Өзбекстан қалаларының тізімі

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Мұнда ауысу: шарлау, іздеу

Өзбекстан қалалар тізімі[өңдеу]

Қазақша атауы "Өзбекстан орысшасы"[1]" Өзбекше атауы/
Қарақалпақша атауы
Халқы (2009)[2] Облыс Бұрынғы аттары
Ташкент Ташкент Toshkent 3235029 Ташкент қаласы
Аққорған Ташкент облысы
Акташ Октош 40590 Самарқанд облысы
Алат Бұхара облысы
Алмалық Олмалик Olmaliq 110474 Ташкент облысы
Алтыарык Олтиарик Oltiariq Ферғана облысы
Ангрен Ангрен Angren 125149 Ташкент облысы
Әндіжан Андижан Andijon 558302 Әндіжан облысы
Асака Асака Asaka Әндіжан облысы Ленинск
Ахангаран Охангарон Ohangaron 36755 Ташкент облысы
Ахунбабаев 15486 Әндіжан облысы Суфикишлак п.
Багат Богот Хорезм облысы
Байсун (өзб.) Бойсун Boysun Сурхандария облысы
Бахт Бахт Сырдария облысы
Бекабад Бекобод Bekobod 101292 Ташкент облысы Беговат
Беруни (өзб.) Беруний Beruniy
Biruniy
54590 Қарақалпақстан Шаббаз, Бируни
Бешарык Бешарик Beshariq Ферғана облысы
Бешкент Қашқадария облысы
Бөке Ташкент облысы
Булунгур Булунгур Bulungʿur Самарқанд облысы Красногвардейск
Бустан Бустон Қарақалпақстан
Бұхара Бұхара Buxoro 234744 Бұхара облысы
Вабкент Вобкент Бұхара облысы
Гагарин Гагарин Gagarin Жызақ облысы п. Ержар
Газалкент Gʿazalkent Ташкент облысы
Газли Бұхара облысы
Галаасия Бұхара облысы
Галлаарал Галлаорол Gallaorol Жизақ облысы Галляарал
Гиждуван Гиждувон Gʻijduvon 44019 Бұхара облысы
Гузар (англ.) Гузор Gʿuzor Қашқадария облысы
Гүлістан Гулистан Guliston 67846 Сырдария облысы Голодная Степь, Мырзашөл
Гурлен Гурлан Gurlan Хорезм облысы
Даштабад Даштабод Dashtobod Жызақ облысы
Денау Денов Denov 104393 Сурхандария облысы
Джамбай Жомбой Самарқанд облысы
Джаркурган Жаркургон Jarqurgon Сурхандария облысы
Жызақ Жизах Jizzax 148850 Жизақ облысы
Джума (өзб.)(англ.) Жума Juma Самарқанд облысы
Достық Дустлик Do`stlik Жызақ облысы
Зарафшан Зарафшан Zarafshon 68365 Навои облысы
Иштыхан Иштихон Самарқанд облысы
Каган Когон Kogon 86745 Бұхара облысы Новая Бұхара
Камаши Камаши Qamashi 35660 Қашқадария облысы
Қаракөл Қаракөл Qorakoʿl Бұхара облысы
Карасу Корасув Qorasuv 27453 Әндіжан облысы Ильичёвск
Караулбазар Бұхара облысы
Кармана Karmana Навои облысы
Карши Карши Qarshi 231093 Қашқадария облысы
Касан (өзб.) Косон Koson 65084 Қашқадария облысы
Касансай Косонсой Kosonsoy Наманган облысы
Каттакурган Каттакурган Kattaqoʻrgʻon 76562 Самарқанд облысы
Келес (англ.) Келес Ташкент облысы
Кизирик Кизирик Сурхандария облысы
Китаб (өзб.) Китоб Kitob 45734 Қашқадария облысы
Коканд Коканд Qo`qon 207015 Ферғана облысы
Кува (өзб.) Кува Quva 35109 Ферғана облысы
Кувасай Кувасой Quvasoy Ферғана облысы
Кумкурган Кумкоргон Сурхандария облысы
Кунград Кунгирот Qoʻngʻirot
Qon'rat
63589 Қарақалпақстан п. Железнодорожный
Кургантепа Кургонтепа Qoʿrgoʿntepa 27594 Әндіжан облысы
Кызылтепа Навои облысы
Мангит Мангит Manʿgit 33072 Қарақалпақстан
