Андромеда шоқжұлдызындағы жұлдыздар тізімі

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search
Атауы Б[1] Ф[1] HD[1] HIP[1] RA[1] Dec[1] Көрінерлік жұлдыздық шама Абсолюттық жұлдыздық шама Қашықтық,
Жарық жылы
Сп. класс Ескертулер
Альферац α 21 358 677 00h 08m 23,17s Үлгі:DEC 2,04 −0,30 97 B9p Альферат, Альфер, Сирра, Сиррах, Сира; спектральды айнымалы қос жұлдыз; α² типті айнымалы жұлдыз Canes Venatici, Үлгі:Айнымалы жұлдыз
Мирах β 43 6860 5447 01h 09m 43,80s Үлгі:DEC 2,07 −1,86 199 M0IIIvar Мирак; Айнымалы жұлдыз
Аламак γ¹ 57 12533 9640 02h 03m 53,92s Үлгі:DEC 2,10 −3,08 355 B8V Альмах, Альмаах, Альмаак, Аль Маак; үштік жұлдыз
δ Андромеда δ 31 3627 3092 00h 39m 19,60s Үлгі:DEC 3,27 0,81 101 K3III… Спектральды қос жұлдыз немесе айнымалы
51 Андромеда 51 9927 7607 01h 37m 59,50s Үлгі:DEC 3,59 −0,04 174 K3III еселі жұлдыз
ο Андромеда ο 1 217675 113726 23h 01m 55,25s Үлгі:DEC 3,62 −3,01 692 B6pv SB төрттік жұлдыздық жүйе; γ Кассиопея типіндегі айнымалы жұлдыз, Үлгі:Айнымалы жұлдыз
λ Андромеда λ 16 222107 116584 23h 37m 33,71s Үлгі:DEC 3,81 1,75 84 G8III-IV RS Canes Venatici типіндегі айнымалы жұлдыз, Үлгі:Айнымалы жұлдыз
μ Андромеда μ 37 5448 4436 00h 56m 45,10s Үлгі:DEC 3,86 0,75 136 A5V еселі жұлдыз
ζ Андромеда ζ 34 4502 3693 00h 47m 20,39s Үлгі:DEC 4,08 0,35 181 K1II [[Бета Лира типіндегі айнымалы жұлдыз|β Лира типіндегі айнымалы жұлдыз RS Canes Venatici типіндегі айнымалы жұлдыз, Үлгі:Айнымалы жұлдыз
υ Андромеда υ 50 9826 7513 01h 36m 47,98s Үлгі:DEC 4,10 3,45 44 F8V 4 Экзопланетасы бар b, c, d және e
κ Андромеда κ 19 222439 116805 23h 40m 24,44s Үлгі:DEC 4,15 0,57 170 B9IVn үштік жұлдыз
φ Андромеда φ 42 6811 5434 01h 09m 30,12s Үлгі:DEC 4,26 −2,51 736 B7III эмиссиондық жолақтары бар жұлдыз
ι Андромеда ι 17 222173 116631 23h 38m 08,18s Үлгі:DEC 4,29 −1,65 502 B8V
π Андромеда π 29 3369 2912 00h 36m 52,84s Үлгі:DEC 4,34 −2,18 656 B5V спектралдық қос жұлдыз немесе айнымалы жұлдыз
ε Андромеда ε 30 3546 3031 00h 38m 33,50s Үлгі:DEC 4,34 0,77 169 G5III…
η Андромеда η 38 5516 4463 00h 57m 12,43s Үлгі:DEC 4,40 0,04 243 G8III-IV Спектралдық қос жұлдыз
σ Андромеда σ 25 1404 1473 00h 18m 19,71s Үлгі:DEC 4,51 1,33 141 A2V айнымалы жұлдыз
ν Андромеда ν 35 4727 3881 00h 49m 48,83s Үлгі:DEC 4,53 −2,06 679 B5V SB спектралдық қос жұлдыз
7 Андромеда 7 219080 114570 23h 12m 32,92s Үлгі:DEC 4,53 2,58 80 F0V
θ Андромеда θ 24 1280 1366 00h 17m 05,54s Үлгі:DEC 4,61 0,16 253 A2V айнымалы жұлдыз
3 Андромеда 3 218031 113919 23h 04m 10,83s Үлгі:DEC 4,64 0,94 179 K0III
65 Андромеда 65 14872 11313 02h 25m 37,40s Үлгі:DEC 4,73 −0,39 345 K4III үштік жұлдыз
58 Андромеда 58 13041 9977 02h 08m 29,15s Үлгі:DEC 4,78 0,86 198 A5IV-V
