Эстония қалаларының тізімі

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Мұнда ауысу: шарлау, іздеу

Қазіргі таңда Эстонияда 47 елді мекен қала дәрежесіне ие. Төмендегі кестеде мыналар көрсетілген: қаланың аты, қала дәрежесі берілген жыл, 1979, 1989, 2000 және 2006 жылдары тұрғын саны, қала орналасқан уезд.

Қала Қала дәрежесі берілген жыл 1979 тұрғын саны 1989 тұрғын саны 2000 тұрғын саны 2006 тұрғын саны Уезд (Мааконд)
1. Таллин 1248 441800 478974 400378 396193 Харьюмаа
2. Тарту 1262 104381 113420 101169 101740 Тартумаа
3. Нарва 1345 75909 81221 68680 66936 Ида-Вирумаа
4. Кохтла-Ярве 1946 87472 62059 47679 45740 Ида-Вирумаа
5. Пярну 1318 54051 52389 45500 44198 Пярнумаа
6. Вильянди 1283 22368 23080 20756 20274 Вильяндимаа
7. Раквере 1302 19011 19822 17097 16698 Ляэне-Вирумаа
8. Маарду 1980  ? 16052 16738 16570 Харьюмаа
9. Силламяэ 1957 16157 20561 17199 16567 Ида-Вирумаа
10. Курессааре 1563 14207 16166 14925 14919 Сааремаа
11. Выру 1784 16767 17496 14879 14554 Вырумаа
12. Валга 1584 18474 17722 14323 13930 Валгамаа
13. Хаапсалу 1279 13035 14617 12054 11774 Ляэнемаа
14. Йыхви 1938  ? 15607 12112 11455 Ида-Вирумаа
15. Пайде 1291 9641 10849 9642 9751 Ярвамаа
16. Кейла 1938 7194 10072 9388 9386 Харьюмаа
17. Кивиыли 1946 11050 10390 7405 6925 Ида-Вирумаа
18. Тапа 1926 10851 10439 6765 6559 Ляэне-Вирумаа
19. Пылва 1993  ? 7038 6467 6510 Пылвамаа
20. Йыгева 1938 5289 7035 6420 6349 Йыгевамаа
21. Тюри 1926 6626 6862 6324 6137 Ярвамаа
22. Элва 1938 6358 6325 6020 5826 Тартумаа
23. Рапла 1993 5599 6271 5758 5682 Рапламаа
24. Сауэ 1993  ? 4395 4958 5067 Харьюмаа
25. Пылтсамаа 1926 4893 5207 4849 4894 Йыгевамаа
26. Палдиски 1783 7311 7690 4248 4332 Харьюмаа
27. Синди 1938 4428 4548 4179 4049 Пярнумаа
28. Кунда 1938 4828 5037 3899 3751 Ляэне-Вирумаа
29. Кярдла 1938 3426 4139 3773 3724 Хийумаа
30. Локса 1993  ? 4315 3494 3455 Харьюмаа
31. Кехра 1993 3679 4053 3224 3173 Харьюмаа
32. Тырва 1926 3157 3546 3201 3112 Валгамаа
33. Ряпина 1993 3247 3488 2967 2884 Пылвамаа
34. Усть-Нарва 1993 3135 3754 2983 2734 Ида-Вирумаа
35. Тамсалу 1993  ? 2978 2618 2629 Ляэне-Вирумаа
36. Килинги-Нымме 1938 2507 2504 2223 2144 Пярнумаа
37. Отепя 1936 2289 2424 2282 2123 Валгамаа
38. Каркси-Нуйа 1993  ?  ?  ? 2059 Вильяндимаа
39. Пюсси 1993 1869 2532 1872 1837 Ида-Вирумаа
40. Муствеэ 1938  ? 1994 1753 1756 Йыгевамаа
41. Лихула 1993 1624 1872 1497 1614 Ляэнемаа
42. Выхма 1993  ? 1983 1596 1544 Вильяндимаа
43. Антсла 1938 1952 1688 1547 1458 Вырумаа
44. Абья-Палуоя 1993  ?  ? 1417 1406 Вильяндимаа
45. Сууре-Яани 1938 1653 1503 1324 1238 Вильяндимаа
46. Калласте 1938  ? 1361 1211 1152 Тартумаа
47. Мыйзакюла 1938  ? 1349 1165 1081 Вильяндимаа