Уилл Смит

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Мұнда ауысу: шарлау, іздеу
Уилл Смит
Will Smith
Сурет
Уилл Смит 2010 жылы
Жалпы мағлұмат
Туған кездегі есімі:

кіші-Уиллард Кристофер Смит

Туған күні:

25 қыркүйек 1968(1968-09-25) (46 жас)

Туған жері:

Филадельфия, АҚШ

Азаматтығы:

 АҚШ

Мамандығы:

актер , әнші

Белсенді жылдары:

1990осы уақытқа шейін

IMDb:

ID 0000226

www.willsmith.com

Уи́ллард Кри́стофер «Уи́лл» Кіші Смит, (ағылш. Willard Christopher «Will» Smith, Jr.; 25 қыркүйек 1968 жылы, Филадельфия, АҚШ) – американ актері, хип-хоп орындаушысы. Екі «Оскар», төрт «Алтын глобус» және бірнеше Грэмми сыйлықтарының иегері. Бірінші некесінен бір баласы бар. Екінші рет Джада Пинкетке үйленген. Бір ұлы және бір қызы бар. Ұлы, Джейденмен бірге «The Pursuit of Happyness» («В погоне за счастьем») фильмінде бірге түскен. Ал қызы, Уиллоумен бірге «I Am Legend» («Я — легенда») фильмінде бірге көрінген. 80-шы жылдардың аяғында ол DJ Jazzy Jeff & the Fresh Prince хип-хоп дуэтінің мүшесі ретінде танылған. Кейін танымал «The Fresh Prince of Bel-Air» («Принц из Беверли-Хиллз») телехикаясында басты рөлді сомдаған. Казіргі кезде басқа да киножобаларға қатысуда.[1]

Отбасы және жеке өмірі[өңдеу]

Анасы Кэролайн мектеп мұғалімі болып , ал әкесі Уиллард Кристофер Смит — инженер болып жұмыс істеді. Уилл 13 жаста болғанда ата-анасы ажырасып кетеді. Уиллдің өзі 1995 жылы бірінші әйелі Шери Зампиномен үш жылдан кейін ажырасады. Оның ұлы Уиллард Кристофер Смит III (Үшінші) анасымен қалады. Екі жылдан кейін 1997 жылы 31 желтоқсанда Смит озінің жақын құрбысы Джаде Пинкеттке үйленеді. Джадтан Смиттын екі баласы дүниеге келеді :ұлы Джейден Смит (8 шілде 1998) және қызы Уиллоу Смит (31 қазан 2000). Қызымен бірге «Мен аңызбын» атты киноға , ал ұлымен «Бақыт жетегінде» атты фильмге түседі.

Фильмографиясы[өңдеу]

Жыл Қазақ тілінде Түпнұсқасы Рөлдері
1990—1996 Беверли-Хиллз ханзадасы The Fresh Prince of Bel-Air Уилл
1992 Ағыспен жүз Where the Day Takes You Мэнни
1995 Жаман жігіттер Bad Boys Детектив Майк Лоури
1996 Тәуелсіздік күні Independence Day Капитан Стивен Хиллер
1997 Қарадағы адамдар Men in Black Джеймс Эдвардс / Агент Джей
1998 Мемлекет жауы Enemy of the State Роберт Клэйтон Дин
1999 Жабайы,жабайы Вест Wild Wild West Капитан Джеймс «Джим» Вест
2000 Багер Ванс аңызы The Legend of Bagger Vance Багер Ванс
2001 Әли Ali Мухаммед Әли
2002 Қарадағы адамдар 2 Men in Black II Джеймс Эдвардс / Агент Джей
2006 Бақыт жетегінде The Pursuit of Happyness Крис Гарднер
2007 Мен аңызбын I Am Legend Роберт Невилл
2008 Жеті өмір Seven Pounds Тим Томас
2012 Қарадағы адамдар 3 Men in Black III Джеймс Эдвардс / Агент Джей
2013 Біздің эрамыздан кейін After Earth Кифер Рэйдж

Дискографиясы[өңдеу]

  1. Rock The House (1987)
  2. He’s The DJ, I’m The Rapper (1988)
  3. And In This Corner… (1989)
  4. Homebase (1991)
  5. Code Red (1993)
  6. Big Willie Style (1997)
  7. Men in Black: The Album (1997)
  8. DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince — Greatest Hits (1998)
  9. Willennium (1999)
  10. Born To Reign (2002)
  11. Men in Black II: Music from the Motion Picture (2002)
  12. Greatest Hits (2002)
  13. Party Starter
  14. Lost and Found (2005)
  15. Miami (2009)

Сілтемелер[өңдеу]

  1. Уилл Смиттің ресми сайты

Дереккөздер[өңдеу]

  1. http://www.imdb.com/name/nm0000226/