АҚШ президенттерінің тізімі

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Мұнда ауысу: шарлау, іздеу

АҚШ президенттері 1789 жылдан бері сайланып келеді. АҚШ президенттер күні (ағылш. U.S. Presidents Day) жыл сайын ақпанның үшінші дүйсенбісінде Америка бойынша тойланады. [1]

Фото Президент Мерзімнің басы Мерзімнің соңы Партиясы Вице-президент Кезеңі, күндері
1 Gilbert Stuart, George Washington (Lansdowne portrait, 1796).jpg Уошингтон, ДжорджДжордж Уошингтон 30 сәуір 1789 4 наурыз 1797 Партиясыз Адамс, ДжонДжон Адамс 2865
2 Adamstrumbull.jpg Адамс, ДжонДжон Адамс 4 наурыз 1797 4 наурыз 1801 Федералист Томас Джефферсон 1460
3 Thomas Jefferson by Rembrandt Peale, 1800.jpg Джефферсон, ТомасТомас Джефферсон 4 наурыз 1801 4 наурыз 1809 демократиялық-республикандық партия Аарон Бурр
Джордж Клинтон
2922
4 Jm4.gif Мэдисон, ДжеймсДжеймс Мэдисон 4наурыз 1809 4 наурыз 1817 Демократ-Республикандық Джордж Клинтон
жоқ
Элбридж Джерри
2922
5 James Monroe White House portrait 1819.gif Монро, ДжеймсДжеймс Монро 4 наурыз 1817 4 наурыз 1825 Демократ-Республикандық Томпкинс, ДэниэлДэниэл Томпкинс 2922
6 John Quincy Adams by GPA Healy, 1858.jpg Джон Куинси АдамсДжон Куинси Адамс 4 наурыз 1825 4 наурыз 1829 Демократ-Республикандық
Национал-Республикандық
Кэлхун, Джон КолдвеллДжон Колдвелл Кэлхун 1461
7 Andrew jackson head.jpg Джексон, ЭндрюЭндрю Джексон 4 наурыз 1829 4 наурыз 1837 Демократ Джон Колдуэлл Кэлхун
жоқ
Мартин Ван Бюрен
2922
8 Martin Van Buren by George PA Healy, 1858.gif Ван Бюрен, МартинМартин Ван Бюрен 4 наурыз 1837 4 наурыз 1841 Демократ Джонсон, РичардРичард Джонсон 1461
9 William Henry Harrison by James Reid Lambdin, 1835.jpg Гаррисон, УильямУильям Гаррисон 4 наурыз 1841 4 сәуір 1841[2] Виг Тайлер, ДжонДжон Тайлер 31
10 WHOportTyler.jpg Тайлер, ДжонДжон Тайлер 4 сәуір 1841 4 наурыз 1845
Виг
Партияда жоқ[3]
жоқ 1430
11 James Knox Polk by GPA Healy, 1858.jpg Полк, Джеймс НоксДжеймс Нокс Полк 4 наурыз 1845 4 наурыз 1849 Демократ Даллас, ДжорджДжордж Даллас 1461
12 Zachary Taylor 2.jpg Тейлор, ЗакариЗакари Тейлор 4 наурыз 1849 9 шілде 1850[2] Виг Филлмор, МиллардМиллард Филлмор 492
13 Millard Fillmore.jpg Филлмор, МиллардМиллард Филлмор 9 шілде 1850 4 наурыз 1853 Виг жоқ 969
14 Franklin Pierce by GPA Healy, 1858.jpg Пирс, ФранклинФранклин Пирс 4 наурыз 1853 4 наурыз 1857 Демократ Уильям Кинг
жоқ
1461
15 Jb15.gif Бьюкенен, ДжеймсДжеймс Бьюкенен 4 наурыз 1857 4 наурыз 1861 Демократ Брекинридж, ДжонДжон Брекинридж 1461
16 Abraham Lincoln by George Peter Alexander Healy.jpg Линкольн, АвраамАвраам Линкольн 4 наурыз 1861 15 сәуір 1865[4] Республикандық
Ұлттық одақ[5]
Ганнибал Гэмлин
Эндрю Джонсон
1503
17 Andrew Johnson portrait.jpg Джонсон, ЭндрюЭндрю Джонсон 15 апреля 1865 4 наурыз 1869 Демократ
Национальный союз[5]
жоқ 1419
18 Ulysses S. Grant.jpg Грант, УлиссУлисс Грант 4 наурыз 1869 4 наурыз 1877 Республикандық Шайлер Колфакс
Генри Уилсон
нет
2922
19 Daniel Huntington - Rutherford Birchard Hayes - Google Art Project.jpg Хейз, РезерфордРезерфорд Хейз 4 марта 1877 4 марта 1881 Республикандық Уилер, УильямУильям Уилер 1461
20 James Garfield.jpg Гарфилд, ДжеймсДжеймс Гарфилд 4 марта 1881 19 сентября 1881[4] Республикандық Артур, ЧестерЧестер Артур 199
21 Chester A Arthur by Daniel Huntington.jpeg Артур, ЧестерЧестер Артур 19 сентября 1881 4 наурыз 1885 Республикандық жоқ 1262
22 Grover Cleveland portrait2.jpg Кливленд, ГроверГровер Кливленд 4 наурыз 1885 4 наурыз 1889 Демократ Томас Хендрикс
жоқ
1461
