849 1,638,674 801,360
07 Бразилия Brazil 3,648,358 2,530,840 1,681,517
08 Испания Spain 2,387,900 2,752,500 3,032,874
09 Мексика Mexico 2,345,124 1,624,238 1,935,527
10 Франция France 2,227,742 3,549,008 3,348,361
11 Канада Canada 2,071,026 2,688,363 2,961,636
12 Тайланд Thailand 1,644,513 1,122,712 411,721
13 Иран Iran 1,599,454 817,200 277,985
14 Ресей Russia 1,403,244 1,351,199 1,205,581
15 Ұлыбритания United Kingdom 1,393,463 1,803,109 1,813,894
16 Түркия Turkey 1,094,557 879,452 430,947
17 Чехия Czech Republic 1,076,385 602,237 455,492
18 Польша Poland 869,376 613,200 504,972
19 Италия Italy 857,359 1,038,352 1,738,315
20 Аргентина Argentina 716,540 319,755 339,632
21 Индонезия Indonesia 704,715 500,710 292,710
22 Малайзия Malaysia 567,715 563,408 282,830
23 Словакия Slovakia 556,941 218,349 181,783
24 Оңтүстік Африка Республикасы South Africa 472,049 525,227 357,364
25 Румыния Romania 350,912 194,802 78,165
26 Бельгия Belgium 338,290 928,965 1,033,294
27 Қытай Республикасы Taiwan 303,456 446,345 372,613
28 Аустралия Australia 243,495 394,713 347,122
29 Швеция Sweden 217,084 339,229 301,343
30 Словения Slovenia 205,711 187,247 98,953
31 Мажарстан Hungary 167,890 152,015 137,398
32 Португалия Portugal 158,723 226,834 245,784
33 Өзбекстан Uzbekistan 156,880 94,437 52,264
34 Пәкістан Pakistan 109,433 153,393 102,578
35 Австрия Austria 104,814 253,279 141,026
36 Венесуэла Venezuela 104,357 135,425 123,324
37 Нидерланд Netherlands 94,106 102,204 98,823
38 Украина Ukraine 83,133 215,759 31,255
39 Мысыр Egypt 69,060 123,425 78,852
40 Филиппиндер Philippines 63,530 64,492 38,877
41 Марокко Morocco 50,000 33,992 31,314
42 Вьетнам Vietnam 32,920 31,600[8] 6,862[9]
43 Колумбия Colombia 28,350 109,333 79,921
(in 2002)[10]
44 Беларусь Республикасы Belarus 16,650 26,995 19,324
45 Финляндия Finland 6,500 21,644 38,926
46 Сербия Serbia 6,470 14,179 12,740
47 Эквадор Ecuador 5,950 32,254 41,047
48 Чили Chile 4,700 6,660[8] 5,245[9]

Сілтемелер мен түсініктемелер[өңдеу]

Үлгі:Industry country lists