8 Андромеда 8 219734 115022 23h 17m 44,62s Үлгі:DEC 4,82 −1,69 655 M2III айнымалы жұлдыз
ω Андромеда ω 48 8799 6813 01h 27m 39,09s Үлгі:DEC 4,83 2,57 92 F5IV 4 планетасы бар
γ² Андромеда γ² 57 12534 02h 03m 54,70s Үлгі:DEC 4,84 γ Андромеда жүйесінің бөлшегі (Аламак); спектралдық кос жұлдыз
60 Андромеда b 60 13520 10340 02h 13m 13,34s Үлгі:DEC 4,84 −1,32 556 K4III - ξ Андромеда ξ 46 8207 6411 01h 22m 20,39s Үлгі:DEC 4,87 0,98 195 K0III-IV
τ Андромеда τ 53 10205 7818 01h 40m 34,80s Үлгі:DEC 4,96 −1,64 681 B8III айнымалы жұлдыз
HD 10307 10307 7918 01h 41m 46,52s Үлгі:DEC 4,96 4,45 41 G2V
ψ Андромеда ψ 20 223047 117221 23h 46m 02,04s Үлгі:DEC 4,97 −3,05 1309 G5Ib еселі жұлдыз
22 Андромеда 22 571 841 00h 10m 19,24s Үлгі:DEC 5,01 −2,44 1006 F2II
χ Андромеда χ 52 10072 7719 01h 39m 21,02s Үлгі:DEC 5,01 0,66 242 G8III…
41 Андромеда 41 6658 5317 01h 08m 00,72s Үлгі:DEC 5,04 1,14 196 A3m
2 Андромеда 2 217782 113788 23h 02m 36,34s Үлгі:DEC 5,09 −0,06 349 A3Vn еселі жұлдыз
V428 Андромеда 3346 2900 00h 36m 46,47s Үлгі:DEC 5,14 −1,38 656 K5III жартылай дұрыс айнымалы жұлдыз, Үлгі:VSA; планеталық жүйесі болуы мүмкін
ρ Андромеда ρ 27 1671 1686 00h 21m 07,23s Үлгі:DEC 5,16 1,71 160 F5III
2421 2225 00h 28m 13,59s Үлгі:DEC 5,18 0,63 265 A2Vs спектралдық қос жұлдыз
64 Андромеда 64 14770 11220 02h 24m 24,89s Үлгі:DEC 5,19 −0,11 375 G8III
28 Андромеда 28 2628 2355 00h 30m 07,34s Үлгі:DEC 5,20 1,43 185 A7III GN Андромеда; әлсіз амплитудалық δ Щит типіндегі айнымалы жұлдыз, Үлгі:Айнымалы жұлдыз
14 Андромеда 14 221345 116076 23h 31m 17,20s Үлгі:DEC 5,22 0,80 249 K0III айнымалы жұлдыз
49 Андромеда A 49 9057 6999 01h 30m 06,10s Үлгі:DEC 5,27 0,53 290 K0III
32 Андромеда 32 3817 3231 00h 41m 07,20s Үлгі:DEC 5,30 0,18 344 G8III
4 Андромеда 4 218452 114200 23h 07m 39,28s Үлгі:DEC 5,30 0,20 342 K5III қос жұлдыз
6 Персей 6 13530 10366 02h 13m 36,02s Үлгі:DEC 5,31 1,38 199 G8III:var спектралдық қос жұлдыз немесе айнымалы жұлдыз
62 Андромеда c 62 14212 10819 02h 19m 16,85s Үлгі:DEC 5,31 0,84 255 A1V
18 Андромеда 18 222304 116709 23h 39m 08,35s Үлгі:DEC 5,35 −0,04 390 B9V
55 Андромеда 55 11428 8814 01h 53m 17,35s Үлгі:DEC 5,42 −0,67 540 K1III қос жұлдыз
11 Андромеда 11 219945 115152 23h 19m 29,79s Үлгі:DEC 5,44 0,43 328 K0III
3421 2942 00h 37m 21,23s Үлгі:DEC 5,45 −2,03 1022 G5III
36 Андромеда 36 5286 4288 00h 54m 58,02s Үлгі:DEC 5,46 2,51 127 K1IV айнымалы жұлдыз |- 15 Андромеда 15 221756 116354 23h 34m 37,55s Үлгі:DEC 5,55 1,28 233 A1III V340 Андромеда; әлсіз амплитудалы δ Щит типіндегі айнымалы жұлдыз, Үлгі:VSA
63 Андромеда 63 14392 10944 02h 20m 58,17s Үлгі:DEC 5,57 0,38 356 B9p Si PZ Андромеда; α² Canes Venatici типіндегі айнымалы жұлдыз, Үлгі:VSA