23 Benjamin Harrison, head and shoulders bw photo, 1896.jpg Гаррисон, БенджаминБенджамин Гаррисон 4 наурыз 1889 4 наурыз 1893 Республикандық Мортон, ЛевиЛеви Мортон 1461
24 Grover Cleveland, painting by Anders Zorn.jpg Кливленд, ГроверГровер Кливленд
(екінші рет)
4 наурыз 1893 4 марта 1897 Демократ Стивенсон, ЭдлайЭдлай Стивенсон 1461
25 Official White House portrait of William McKinley.jpg Мак-Кинли, УильямУильям Мак-Кинли 4 наурыз 1897 14 қыркүйек 1901[4] Республикандық Гаррет Хобарт
жоқ
Теодор Рузвельт
1654
26 President Theodore Roosevelt, 1904.jpg Рузвельт, ТеодорТеодор Рузвельт 14 қыркүйек 1901 4 наурыз 1909 Республикандық жоқ
Чарльз Фэрбенкс
2728
27 TaftOfficial Portrait.jpg Тафт, УильямУильям Тафт 4 наурыз 1909 4 наурыз 1913 Республикандық Джеймс Шерман
жоқ
1461
28 Ww28.jpg Вильсон, ВудроВудро Вильсон 4 наурыз 1913 4 наурыз 1921 Демократ Маршалл, ТомасТомас Маршалл 2922
29 Wh29.gif Гардинг, УорренУоррен Гардинг 4 наурыз 1921 2 тамыз 1923[2] Республикандық Кулидж, КалвинКалвин Кулидж 881
30 CoolidgeWHPortrait.jpg Кулидж, КалвинКалвин Кулидж 2 тамыз 1923 4 наурыз 1929 Республикандық жоқ
Чарльз Дауэс
2041
31 Herbert Clark Hoover by Greene, 1956.jpg Гувер, ГербертГерберт Гувер 4 наурыз 1929 4 наурыз 1933 Республикандық Кёртис, ЧарльзЧарльз Кёртис 1461
32 President Franklin D. Roosevelt-1941.jpg Рузвельт, ФранклинФранклин Рузвельт 4 наурыз 1933 12 cәуір 1945[2] Демократ Джон Гарнер
Генри Уоллес
Гарри Трумэн
4422
33 HarryTruman.jpg Трумэн, ГарриГарри Трумэн 12 cәуір 1945 20 қаңтар 1953 Демократ жоқ
Олбен Баркли
2840
34 Dwight D. Eisenhower, official Presidential portrait.jpg Эйзенхауэр, ДуайтДуайт Эйзенхауэр 20 қаңтар 1953 20 қаңтар 1961 Республикандық Никсон, РичардРичард Никсон 2922
35 John F. Kennedy, White House photo portrait, looking up.jpg Кеннеди, ДжонДжон Кеннеди 20 қаңтар 1961 22 қараша 1963[4] Демократ Джонсон, ЛиндонЛиндон Джонсон 1036
36 Джонсон, ЛиндонЛиндон Джонсон 22 қараша 1963 20 қаңтар 1969 Демократ жоқ
Хьюберт Хамфри
1886
37 Rn37.jpeg Никсон, РичардРичард Никсон 20 қаңтар 1969 9 тамыз 1974[6] Республикалық Спиро Агню
жоқ
Джеральд Форд
2027
38 Gerald Ford.jpg Форд, ДжеральдДжеральд Форд 9 тамыз 1974 20 қаңтар 1977 Республикандық жоқ
Нельсон Рокфеллер
895
39 James E. Carter - portrait.jpg Картер, ДжиммиДжимми Картер 20 қаңтар 1977 20 қаңтар 1981 Демократ Мондейл, УолтерУолтер Мондейл 1461
40 Official Portrait of President Reagan 1981.jpg Рейган, РональдРональд Рейган 20 қаңтар 1981 20 қаңтар 1989 Республикандық Буш-старший, ДжорджДжордж Буш-старший 2922
41 Буш, Джордж Герберт УокерДжордж Герберт Уокер Буш 20 қаңтар 1989 20 қаңтар 1993 Республикандық Куэйл, ДэнДэн Куэйл 1461
42 Клинтон, БиллБилл Клинтон 20 қаңтар 1993 20 қаңтар 2001 Демократ Гор, ЭлЭл Гор 2922
43 George-W-Bush.jpeg Буш, Джордж УокерДжордж Уокер Буш 20 қаңтар 2001 20 қаңтар 2009 Республикандық Чейни, ДикДик Чейни 2922
44 Official portrait of Barack Obama.jpg Обама, БаракБарак Обама 20 қаңтар 2009 Қазіргі президент
уақыты өтуде
20 қаңтар 2017
Демократ Байден, ДжоДжо Байден 1921

Тағы қараңыз[өңдеу]

Сілтемелер[өңдеу]

Дереккөздер[өңдеу]

  1. [1]
  2. a b c d Умер своей смертью на посту президента
  3. Бывший член Демократиялық партия, избран вице-президентом как виг. В 1841 году был исключён из партии из-за отказа поддерживать фракцию вигов в Конгрессе
  4. a b c d Убит
  5. a b Авраам Линкольн и Эндрю Джонсон в 1864 году были избраны как члены партии Национальный союз
  6. Ушёл в отставку
Ортаққорда бұған қатысты медиа санаты бар: Presidents of the United States