Маргилан Маргилан Marg`ilon Ферғана облысы Маргелан, Старый Маргелан
Марджанбулак Жизақ облысы
Мархамат 15627 Әндіжан облысы с. Русское Село
Мубарек Муборак Muborak 31822 Қашқадария облысы
Музрабад Музработ Сурхандария облысы
Муйнак Муйнок Mo'ynoq
Moynaq
Қарақалпақстан
Навбахор Навбахор Навои облысы
Навои Навои Navoiy 157957 Навои облысы Кермине
Наманган Наманган Namangan 647540 Наманган облысы
Нукус Нукус Nukus
No'kis
241318 Қарақалпақстан
Нурабад Самарқанд облысы п. Советабад
Нурата (өзб.) Нурота Nurota 30941 Навои облысы
Пайтуг Пойтуг Poytugʿ 27312 Әндіжан облысы
Пап Поп Pop Наманган облысы
Паркент Паркент Parkent Ташкент облысы
Пахтаабад (өзб.) Пахтаобод Paxtaobod 26749 Әндіжан облысы
Пахтакор Пахтакор Paxtakor Жизақ облысы
Питнак Питнак Хорезм облысы Шарлаук, Дружба
Пскент Пискент Piskent Ташкент облысы
Риштан Риштон 31881 Ферғана облысы п. Куйбышево
Ромитан Ромитан Бұхара облысы
Самарқанд Самарқанд Samarqand 596900 Самарқанд облысы
Солдатский Ташкент облысы
Сырдария Сирдарё Sirdaryo Сырдария облысы
Талимарджан Қашқадария облысы
Таракурган Туракургон Toʿrakoʿrgʿon Наманган облысы
Тахиаташ Тахиаташ Taxiatosh
Taxiatash
62100 Қарақалпақстан
Термез Термез Termiz 142441 Сурхандария облысы
Тойтепа Toʿytepa Ташкент облысы
Турткуль Турткуль Toʻrtkoʻl
Toʻrtkoʻl
52424 Қарақалпақстан Петроалександровск
Ульяново Жизақ облысы п. Обручево
Ургенч Ургенч Urganch 143199 Хорезм облысы Новоургенч
Ургут Ургут Urgut 50197 Самарқанд облысы
Учкудук Учкудук Uchquduq 35361 Навои облысы
Учкурган Учкургон Uchqoʿrgʿon 35999 Наманган облысы
Фергана Фергана Farg`ona 529089 Ферғана облысы Новый Маргелан, Скобелев
Хазарасп Хазорасп Хорезм облысы
Хаккулабад Хаккулобод Haqqulobod 28016 Наманган облысы
Хамза Ферғана облысы
Ханабад Хонобод Xonobod 34774 Әндіжан облысы п. Карабагиш, Советабад
Ханка Хонка Xonqa 43463 Хорезм облысы
Хатирчи Хатирчи Навои облысы
Хива Хива Xiva 59949 Хорезм облысы
Ходжаабад Әндіжан облысы
Ходжейли Хужайли Xoʻjayli
Xojeli
104589 Қарақалпақстан
Чартак Чорток Chortoq Наманган облысы
Челек Челак Самарқанд облысы
Чимбай Чимбой Chimboy
Shimbay
39571 Қарақалпақстан
Чиназ Чиноз Chinoz Ташкент облысы
Чиракчи (өзб.) Chiroqchi Қашқадария облысы
Чирчик Чирчик Chirchiq Ташкент облысы
Чуст Чуст Chust 70183 Наманган облысы
Шават (өзб.) Shovot Хорезм облысы
Шаргунь Сурхандария облысы п. Такчиян
Шафиркан Шофиркон Shofirkon Бұхара облысы
Шахрисабз Шахрисабз Shahrisabz 98955 Қашқадария облысы Шахрисябз
Шахрихан (өзб.) Шахрихон Shahrixon Әндіжан облысы п. Московский
Шерабад (өзб.) Шеробод Sherobod Сурхандария облысы
Ширин Ширин Сырдария облысы
Шуманай Shumanay
Shomanay
Қарақалпақстан
Шурчи Шурчи Shoʿrchi Сурхандария облысы
Яйпан Яйпан Yaypan Ферғана облысы
Яккабаг Яккабог Yakkabogʿ Қашқадария облысы
Янгиабад Yangiobod Ташкент облысы
Янгиер Янгиер Yangiyer 33789 Сырдария облысы
Янги-Нишан Қашқадария облысы
Янгиюль Янгийул Yangiyoʻl Ташкент облысы

