Ірі ақпараттық технология компанияларының тізімі

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Мұнда ауысу: шарлау, іздеу

2009 жылғы санақ бойынша әлемнің Ең ірі технологиялық компаниялар тізімі [1] Datamonitor мәліметі бойынша. "Ақпараттық технология" секторының құрамына "электр және электроника жабдықтары," "бағдарламалық және компьютерлік қызметтер," және "технология компьютер темірі және жабдықтар."

Топ 50 ақпараттық технология компаниялары. Кірісі бойынша іріктелген[өңдеу]

Ранкі Компания 2011
(АҚШ миллион)
2009
(АҚШ миллион)
2008
(АҚШ миллион)
2007
(АҚШ миллион)
Штаб пәтері Құрылды Жұмысшылар саны
(мың)
Бас директоры Сәуір 02, 2012 Мекемелердің нарықтық капитализациясы бойынша тізімі
(АҚШ миллион)
1 Samsung Electronics $133,780 $117,400 $110,350 $103,400  Корея Республикасы, Seocho Gu, Сеул 1969 164.6 Lee Kun-hee, Chairman $123,642
2 Hewlett-Packard $127,120 $114,552 $118,364 $104,000  АҚШ, Пало Альто, Калифорния 1939 325.0 Meg Whitman, CEO $96,610
3 NTT $124,330  Жапония, Токио 1985 219.3 Satoshi Miura, President & CEO
4 AT&T $124,280  АҚШ, Dallas, Texas 1983 294.6 Randall Stephenson, Chairman & CEO $185,070
5 Hitachi $112,400 $99,544 $114,722 $94,998  Жапония, Chiyoda, Tokyo 1910 400.2 Kazuo Furukawa, President $21,400
6 Apple $108,240 $32,480 $24,010  АҚШ, Cupertino, California 1976 34.3 Tim Cook, CEO $574,960
7 IBM $106,910 $95,750 $103,600 $98,800  АҚШ, Armonk, New York 1896 399.4 Samuel J. Palmisano, Chairman & CEO $246,890
8 Verizon $106,565  АҚШ, New York, New York 1983 194.4 Lowell McAdam, Chairman & CEO
9 Panasonic $104,880  Жапония, Kadoma, Osaka 1918 384.6(2010) Konosuke Matsushita, Co-founder; Kunio Nakamura, Chairman $29,764
10 Siemens $96,590  Германия, Berlin & Munich 1847 360.0 (2011) Peter Löscher, President & CEO
11 Sony $86,640 $79,618 $100,000 $76,201  Жапония, Minato, Tokyo 1946 180.5 Masaru Ibuka & Akio Morita, Co-founders; Howard Stringer, Chairman, President & CEO $35,020
12 Deutsche Telecom $82,650  Корея Республикасы, Бонн 1996 246.8 René Obermann, CEO
13 Telefónica $80,830(2010)  Испания, Madrid 1924 269.0 César Alierta, Chairman & CEO
14 Toshiba $76,667(2010)  Жапония, Minato, Tokyo 1939 Hisashige Tanaka, Ichisuke Fujioka, & Shoichi Miyoshi, Co-founders $21,750
15 China Mobile $73,366(2010)  Қытай, Hong Kong
16 Vodafone $72,440  Ұлыбритания, London 1991 83.9 Vittorio Colao,CEO
17 Microsoft Corporation $69,640 $58,437 $60,420 $51,120  АҚШ, Redmond, Washington 1975 93.0 Bill Gates, Co-founder & Non-executive Chairman; Steve Ballmer, CEO $271,330
18 Dell $61,900 $61,101 $61,133 $57,400  АҚШ, Round Rock, Texas 1984 76.5 Michael Dell, Founder & CEO $26,180
19 France Telecom $60,250(2010)  Франция, Paris 1988 161.4 Stéphane Richard, Chairman & CEO
20 Foxconn $59,323[2]  Тайуан, Tucheng District, New Taipei 1974 611[3] Terry Gou, Chairman & President $5,110
21 Fujitsu $54,460(2010) $46,714  Жапония, Minato, Tokyo 1935 185.9 Michiyoshi Mazuka, Chairman $13,380
22 Nokia Corporation $50,700 $58,802 $61,412 $78,619  Финляндия, Espoo 1865 123.2 Stephen Elop, President & CEO; Jorma Ollila, Chairman $34,570
23 Intel $50,400 $35,127 $37,600 $38,300  АҚШ, Santa Clara, California 1968 83.5 Paul S. Otellini, CEO; Craig Barrett, Chairman $118,390
24 LG Electronics $48,230 $43,400  Корея Республикасы, Yeongdeungpo-Gu, Seoul 1958 Koo Bon-joon, Vice Chairman & CEO
25 Amazon.com, Inc. $48,000  АҚШ, Seattle, Washington 1994 Jeff Bezos, Chairman & CEO
26 América Móvil $47,500  Мексика, Mexico City 2000 Daniel Hajj Aboumrad, President & CEO
27 Canon Inc. $45,500 $34,472 $45,801 $40,745  Жапония, Ota-ku, Tokyo 1937 167.0 Fujio Mitarai, Chairman & CEO $58,210
28 Mitsubishi Electric $44,800 $32,600  Жапония, Tokyo 1921 102.8 (2007) Setsuhiro Shimomura, President & CEO)
