Адам Сэндлер

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search
Адам Сэндлер
Adam Sandler
Сурет
Адам Сэндлер 2009 жылы
Жалпы мағлұмат
Туған кездегі есімі

Адам Ричард Сэндлер

Туған күні

9 қыркүйек 1966 (1966-09-09) (54 жас)

Туған жері

Нью-Йорк, Нью-Йорк АҚШ

Азаматтығы

 АҚШ

Мамандығы

актер, әнші, сценарийші, кинопродюсер

Белсенді жылдары

1987–қазіргі күн

IMDb

ID 0001191

adamsandler.com

Адам Ричард Сэндлер (ағылш. Adam Richard Sandler; 9 қыркүйек 1966 жыл, Нью-Йорк) – америка актері, музыкант, сценарийші, кино продюссер. Saturday Night Live бағдарламасынан кейін кеңінен танылып, Голливудтағы бірнеше кассалық киноларға: «Билли Мэдисон» (1995), «Жолы болғыш Гилмор» (1996), «Үлкен әке» (1999) және бірқатар романтикалық фильмдерге де түскен: «Тойдағы әнші» (1998), «Аяқтан шалар махаббат» (2002), «Испандық ағылшын» (2004), «Босаған қала» (2007), «Зоханмен әзілдемеңдер» (2008), «Клик: Құрылғымен басқарылатын өмір», «Еріксіз Миллионер», «Алғашқы 50 сүйісу», «Менің әйелім болып көрінші» (2011).

Қазіргі таңда үлкен сұранысқа ие актерлердің бірі.

Өмірбаяны[өңдеу]

Нью-Йорк қаласында, Бруклинде туған. Адам Сэндлердің арғы-атасы Украинадан шыққан. Әке мен шешесі — бастауыш сыныптардың мұғалімі Джуди және инженер-электрик Стэнли.

Жеке өмірі[өңдеу]

2003 жылы Адам Сэндлер Джеки титоун атты модель және актрисаға үйленеді. 2006 жылы олардың Сэди Мадисон атты қыздары дүниеге келеді. Ал 2008 жылы Санни Мэделин атты екініші қыздары туылады.

2011 жылы Адам Сэндлер қыздарымен.

Фильмография[өңдеу]

Жыл Қазақша атауы Түпнұсқа атауы Рөл
1989 Going Overboard Шекки Московиц
1991 Shakes the Clown клоун Динк
1993 Airheads Пип
1993 Coneheads Кармин
1994 Mixed Nuts Луи
1995 Билли Мэдисон Billy Madison Билли Мэдисон
1996 Хеппи Гилмор Happy Gilmore Хеппи Гилмор
1996 Bulletproof Арчи Моузес
1998 Тойдағы әнші The Wedding Singer Робби Харт
1998 The Water Boy Бобби Буше
1998 Dirty Work Шайтан, титрда жазылмаған
1999 Үлкен әке Big Daddy Санни Коуфакс
2000 Кішкентай Никки Little Nicky Никки
2001 Жануар The Animal Тауни
2002 Аяқтан шалар махаббат Punch-Drunk Love Барри Иган
2002 Еріксіз миллионер Mr. Deeds Лонгфелло Дидс
2002 The Hot Chick растаман
2002 Eight Crazy Nights Дэйви / Вайти / Элеонор / Дир, дыбыс
2002 A Day with the Meatball Himself
2003 Anger Management Дэйв Базник
2004 Алғашқы 50 сүйісү 50 First Dates Генри Рот
2004 Испандық ағылшын Spanglish Джон
2005 The Longest Yard Пол Кру
2006 Клик: Құрылғымен басқарылатын өмір Click Майкл Ньюман
2007 Босаған қала Reign Over Me Чарли Файнман
2007 Чак пен Ларри: Отты той I Now Pronounce You Chuck and Larry Чак Левин
2008 Зоханмен әзілдемеңдер You Don’t Mess With The Zohan Зохан Двир / «Скрэппи Коко»
2008 Bedtime Stories Скитер Бронсон / сэр Чини-Латай / Йеремия Скитс / Скитеркус / Скитеро Бронсоньо
2009 Funny People Джордж Симмонс
2010 Сыныптастар Grown Ups Ленни Федер
2011 Менің әйелім болып көрінші Just Go with It Денни
2011 Джек пен Джил Jack and Jill Джек Мюррей / Джилл Бристоу
2011 Джесси Jessie камео
2012 That's My Boy Донни Бергер
2012 Bild UFO The story of Peter Вауэва
2012> Hotel Transilvaniya Дракула
2013 Сыныптастар 2 Grown Ups 2 Ленни Федер
2014 Blended Джим Фридмен
2014 Men, Women & Children Дон Труби
2014 Етікші The Cobbler Макс Симкин (етікші)
2015 Пикселдер Pixels Сэм Бреннер
2015 Hotel Transylvania 2 Дракула
2015 The Ridiculous 6 Томми — Белый кинжал
2016 Қайтадан The do over Макс Кесслер
2017 Сэнди Уэкслер Sandy Wexler Сэнди Уэкслер
2017 Майровиц отбасының хикаялары The Meyerowitz Stories Дэнни Мейровиц
2018 The Week Of Кенни Лустиг
2018 Hotel Transylvania 3: Summer Vacation Дракула
2019 Murder Mystery Ник Шпиц
2019 Асыл тастар Uncut Gems Говард Ратнер
2020 Хэллоуин Хьюби Hubie Halloween Хьюби Дюбуа

Дискография[өңдеу]

  1. They’re All Gonna Laugh at You! — 1993
  2. What the Hell Happened to Me? — 1996
  3. What’s Your Name? — 1997
  4. Stan and Judy’s Kid — 1999
  5. Shhh…Don’t Tell — 2004

Дереккөздер[өңдеу]

Сыртқы сілтемелер[өңдеу]

Ортаққорда бұған қатысты медиа файлдар бар: Адам Сэндлер