47 Андромеда 47 8374 6514 01h 23m 40,56s Үлгі:DEC 5,60 1,54 211 A1m
HD 10204 10204 7825 01h 40m 39,56s Үлгі:DEC 5,63 1,05 268 A9IV:
44 Андромеда 44 6920 5493 01h 10m 18,85s Үлгі:DEC 5,67 2,06 172 F8V
5 Андромеда 5 218470 114210 23h 07m 45,25s Үлгі:DEC 5,68 3,02 111 F5V
HD 5788 5788 4675 01h 00m 03,55s Үлгі:DEC 5,69 0,14 420 A2Vn қос жұлдыз
56 Андромеда 56 11749 9021 01h 56m 09,23s Үлгі:DEC 5,69 0,73 320 G8III… еселі жұлдыз
23 Андромеда 23 905 1086 00h 13m 30,94s Үлгі:DEC 5,71 2,99 114 F0IV
HD 16028 16028 12072 02h 35m 38,74s Үлгі:DEC 5,72 −0,86 676 K4III үштік жұлдыз
13 Андромеда 13 220885 115755 23h 27m 07,33s Үлгі:DEC 5,75 0,97 294 B9III V388 Андромеда; α² Canes Venatici типіндегі айнымалы жұлдыз, Үлгі:Айнымалы жұлдыз
12 Андромеда 12 220117 115280 23h 20m 53,17s Үлгі:DEC 5,77 2,63 138 F5V үштік жұлдыз
HD 1632 1632 1657 00h 20m 45,54s Үлгі:DEC 5,79 −0,69 646 K5III
45 Андромеда 45 7019 5550 01h 11m 10,29s Үлгі:DEC 5,80 −1,44 916 B7III-IV қос жұлдыз
HD 14622 14622 11090 02h 22m 50,36s Үлгі:DEC 5,81 2,44 154 F0III-IV Двойная звезда 2 оптикалық бөлшегі бар
10 Андромеда 10 219981 115191 23h 19m 52,38s Үлгі:DEC 5,81 −0,30 542 M0III
HD 222109 222109 116582 23h 37m 32,03s Үлгі:DEC 5,81 −1,20 823 B8V қос жұлдыз
HD 224635 224635 118281 23h 59m 29,33s Үлгі:DEC 5,81 3,50 95 F8 еселі жұлдыз
OU Андромеда 223460 117503 23h 49m 40,96s Үлгі:DEC 5,86 0,21 440 G1IIIe FK Вероника шашы типіндегі айнымалы жұлдыз, Үлгі:VSA
HD 1439 1439 1493 00h 18m 38,22s Үлгі:DEC 5,88 −0,23 543 A0IV
HD 2767 2767 2475 00h 31m 25,61s Үлгі:DEC 5,88 0,10 467 K1III… қос жұлдыз
HD 1606 1606 1630 00h 20m 24,39s Үлгі:DEC 5,89 −0,37 582 B7V айнымалы жұлдыз |- HD 11727 11727 9001 01h 55m 54,47s Үлгі:DEC 5,89 −1,52 991 K5III оптикалық компонент 56 Андромеда
KK Андромеда 9531 7321 01h 34m 16,60s Үлгі:DEC 5,90 0,50 392 B8Vp(Si) α² Canes Venatici типіндегі айнымалы жұлдыз, Үлгі:VSA
HD 16176 16176 12181 02h 36m 57,08s Үлгі:DEC 5,91 2,24 177 F5V
6 Андромеда 6 218804 114430 23h 10m 27,36s Үлгі:DEC 5,91 3,65 92 F5IV
HD 10975 10975 8423 01h 48m 38,84s Үлгі:DEC 5,94 1,06 308 K0III
39 Андромеда 39 6116 4903 01h 02m 54,28s Үлгі:DEC 5,95 0,84 344 A5m қос жұлдыз
HD 8671 8671 6711 01h 26m 18,60s Үлгі:DEC 5,98 2,90 135 F7V
9 Андромеда 9 219815 115065 23h 18m 23,33s Үлгі:DEC 5,98 0,17 472 A7m AN Андромеда; β Лира типіндегі айнымалы жұлдыз, Үлгі:Айнымалы жұлдыз
HD 5608 5608 4552 00h 58m 14,19s Үлгі:DEC 5,99 2,17 190 K0
HD 224165 224165 117956 23h 55m 33,48s Үлгі:DEC 6,01 −2,46 1614 G8Ib
HD 224342 224342 118071 23h 57m 03,63s Үлгі:DEC 6,01 −2,22 1442 F8III
HD 4335 4335 3604 00h 46m 10,80s Үлгі:DEC 6,03 0,32 452 B9,5IIIMNp.