29 Cisco Systems $43,200 $36,117 $39,540 $34,922  АҚШ, San Jose, California 1984 63.8 John T. Chambers, Chairman & CEO $107,750
30 NEC Corporation $38,320(2010) $45,650 $46,172 $47,589  Жапония, Minato-ku, Tokyo 1899 143.3 Hajime Sasaki, Chairman; Kaoru Yano, President $1,190
31 Vivendi $38,240(2010)  Франция, Paris 1853 54.6 Jean-Bernard Lévy, Chairman & CEO
32 Comcast $37,930  АҚШ, Philadelphia, Pennsylvania 1963 102 (2010) Brian L. Roberts, Chairman & CEO
32 Google $37,905 $22,134 $21,268 $16,594[4]  АҚШ, Mountain View, California 1998 19.8 Sergey Brin, Co-founder; Lawrence E. Page, Co-founder & Products President; Eric E. Schmidt, Chairman & CEO $209,530
33 Quanta Computer $37,800 $24,600  Тайуан, Taoyuan County 1988 >30.0 Barry Lam, Chairman $230,400
34 Telecom Italia $36,600  Италия, Rome 1994 84.2 Franco Bernabè, Chairman
35 Oracle Corporation $35,600 $23,252 $22,430 $17,996  АҚШ, Redwood Shores, California 1977 101.9 Larry Ellison, Co-founder & CEO; Jeffrey O. Henley, Chairman $135,580
36 Sharp Corporation $33,639(2010)  Жапония, Abeno-ku, Osaka, Жапония 1912 64.5 (2010) Tokuji Hayakawa, Founder; Katsuhiko Machida, Chairman; Mikio Katayama, President $10,620
37 Ericsson $33,400  Швеция, Stockholm 1876 104.5 (2011) Leif Johansson, Chairman; Hans Vestberg, President & CEO
38 Philips $33,390(2010)  Нидерланд, Амстердам 1891 114.5 (2011) Frans van Houten, CEO
39 China Telecom $33,360(2010)  Қытай, Beijing 2002 312.5 (2010) Wang Xiaochu, Chairman & CEO
40 BT Group $33,016(2010)  Ұлыбритания, London 1846 101.7 Ian Livingston, Chief Executive
41 Sprint Nextel $32,563(2010)  АҚШ, Overland Park, Kansas 1937 40.0 Dan Hesse, President & CEO
42 Softbank $29,570(2010)  Жапония, Токио 1981 Masayoshi Son
43 Huawei $29,300(2010) $23,300  Қытай, Shenzhen 1987 $28,000
44 Fujifilm $26,600(2010) $34,347  Жапония, Minato, Tokyo 1934 76.4 (2008) Shigetaka Komori, President & CEO
45 Accenture $25,550 $24,500 $25,313 $21,452  Ирландия, Dublin 1989 200.0 William D. Green, Chairman & CEO $30,480
46 Ricoh $24,417(2010)  Жапония, Chūō, Tokyo 1936 108.5 (2010) Masamitsu Sakurai, Chairman; Shiro Kondo, President & CEO
47 LG Display $24,300  Корея Республикасы, Yeongdeungpo, Seoul 1999
48 Xerox $21,660  АҚШ, Norwalk, Connecticut 1908 136.5 (2010) Ursula Burns, Chairman & CEO
49 Lenovo $21,594 $14,901  Қытай, Beijing; Morrisville, North Carolina, United States; Singapore 1984 ~24.0 (2008) Liu Chuanzhi, Chairman; Yang Yuanqing, CEO
50 Alcatel-Lucent $21,015(2010)  Франция, Paris 2006 79.8 (2010) Ben Verwaayen, CEO; Philippe Camus, Chairman
51 Sanyo $20,426(2010)  Жапония, Moriguchi, Osaka 1950 9.6 (2009) Toshio Iue, Seiichiro Sano
52 Acer Inc. $20,010(2010) $17,900  Тайуан, Xizhi District, New Taipei City 1976 7.5 (2010) J.T. Wang, Chairman; Gianfranco Lanci, President & CEO
53 EMC Corporation $20,000(2010)  АҚШ, Hopkinton, Massachusetts 1979 >50.0 (2011) Joseph M. Tucci, Chairman&CEO

Елдер бойынша (2009-2011)[өңдеу]

Ранк Мемлекет Кіріс (АҚШ миллион) # of Top-200
1  АҚШ $1,219,038 38
2  Жапония $937,422 23
3  Корея Республикасы $253,418 8
4  Германия $202,446 4
5  Тайуан $198,425 9
6  Қытай $177,166 6
7  Франция $166,571 7
8  Ұлыбритания $111,261 3
9  Испания $84,210 2
10  Нидерланд $55,368 3
11  Финляндия $53,110 2
12  Мексика $47,500 1
13  Италия $46,950 2
14  Үндістан $35,244 4
15  Швеция $33,400 1
16  Ирландия $25,550 1
17  Канада $19,907 1
18  Норвегия $16,925 1
19  Сингапур $13,460 1
20  Ресей $11,200 1

Тағы қараңыз[өңдеу]

Дереккөздер[өңдеу]

  1. Top 50 Global Technology Companies, Datamonitor.
  2. Fortune Global 500 2010: The World's Biggest Companies, CNN.
  3. Fortune Global 500 2010: The World's Biggest Companies, CNN.
  4. http://investor.google.com/financial/2007/tables.html

Сыртқы сілтемелер[өңдеу]