2012 жылғы нақты ЖІӨ өсу қарқыны бойынша елдер тізімі

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Мұнда ауысу: шарлау, іздеу

Бұл тізім CIA World Factbook деректері бойынша 2012 жылғы жалпы ішкі өнімнің өсу қарқыны бойынша елдер тізімі. Бағалау 2012 жылғы көрсеткіш бойынша, кейбір елдерде басқа жылдардағы көрсеткіштері бойынша берілген[1]. Тізімде кейбір тәуелді территориялар еңгізілген.

Тізім[өңдеу]

Реті Мемлекет немесе территория Нақты ЖІӨ өсу қарқыны (%)
1  Ливия 121.9
2  Сиерра-Леоне 21.3
3  Аумын 20.7 (2011 есептелген.)
4  Нигер 14.5
5  Моңғолия 12.7
6  Ауғанстан 11.0
7  Ирак 10.2
8  Шығыс Тимор 10.0
9  Бутан 9.9
10  Либерия 9.0
11  Панама 8.5
12  Лаос 8.3
13  Гана 8.2
14  Кот-д-Ивуар 8.1
15  Түрікменстан 8.0
16  Қытай 7.8
17  Руанда 7.7
18  Папуа — Жаңа Гвинея 7.7
19  Эритрея 7.5
20  Мозамбик 7.5
21  Өзбекстан 7.4
22  Соломон Аралдары 7.4
23  Чад 7.3
24  Конго Демократиялық Республикасы 7.1
25  Нигерия 7.1
26  Буркина-Фасо 7.0
27  Эфиопия 7.0
28  Шри-Ланка 6.8
29  Тәжікстан 6.8
30  Ангола 6.8
31  Камбоджа 6.5
32  Замбия 6.5
33  Танзания 6.5
34  Катар 6.3
35  Кувейт 6.3
36  Бирма 6.2
37  Ниуе 6.2 (2003 есептелген.)
38  Габон 6.1
39  Бангладеш 6.1
40  Индонезия 6.0
41  Сауд Арабиясы 6.0
42  Грузия 6.0
43  Гибралтар 6.0 (2008 есептелген.)
44  Перу 6.0
45  Палестина 5.7 (2011 есептелген.)
46  Экваторлық Гвинея 5.7
47  Венесуэла 5.7
48  Тайланд 5.6
49  Қазақстан 5.5
50  Үндістан 5.4
51  Мавритания Исламдық Республикасы 5.3
52  Ман аралы 5.2 (2005 есептелген.)
53  Вьетнам 5.1
54  Кения 5.1
55  Чили 5.0
56  Того 5.0
57  Оман 5.0
58  Боливия 5.0
59  Зимбабе 5.0
60  Туркс және Кайкос аралдары 4.9 (2000 есептелген.)
61  Конго Республикасы 4.9
62  Гвинея 4.8
63  Коста-Рика 4.8
64  Филиппиндер 4.8
65  Джибути 4.8
66  Кабо-Верде 4.8
67  Камерун 4.7
68  Бермудалар 4.6 (2004 есептелген.)
69  Непал 4.6
70  Латвия 4.5
71  Гайти 4.5
72  Сан-Томе және Принсипи 4.5
73  Малайзия 4.4
74  Беларусь 4.3
75  Колумбия 4.3
76  Лесото 4.3
77  Малави Республикасы 4.3
78  Уганда 4.2
79  Бурунди 4.2
80  Орталық Африка Республикасы 4.1
81  Намибия 4.0
82  Біріккен Араб Әмірліктері 4.0
83  Суринам 4.0
84  Эквадор 4.0
85  Доминикан Республикасы 4.0
86  Армения 3.8
87  Косово 3.8
88  Әзірбайжан 3.8
89  Ботсвана 3.8
90  Мексика 3.8
91  Гондурас 3.8
92  Никарагуа 3.7
93  Пәкістан 3.7
94  Сенегал 3.7
95  Гвиана 3.7
96  Ресей 3.6
97  Монтсеррат 3.5 (2008 есептелген.)
98  Мальдивтер 3.5
99  Кюрасао 3.5 (2008 есептелген.)
100  Уругвай 3.5
101  Бенин 3.5
102  Мауритиус 3.4
103  Аустралия 3.3
104  Норвегия 3.1
105  Гватемала 3.1
106  Молдова 3.0
107  Иордания 3.0
108  Украина 3.0
109  Түркия 3.0
110  Сейшель аралдары 3.0
111  Гренландия 3.0 (2011 есептелген.)
112  Гернси 3.0 (2005 есептелген.)
113  Самоа (АҚШ) 3.0 (2003 есептелген.)
114  Марокко 2.9
115  Израиль 2.9
116  Фарер аралдары 2.9 (2010 есептелген.)