HD 13594 13594 10403 02h 14m 02,53s Үлгі:DEC 6,05 2,96 135 F5V
HD 3883 3883 3269 00h 41m 35,98s Үлгі:DEC 6,06 0,30 462 A7m - HD 166 166 544 00h 06m 36,53s Үлгі:DEC 6,07 5,39 45 K0V айнымалы жұлдыз
HD 5118 5118 4185 00h 53m 28,22s Үлгі:DEC 6,07 0,77 374 K3III:
HD 221293 221293 116030 23h 30m 39,54s Үлгі:DEC 6,07 −0,33 621 G9III
HD 223229 223229 117340 23h 47m 33,05s Үлгі:DEC 6,08 −1,96 1320 B3IV айнымалы жұлдыз |- HD 225239 225239 394 00h 04m 53,21s Үлгі:DEC 6,09 3,26 120 G2V
59 Андромеда 59 13294 10176 02h 10m 52,83s Үлгі:DEC 6,09 1,56 263 B9V қос жұлдыз
26 Андромеда 26 1438 1501 00h 18m 42,15s Үлгі:DEC 6,10 −0,53 692 B8V қос жұлдыз
HD 5526 5526 4501 00h 57m 39,64s Үлгі:DEC 6,10 0,45 439 K2III
HD 225218 225218 365 00h 04m 36,60s Үлгі:DEC 6,11 −2,45 1680 B9III қос жұлдыз
HD 7647 7647 5993 01h 17m 05,05s Үлгі:DEC 6,11 −0,18 590 K5
HD 1185 1185 1302 00h 16m 21,50s Үлгі:DEC 6,12 1,28 303 A2V қос жұлдыз
HD 218416 218416 114162 23h 07m 10,05s Үлгі:DEC 6,12 0,55 423 K0III
GO Андромеда 4778 3919 00h 50m 18,21s Үлгі:DEC 6,13 1,34 296 A0p… α² Canes Venatici типіндегі айнымалы жұлдыз, Үлгі:VSA
HD 7158 7158 5650 01h 12m 34,06s Үлгі:DEC 6,13 −0,52 698 M1III
66 Андромеда 66 15138 11465 02h 27m 51,75s Үлгі:DEC 6,16 2,54 173 F4V спектралдық қос жұлдыз
HD 14372 14372 10924 02h 20m 41,50s Үлгі:DEC 6,17 −0,87 836 B5V
HD 743 743 967 00h 11m 59,03s Үлгі:DEC 6,18 0,05 550 K4III
HD 3411 3411 2926 00h 37m 07,20s Үлгі:DEC 6,18 1,13 334 K2III
HD 221776 221776 116365 23h 34m 46,73s Үлгі:DEC 6,18 −0,41 678 K5 қос жұлдыз
HD 16327 16327 12287 02h 38m 17,86s Үлгі:DEC 6,19 1,60 270 F6III үштік жұлдыз
HD 221246 221246 115996 23h 30m 07,39s Үлгі:DEC 6,19 −0,91 856 K5III NGC 7686 жұлдыздар шоғырының мүшесі
OP Андромеда 9746 7493 01h 36m 27,21s Үлгі:DEC 6,20 0,65 420 K1III: BY Айдаһар типіндегі айнымалы жұлдыз , Үлгі:VSA
HD 400 400 699 00h 08m 41,02s Үлгі:DEC 6,21 3,61 108 F8IV
HD 14213 14213 10814 02h 19m 10,84s Үлгі:DEC 6,21 0,50 452 A4V
HD 952 952 1123 00h 14m 02,29s Үлгі:DEC 6,22 1,45 293 A1V
HD 895 895 1076 00h 13m 23,93s Үлгі:DEC 6,24 0,78 403 G0III үштік жұлдыз
HD 222451 222451 116824 23h 40m 40,47s Үлгі:DEC 6,24 3,01 144 F1V
