Бейонсе

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Мұнда ауысу: шарлау, іздеу
Бейонсе
Beyoncé
Сурет
Негізгі ақпарат
Толық аты

Бейонсе́ Жизель Ноулз

Туған күні

4 қыркүйек 1981(1981-09-04) (33 жас)

Туған жері

Хьюстон, Техас, АҚШ

Белсенділік жылдары

1997 — осы уақытқа шейін

Мемлекет

 АҚШ

Мамандықтары

Ән авторы
музыкалық продюсер
актриса
әнші
биші
хореограф
модель
режиссёр

Жанрлары

R&B, поп, соул

Лақап аттары

Бейонсе́ немесе Саша Фирс

Ұжымы

Destiny's Child

Қызметтес болған

Jay-Z
Алиша Киз
Lady Gaga
Тина Тёрнер
Мисси Элиот
Шон Пол

Лейблдері

Columbia

Марапаттары

"Гремми" жүлдесінің 17 рет жүлдегері және 45 номинациясы иегері , сонымен қатар

Ресми сайты
Beyoncé Assinatura.png
Бейонстың қолтаңбасы

Бейо́нсе Жизе́ль Но́улз (ағылш. Beyoncé Giselle Knowles, көпшілікке Бейо́нсе деген атпен танымал; 4 қыркүйек 1981 жыл, Хьюстон, Техас, АҚШ) – R&B стиліндегі америкалық әнші, музыкалық продюссер, актриса, биші және модель.[1]

Кішкентайынан вокалды және би байқауларына қатысқан. Атақ-даңққа 1990 жылдары Destiny's Child тобының солисті болып ие болған. Сол кезде Survivor хитімен танымал болған. Топ мүшелері тарап кеткеннен кейін өзінің жеке альбомын шығарып, үлкен жетістіктерге жетеді. Қазіргі таңдағы танымал әншілердің бірі, 17 Grammy сыйлығының иегері ,олардың 14-і жеке әнші ретінде , қалған ушеуі Destiny's Child тобының солисті ретіндегі жүлдесі. Актерлік мансабын 2001 жылы «Кармен: Хип-хопера» музыкалық фильміне түсумен бастайды . 2004 жылы House of Deréon атты отбасылық киім үлгілерін шығарады. Pepsi, Tommy Hilfiger, Armani және L'Oréal сияқты брендтермен келісімге отырған.2010 жылы Forbes журналының әлемнің ең беделділерінің 100 тізімінде 2 қатарды ,сонымен қатар музыка әлемінің ханшайымына айналды. Time журналыда өзінің ең беделділерінің 100 тізімінде жариялады.

Альбомдар[өңдеу]

  • Dangerously in Love (2003)
  • B'Day (2006)
  • I Am… Sasha Fierce (2008)
  • 4 (2011)
  • Beyoncé (2013)
  • Beyoncé: Platinum Edition (2014)

Дискография[өңдеу]

  • 2003 жылы-«Crazy in Love» ( Jay-Z-ның қатысуымен)
  • 2003 жылы-«Baby Boy» ( Шона Поланың қатысуымен)
  • 2003 жылы- «Me, Myself and I»
  • 2004 жылы-«Naughty Girl»
  • 2005 жылы-«Check on It» ( Slim Thug қатысуымен)
  • 2006 жылы-«Déjà Vu» ( Jay-Z-ның қатысуымен)
  • 2006 жылы-«Ring the Alarm»
  • 2006 жылы-«Irreplaceable»
  • 2007 «Beautiful Liar» ( Шакираның қатысуымен)
  • 2007 жылы-«Get Me Bodied»
  • 2007 жылы-«Green Light»
  • 2008 жылы-«If I Were a Boy»
  • 2008 жылы-«Single Ladies (Put a Ring on It)»
  • 2009 жылы-«Diva»
  • 2009 жылы-«Halo»
  • 2009 жылы-«Ego» (ремикс Кани Уэсттың қатысуымен)
  • 2009 жылы-«Sweet Dreams»
  • 2009 жылы-«Broken-Hearted Girl»
  • 2009 жылы-«Video Phone» ( Lady Gaga-ның қатысуымен)
  • 2010 жылы-«Why Don't You Love Me»
  • 2011 жылы-«Run the World (Girls)»
  • 2011 жылы-«Best Thing I Never Had»
  • 2011 жылы-«Party» (Andre 3000 қатысуымен)
  • 2011 жылы-«Love on Top»
  • 2011 жылы-«Countdown»
  • 2012 жылы-«I Care»
  • 2012 жылы-«End Of Time»
  • 2013 жылы-«XO»
  • 2013 жылы-«Drunk In Love» (Jay-Z-ның қатысуымен)
  • 2014 жылы-«Partition»
  • 2014 жылы-«Pretty Hurts»

Турлар[өңдеу]

  • Dangerously in Love Tour (2003)
  • The Beyoncé Experience (2007)
  • I Am… World Tour (2009—2010)
  • I Am… Yours (2009)
  • The Mrs. Carter Show World Tour (2013—2014)
  • Verizon Ladies First Tour (2004)
  • On the Run Tour (с Jay-Z; 2014)

Жетістіктері[өңдеу]

Бейонсе 2011 жылы өткен Bilboard журналының премиясында "Мыңжылдық әртіс" атағын алды. Ол музыкамен айналасқаннан бастап, 17 Grammy сыйлығының иегері атанып ғана қоймай, 45 номинацияны жеңіп алды. 19 жасында өзінің бірінші жүлдесіне ие болды.

Фильмография[өңдеу]

  • 2001 жылы-«Кармен: Хип-хопера»
  • 2002 жылы-«Остин Пауэрс: Голдмембер»
  • 2003 жылы-«Борьба с искушениями»
  • 2004 жылы-«Уход в чёрное»
  • 2006 жылы-«Розовая пантера»
  • 2006 жылы-«Девушки мечты»
  • 2007 жылы-«Моя Ночь на Грэмми»
  • 2008 жылы-«Кадиллак Рекордс»
  • 2009 жылы-«Одержимость»
  • 2009 жылы-«Wow! Wow! Wubbzy!»
  • 2013 жылы-«Эпик»

Өнім және демеушілік[өңдеу]

Ноулз Pepsi компаниясымен 2002 жылы жарнамаға түсу бойынша келісім шартқа отырды. Кейін, барлық теледидардан, ғаламтордан жарнама көрсетілімге шыға бастады. Бір жағынан бұл компанияға индоссант ретінде, яғни демографиялық позицияны жақсарту үшін көмектесті. 2004 жылы Pepsi компаниясының "Гладиаторлар" атты жарнамасында Ноулз Бритни Спирс, P!nk, Энрике Иглесиас сынды әншілермен бірге түсті.

Фильмдері[өңдеу]

  • «Борьба с искушениями» (2003)
  • «Девушки мечты» (2006)
  • «Одержимость» (2009)
  • «Эпик» (2013) (Тара рөлін дыбыстады)

Дереккөздер[өңдеу]

  1. Beyoncé: Biography. MSN (2008). 2008 жылы 29 қыркүйекте тексерілген.
Ортаққорда бұған қатысты медиа санаты бар: Beyoncé Knowles