117  Тунис 2.7
118  Исландия 2.7
119  Бруней 2.7
120  Франция Полинезиясы 2.7 (2005 есептелген.)
121  Литва 2.7
122  Оңтүстік Корея 2.7
123  Алжир 2.6
124  Аргентина 2.6
125  Вануату 2.6
126  Оңтүстік Африка Республикасы 2.6
127  Сомали 2.6 (2010 есептелген.)
128  Словакия 2.6
129  Кирибати 2.5
130  Монако 2.5 (2010 есептелген.)
131  Коморлар 2.5
132  Багамалар 2.5
133  Польша 2.4
134  Аруба 2.4 (2005 есептелген.)
135  Эстония 2.4
136  Белиз 2.3
137  Жапония 2.2
138  Америка Құрама Штаттары 2.2
139  Жаңа Зеландия 2.2
140  Сингапур 2.1
141  Фижи 2.0
142  Мысыр 2.0
143 Үлгі:Country data Virgin Islands 2.0 (2002 есептелген.)
144  Ливан 2.0
145  Бахрейн 2.0
146  Мадагаскар 1.9
147  Канада 1.9
148  Гонконг 1.8
149  Синт-Мартен 1.6 (2008 есептелген.)
150  Эль-Сальвадор Республикасы 1.5
151  Куба 1.5 (2010 есептелген.)
152  Самао 1.5
153  Тонга 1.4
154  Тайвань 1.3
155  Бразилия 1.3
156  Сент-Винсент және Гренадиндер 1.2
157  Мальта 1.2
158  Тувалу 1.2
159  Швеция 1.2
160  Кайман аралдары 1.1 (2008 есептелген.)
161  Болгария 1.0
162  Македония 1.0
163  Кокос (Килиң) аралдары 1.0
164  Қырғызстан 1.0
165  Антигуа және Барбуда 1.0
166  Германия 0.9
167  Румыния 0.9
168  Ямайка 0.9
169  Швейцария 0.8
170  Солт. Корея 0.8 (2011 есептелген.)
171  Барбадос 0.7
172  Ирландия Республикасы 0.7
173  Сент-Лусия 0.7
174  Тринидад және Тобаго 0.7
175  Австрия 0.6
176  Албания 0.5
177  Гренада 0.5
178  Доминика 0.4
179  Микронезия Федерациялық Штаттары 0.3 (2005 есептелген.)
180  Финляндия 0.3
181  Люксембург 0.2
182  Черногория 0.2
183  Кук аралдары 0.1 (2005 есептелген.)
184  Франция 0.1
185  Бельгия 0.0
186  Босния және Герцеговина 0.0
187  Сент-Киттс және Невис 0.0
188  Ұлыбритания -0.1
189  Еуропалық одақ -0.2
190  Маршалл Аралдары -0.3 (2008 есептелген.)
191  Дания -0.4
192  Сербия -0.5
193  Парагвай -0.5
194  Нидерланд -0.5
195  Лихтенштейн -0.5 (2009 есептелген.)
196  Британ Вирджин Аралдары -0.6 (2008 есептелген.)
197  Иран -0.9
198  Чехия -1.0
199  Венгрия -1.0
200  Хорватия -1.1
201  Испания -1.5
202  Андорра -1.6
203  Гамбия -1.6
204  Йемен -1.9
205  Словения -2.2
206  Кипр -2.3
207  Италия -2.3
208  Сан-Марино -2.6
209  Гвинея-Бисау -2.8
210  Суазиланд -2.9
211  Португалия -3.0
212  Мали -4.5
213  Пуэрто-Рико -5.8 (2010 есептелген.)
214  Грекия -6.0
215  Ангилья -8.5 (2009 есептелген.)
216  Судан -11.2
217  Оңтүстік Судан -55.00

Көп уақыттық деректерді салыстыру[өңдеу]

Мәлiметтерлердiң мөлшерлемелерін бiр жылға қарағанда көп жылдық ауқым бойынша экономикалық көрсеткіштерді салыстыруы тиімді болады.

1990-1998 және 1990-2006 жылдардағы кейбір елдерің нақты ЖІӨ өсу қарқындары.

Дереккөздер[өңдеу]

  1. "Country Comparison : GDP - Real Growth Rate". CIA World Factbook. Тексерілді, 20 ақпан 2013.

Қайнаркөздер[өңдеу]

Сыртқы сілтемелер[өңдеу]

Тағы қараңыз[өңдеу]