HD 224906 224906 137 00h 01m 43,85s Үлгі:DEC 6,25 −1,80 1331 B9IIIp Mn
HD 11613 11613 8922 01h 54m 53,75s Үлгі:DEC 6,25 1,13 345 K2
HD 220105 220105 115261 23h 20m 44,11s Үлгі:DEC 6,25 1,73 261 A5Vn қос жұлдыз
HD 221661 221661 116292 23h 33m 42,99s Үлгі:DEC 6,25 0,12 548 G8II
HD 2942 2942 2583 00h 32m 49,09s Үлгі:DEC 6,26 0,47 469 G8II үштік жұлдыз
HD 8774 8774 6776 01h 27m 06,21s Үлгі:DEC 6,27 3,12 139 F7IVsvar
HD 2507 2507 2270 00h 28m 56,67s Үлгі:DEC 6,28 0,51 464 G5III
HD 8375 8375 6512 01h 23m 37,31s Үлгі:DEC 6,28 2,43 192 G8IV
HD 11624 11624 8930 01h 54m 57,63s Үлгі:DEC 6,28 0,25 525 K0 NGC 752 Жұлдыздық шоғырдың мүшесі
HD 7758 7758 6087 01h 18m 10,14s Үлгі:DEC 6,29 −2,07 1531 K0
HD 16350 16350 12305 02h 38m 27,94s Үлгі:DEC 6,29 −0,47 734 B9,5V
HD 219962 219962 115171 23h 19m 41,37s Үлгі:DEC 6,29 0,47 475 K1III
HD 217314 217314 113501 22h 59m 10,37s Үлгі:DEC 6,31 −0,26 672 K2
HD 10597 10597 8127 01h 44m 26,53s Үлгі:DEC 6,32 0,23 540 K5III
HD 219290 219290 114714 23h 14m 14,34s Үлгі:DEC 6,32 0,82 411 A0V
HD 10486 10486 8044 01h 43m 16,39s Үлгі:DEC 6,33 2,61 181 K2IV
HD 10874 10874 8370 01h 47m 48,00s Үлгі:DEC 6,33 2,50 190 F6V
HD 1075 1075 1208 00h 15m 06,93s Үлгі:DEC 6,34 −1,70 1320 K5
HD 8673 8673 6702 01h 26m 08,62s Үлгі:DEC 6,34 3,43 125 F7V қоңыр ергежейлісі бар b
HD 1083 1083 1215 00h 15m 10,55s Үлгі:DEC 6,35 0,84 412 A1Vn қос жұлдыз
HD 1527 1527 1575 00h 19m 41,58s Үлгі:DEC 6,35 0,25 541 K1III
HD 221970 221970 116505 23h 36m 30,52s Үлгі:DEC 6,35 1,92 251 F6V
CG Андромеда 224801 63 00h 00m 43,62s Үлгі:DEC 6,36 −0,23 678 B9p SiEu α² Canes Venatici типіндегі айнымалы жұлдыз, Үлгі:Айнымалы жұлдыз
HD 16004 16004 12057 02h 35m 27,89s Үлгі:DEC 6,36 0,11 580 B9MNp… үштік жұлдыз
HD 13818 13818 10562 02h 15m 57,69s Үлгі:DEC 6,37 0,61 462 G9III-IV
LN Андромеда 217811 113802 23h 02m 45,15s Үлгі:DEC 6,37 −1,42 1177 B2V қос жұлдыз; β Цефей типіндегі айнымалы жұлдыз, Үлгі:Переменная звезда
V385 Андромеда 220524 115530 23h 24m 08,88s Үлгі:DEC 6,37 −1,55 1249 M0 тұрақсыз айнымалы жұлдыз, Үлгі:Переменная звезда
