Анна Яновская

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search



Анна Львовна Яновская (18 шілде 1971 жыл) — ресейлік киноактриса.

Биография[өңдеу]

1996 жылы ГИТИСте режиссерлік факультетінің актерлік курстарына түсті. 1999 жылы Мәскеу жас көрермен театрында жұмыс істеді. «Сатирикон», «Школа драматического искусства», Антон Чехов театрларында жұмыс жасаған. Анна Яновская «Комедиялық фильм фестивалінің» сыйлығымен, ФИПРЕССИ сыйлығымен МКФде Берлин қаласында марапатталды, «Лики Любви» фестивалінің лауреаты болды.

Фильмографиясы[өңдеу]

1989Под небом голубым... — Лена

1993Осенние соблазны — Анна

1997Ветер над городом — Алина

1997Новогодняя история — Снегурочка

1998Стрингер — Света

1998У Бога за пазухой — Таня

1999Д.Д.Д. Досье детектива Дубровского — Даша Китаева (Влада)

2000Редакция — Наташа

2001Хозяин империи — Илзе

2003Дальний свет — камео

2006Большие девочки — Лена

2006Накануне осени — Генеральша

2007Долг — Марина

2007Иное — Надя

2008Сердцеедки — Полина Рябова

20082009Универ — Вера Павловна Аксёнова

2009Неоконченный урок — Инна Витальевна

Сыртқы сілтемелер[өңдеу]