A`Studio

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Мұнда ауысу: шарлау, іздеу
А`Студио
суреті
«Эхо Москвы» атты Ресей радиобағдарламада
Негізгі ақпарат
Жанры

Поп
Софт-рок
Диско
Поп-рок
Хард рок

Белсенділік
жылдары

1987 - қазіргі уақыт

Мемлекет

 Кеңестік Социалистік Республикалар Одағы
Қазақстан Қазақстан

Қайдан

Алматы

Өлеңдерінің
тілдері

қазақ тілі, орыс тілі, ағылшын тілі

Топ құрамы

Байғали Серкебаев
Владимир Миклошич
Кэти Топурия

Бұрынғы
қатысушылары

Наджиб Вильданов
Болат Сыздықов
Сағнай Абдулин
Батырхан Шүкенов
Полина Гриффис
Бағлан Садуақасов
Темірлан Садуақасов
Фёдор Досумов

www.astudio.ru

A`Studio[1] (А-Студио) – Қазақстан-Ресей музыкалық поп-тобы. Топ құрамы бірнеше рет өзгеріске ұшырайды. Қазіргі құрамда: Байғали Серкебаев, Владимир Миклошич, және Кэти Топурия өнер көрсетеді.

Музыкалық топты Қазақстан композиторы және дирижер Тасқын Оқапов ұйымдастырған. «Арай» вокалды-инструменталды ансамблі атауымен топ Байғали Серкебаев, Болат Сыздықов және Владимир Миклошич құрамында Роза Рымбаевамен бірге 1982 жылы топтың құрамына Б.Шукенов қосылды.

1987 жылы топ жаңа толықтырылған құрамында (Владимир Миклошич, Болатом Сыдзықов, Наджиб Вильданов, Батырхан Шукенов және Байғали Серкебаев) «Алма-Ата» атауымен, сосын «Алма-Ата Студио» болатын, кейін А.Б. Пугачеваның «Театр песни» атты театр-студиясына барғаннан кейін, «А-Студио», кейін келе – «А’Студио» болып өзгереді.

2000 жылға дейін топ вокалисі Батырхан Шүкенов болады. Ол кеткен соң орнына Полина Гриффитс, кейін Кэти Топурия келеді. А’Студио жылдар бойы Қазақстан сазгері Еркеш Шакеевпен бірге жұмыс істеп келеді.

2 тамыз 2006 жыл 17 жыл бойы топтың гитаристы, әншісі және композиторы болған Бағлан Садвақасов Мәскеуде көлік апатының нәтижесінде қайтыс болады[2].

18 қараша 2007 жылы топтың құрылуының 20-жылдығына Мәскеудегі Кремлевский сарайында А’Студио мерей тойлық концерт береді[3].

2012 жылы топтың 25-жылдығына Кремлевский сарайында тағы бір концерт берілген.

Құрамы[өңдеу]

Қазіргі құрамы[өңдеу]

  • Байғали Серкебаев — клавишты аспаптар, вокал (1987—қазіргі уақыт)
  • Владимир Миклошич — бас-гитара (1987—қазіргі уақыт)
  • Кети Топурия — вокал (2005—қазіргі уақыт)

Бұрыңғы топ мүшелері[өңдеу]

  • Наджиб Вильданов — вокал (1987—1989)
  • Батырхан Шукенов — вокал, саксофон (1987—2000, 2007, 2012)
  • Болат Сыздықов — гитара (1987—1989)
  • Сағнай Абдулин — соқпалылар (1987—1990)
  • Бағлан Садвақасов — гитара (1989—2006)
  • Полина Гриффис — вокал (2001—2004, 2007)
  • Темірлан Садвақасов — гитара (2006—2007)
  • Фёдор Досумов — гитара (2007—2012)

Басқа музыканттар[өңдеу]

  • Евгений Дальский — ұрмалы, бас-барабан
  • Сергей Кумин — акустикалық гитаралар
  • Андрей Косинский — клавиштылар, бэк-вокал

Уақыт пен қатысушылар кестесі[өңдеу]

Дискографиясы[өңдеу]

Альбомы[өңдеу]

  • «Путь без остановок» — 1988
  • «Джулия» — 1990
  • «A`СТУДИО» — 1993
  • «Солдат любви» — 1994
  • «A`STUDIO LIVE» — 1995
  • «Нелюбимая» — 1996
  • «The Best» — 1997
  • «Грешная страсть» — 1998
  • «S.O.S.» — 2001
  • «Такие дела» — 2001
  • «Улетаю» — 2005
  • «905» — 2007
  • «ХХ» — 2007
  • DVD «Total» — 2007
  • MP3 «Total» — 2007
  • «Волны» — 2010

Радиосинглдар[өңдеу]

Жыл Аты Чарттар[4] Альбом
RUS Moscow Airplay Жылдық нәтиже
2004 «Ночь-подруга» 2 - 29[5]
2005 «Улетаю» 2 3 1[6]
«2 Половинки» 46 - -
2006 «Еще люблю» 1 1 30[7]
2007 «Бегу к тебе» 18 33 76[7]
«Ангел» 11 87[7]
2008 «Душа» 32 -
«Сердцем к сердцу» (feat. Отпетые Мошенники)[8] 24 34 95[9]
2009 «Так же как все» 5 18 10[10]
2010 «Это война» 175 - -
«Fashion Girl» 23 21 -

«—»

Видеографиясы[өңдеу]

Жыл Клип Режиссёр Альбом
1989 жыл «Джулия» «A'Studio»
1991 жыл «Белая река» Алексей Беркович «Джулия»
1993 жыл «Солдат любви» «Солдат любви»
1995 «Эти тёплые летние дни» «Солдат любви»
1996 жыл «Нелюбимая» «Нелюбимая»
1998 жыл «Грешная страсть» Михаил Хлебородов «Грешная страсть»
1998 жыл «Снег в пустыне» Анатолий Берсенев «Грешная страсть»
2000 жыл «Виртуальная любовь» Сергей Баженов
2001 жыл «Такие дела» Глеб Орлов «Такие дела»
2001 жыл «SOS» Олег Гусев «Такие дела»
2002 жыл «Помни это» «Такие дела»
2004 жыл «Ночь-подруга» Олег Гусев «Улетаю»
2005 жыл «Ты» Олег Гусев «Улетаю»
2005 жыл «Улетаю» Резо Гигинеишвили «Улетаю»
2006 «Еще люблю» Глеб Орлов «905»
2007 жыл «Бегу к тебе» Евгений Курицын «905»
2007 жыл «Ангел» Александр Игудин «905»
2008 жыл «Мой Казахстан»
(Қазақстан эстрада жұлдыздарымен бірге)
2008 жыл «Сердцем к сердцу»
(feat. Отпетые Мошенники)
Баходыр Юлдашев «Волны»
2009 жыл «Так же как все» Баходыр Юлдашев «Волны»
2010 жыл «Утренняя гимнастика (Будем жить)»
(feat. Леонид Руденко)
Александр Бутаков
2010 жыл «Fashion Girl» Герман Глинский «Волны»
2012 жыл «Просто прощай» Алан Бадоев
2013 жыл «Раз и навсегда»
(feat. 3XL Pro)
Григорий Скоморовский OST «Бригада: Наследник»
2013 жыл «Папа, мама»
(feat.Игорь Крутой)
Олег Гусев
2014 жыл «The only thing»
(feat. Томас Невергрин)
2015 "Вот она любовь"

Дереккөздер[өңдеу]

Сыртқы сілтемелер[өңдеу]

Тағы қараңыз[өңдеу]