GY Андромеда 9996 7651 01h 38m 31,84s Үлгі:DEC 6,38 0,66 455 B9Vp (Cr-Eu) Прометейдің жолақтары; α² Canes Venatici типіндегі айнымалы жұлдыз, Үлгі:Айнымалы жұлдыз
HD 13013 13013 9983 02h 08m 33,55s Үлгі:DEC 6,38 0,78 430 G8III
HD 218365 218365 114152 23h 07m 04,99s Үлгі:DEC 6,38 −0,08 638 K0
HD 9712 9712 7444 01h 35m 52,46s Үлгі:DEC 6,39 1,01 388 K1III
HD 8801 8801 6794 01h 27m 26,67s Үлгі:DEC 6,42 2,69 182 Am… δ Щит типіндегі айнымалы жұлдыз, Үлгі:Айнымалы жұлдыз
HD 217731 217731 113750 23h 02m 11,32s Үлгі:DEC 6,43 1,22 359 K0
HD 222641 222641 116941 23h 42m 14,68s Үлгі:DEC 6,43 −0,48 786 K5III айнымалы жұлдыз |- HD 7853 7853 6140 01h 18m 47,02s Үлгі:DEC 6,44 0,71 456 A5m қос жұлдыз
HD 14221 14221 10830 02h 19m 22,77s Үлгі:DEC 6,44 2,39 210 F4V
HD 219668 219668 114981 23h 17m 16,59s Үлгі:DEC 6,44 2,10 241 K0IV
HD 6114 6114 4911 01h 03m 01,47s Үлгі:DEC 6,46 1,39 337 A9V қос жұлдыз
HD 11884 11884 9163 01h 57m 59,23s Үлгі:DEC 6,48 −1,24 1140 K0
ET Андромеда 219749 115036 23h 17m 55,99s Үлгі:DEC 6,48 0,36 545 B9Vp(Si) α² Canes Venatici типіндегі айнымалы жұлдыз, Үлгі:Айнымалы жұлдыз
HD 222399 222399 116781 23h 40m 02,82s Үлгі:DEC 6,49 1,74 291 F2IV қос жұлдыз
HD 800 800 1009 00h 12m 34,08s Үлгі:DEC 6,50 0,50 517 K0
59 Андромеды B 59 13295 10180 02h 10m 53,67s Үлгі:DEC 6,82 −1,76 1698 A1Vn 59 Андромеда жүйесінің бөлшегі
R Андромеда 1967 00h 24m 02,00s Үлгі:DEC 7,39 мирида, Үлгі:Айнымалы жұлдыз
Грумбридж 34 1326 1475 00h 18m 22,9s Үлгі:DEC 8,01 11,62 M6Ve + M1Ve GX Андромеда; [[жақын жұлдыздар тізімі қос жұлдыз; Үлгі:Айнымалы жұлдыз, Үлгі:Айнымалы жұлдыз
Z Андромеда 221650 116287 23h 33m 39,95s Үлгі:DEC 10,53 1393 M2III + B1eq Z Андромеда типіндегі Айнымалы жұлдыз, Үлгі:Айнымалы жұлдыз
GSC 03239-00992 23h 39m 05,81s Үлгі:DEC 10,54 4,03 650 F Экзопланетасы бар HAT-P-6b
WASP-1 00h 20m 40s Үлгі:DEC 11,79 1000 F7V Экзопланетасы бар b
Росс 248 23h 41m 54,7s Үлгі:DEC 12,29 10,32 M5,5v HH Андромеда; Жақын жұлдыздар тізімі; Айнымалы жұлдыз
S Андромеда 00h 42m 44s Үлгі:DEC 2,5×106 Ia SN 1885; Андромеда галактикасындағы Ia типіндегі асқын жаңа жұлдыз , Үлгі:Айнымалы жұлдыз
  1. a b c d e f Дереккөз алу қатесі: Жарамсыз <ref> тегі; no text was provided for refs named names