Өзбекстанның қала типті поселкелері мен ірі ауылдарыынң тізімі[өңдеу]

Аты Облысы
Ақмаңғыт Қарақалпақстан
Акташ Наманган облысы
Акшолак Қарақалпақстан
Аламышик Әндіжан облысы
Алимкент Ташкент облысы
Алмазар Ташкент облысы
Алтынкан Наманган облысы
Алтынкуль Қарақалпақстан
Ангор Сурхандария облысы
Әндіжан (поселке) Әндіжан облысы
Багдад Ферғана облысы
Бектемир Ташкент облысы
Боз Әндіжан облысы
Бустан Жизақ облысы
Газган Навои облысы
Гульбахор Ташкент облысы
Дангара Ферғана облысы
Дахбед Самарқанд облысы
Декханабад Қашқадария облысы
Джумашуй Наманган облысы
Джумуртау Қарақалпақстан
Димитровское Сырдария облысы
Дустлик Сурхандария облысы
Дустлик Ферғана облысы
Жаслык Қарақалпақстан
Жондор Бұхара облысы
Заамин Жизақ облысы
Зарбдар Жизақ облысы
Зафар Ташкент облысы
Зафарабад Бұхара облысы
Зафарабад Жизақ облысы
Зиадин Самарқанд облысы
Ингичка Самарқанд облысы
Искандар Ташкент облысы
Иттифак Наманган облысы
Казанкеткен Қарақалпақстан
Какайды Сурхандария облысы
Канимех Навои облысы
Канлыкуль Қарақалпақстан
Қарақалпақстан Қарақалпақстан
Каратау Қарақалпақстан
Караузяк Қарақалпақстан
Қашқадария Қашқадария облысы
Кегейли Қарақалпақстан
Кибрай Ташкент облысы
Киргили Ферғана облысы
Койташ Жизақ облысы
Комсомольск Навои облысы
Комсомольск-на-Устюрте Қарақалпақстан
Красногорский Ташкент облысы
Крестьянский Сырдария облысы
Куйганяр Әндіжан облысы
Лаиш Самарқанд облысы
Ленинабад Қарақалпақстан
Лянгар Навои облысы
Мираки Қашқадария облысы
Мукими Ферғана облысы
Мурунтау Навои облысы
Навбахор Наманган облысы
Ниязбатыр Әндіжан облысы
Нурабад Ташкент облысы
Пайшанба (өзб.) Самарқанд облысы
Палванташ Әндіжан облысы
Пахтаабад Сырдария облысы
Сайхун Сырдария облысы
Салар Ташкент облысы
Сариасия (өзб.)(англ.) Сурхандария облысы
Сарык Сурхандария облысы
Сох (өзб.) Ферғана облысы
Тайлак Самарқанд облысы
Тахтакупыр Қарақалпақстан
Ташбулак Наманган облысы
Ташлак (өзб.) Ферғана облысы
Тинчлик Навои облысы
Туябугуз Ташкент облысы
Уйгурсай Наманган облысы
Уйчи Наманган облысы
Улугбек Ташкент облысы
Унхаят Наманган облысы
Уртааул Ташкент облысы
Усмат Жизақ облысы
Учкулач Жизақ облысы
Учтепа Жизақ облысы
Хаваст Сырдария облысы
Халкабад Наманган облысы
Хишрау Самарқанд облысы
Хуррият Сурхандария облысы
Чалыш Хорезм облысы
Чарвак Ташкент облысы
Чаркесар Наманган облысы
Чархин Самарқанд облысы
Чигирик Ташкент облысы
Чимион Ферғана облысы
Шафиркан Бұхара облысы
Шахимардан Ферғана облысы
Шорсу Ферғана облысы
Эски-Яккабаг Қашқадария облысы
Эшангузар Ташкент облысы
Язъяван (өзб.) Ферғана облысы
Янгибазар Хорезм облысы
Янгибазар Ташкент облысы
Янгикишлак Жизақ облысы
Янгикурган(англ.) Наманган облысы
Янгирабад Навои облысы


  1. gov.uz сайты бойынша
  2. gzt.de бойынша