Антарктида жанартаулары тізімі

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Мұнда ауысу: шарлау, іздеу
Аты Биіктігі Орналасқан жері Соңғы атқылауы
Андрус 2978 75°48′ о. е. 132°20′ б. б. / 75.800° о. е. 132.333° б. б. / -75.800; -132.333 (Mount Andrus) (G) (O) (Я) Голоцен кезеңінде
Берлин 3478 76°03′ о. е. 136°00′ б. б. / 76.050° о. е. 136.000° б. б. / -76.050; -136.000 (Mount Berlin) (G) (O) (Я) Белгісіз
Бёрд(ағылш. Mount Bird) 1800 77°12′ о. е. 166°30′ ш. б. / 77.200° о. е. 166.500° ш. б. / -77.200; 166.500 (Mount bird) (G) (O) (Я) 3.8-4.6 млн жыл бұрын
Бриджман 240 62°03′ о. е. 56°45′ б. б. / 62.050° о. е. 56.750° б. б. / -62.050; -56.750 (Bridgeman Island) (G) (O) (Я) -
Пик Броун 1524 67°26′ о. е. 164°46′ ш. б. / 67.433° о. е. 164.767° ш. б. / -67.433; 164.767 (Brown Peak (Sturge Island)) (G) (O) (Я) 2001
Коулман (ағылш. Coulman) 1998 73°30′ о. е. 169°36′ ш. б. / 73.500° о. е. 169.600° ш. б. / -73.500; 169.600 (Coulman Island) (G) (O) (Я) -
Десепшен 576 62°58′ о. е. 60°39′ б. б. / 62.967° о. е. 60.650° б. б. / -62.967; -60.650 (Deception Island) (G) (O) (Я) 1987
Дисковери (ағылш. Discovery) 2681 78°18′ о. е. 165°00′ ш. б. / 78.300° о. е. 165.000° ш. б. / -78.300; 165.000 (Mount Discovery) (G) (O) (Я) Белгісіз
Эребус 3794 77°32′ о. е. 167°17′ ш. б. / 77.533° о. е. 167.283° ш. б. / -77.533; 167.283 (Mount Erebus) (G) (O) (Я) 2008
Фрейкс (ағылш. Mount Frakes) 3654 76°48′ о. е. 117°42′ б. б. / 76.800° о. е. 117.700° б. б. / -76.800; -117.700 (Mount Frakes) (G) (O) (Я) Белгісіз
Гауссберг 370 66°48′ о. е. 89°11′ ш. б. / 66.800° о. е. 89.183° ш. б. / -66.800; 89.183 (Gaussberg) (G) (O) (Я) Белгісіз
Хэмптон(ағылш. Mount Hampton) 3323 76°30′ о. е. 126°00′ б. б. / 76.500° о. е. 126.000° б. б. / -76.500; -126.000 (Mount Hampton) (G) (O) (Я) Белгісіз
Харкорт (ағылш. Mount Harcourt) 1571 72°24′ о. е. 170°06′ ш. б. / 72.400° о. е. 170.100° ш. б. / -72.400; 170.100 (Mount Harcourt) (G) (O) (Я) Белгісіз
Хадсон (ағылш. MountainsHudson ) 749 74°19′ о. е. 99°25′ б. б. / 74.3300° о. е. 99.4200° б. б. / -74.3300; -99.4200 (Hudson Mountains) (G) (O) (Я) 1985жылы болуы мүмкін(?)
Мэльбурн 2732 74°21′ о. е. 164°42′ ш. б. / 74.350° о. е. 164.700° ш. б. / -74.350; 164.700 (Mount Melbourne) (G) (O) (Я) 1750 ± 100
Морнинг (ағылш. Mount Morning) 2723 78°30′ о. е. 163°30′ ш. б. / 78.500° о. е. 163.500° ш. б. / -78.500; 163.500 (Mount Morning) (G) (O) (Я) Белгісіз
Мултон (ағылш. Mount Moulton) 3078 76°06′ о. е. 135°00′ б. б. / 76.100° о. е. 135.000° б. б. / -76.100; -135.000 (Mount Moulton) (G) (O) (Я) Белгісіз
Мёрфи 2703 75°18′ о. е. 100°45′ б. б. / 75.300° о. е. 100.750° б. б. / -75.300; -100.750 (Mount Murphy) (G) (O) (Я) Миоцен кезеңінің соңы
Оверлорд (ағылш. Mount Overlord) 3395 73°12′ о. е. 164°36′ ш. б. / 73.200° о. е. 164.600° ш. б. / -73.200; 164.600 (Mount Overlord) (G) (O) (Я) Миоцен кезеңі
Паулет 353 63°34′ о. е. 55°46′ б. б. / 63.5800° о. е. 55.7700° б. б. / -63.5800; -55.7700 (Paulet Island) (G) (O) (Я) Голоцен кезеңі
Пингвин 180 62°06′ о. е. 57°55′ б. б. / 62.100° о. е. 57.9300° б. б. / -62.100; -57.9300 (Penguin Island) (G) (O) (Я) 1905(?)
І Петр аралы ндағы жанартау 1640 68°51′ о. е. 90°34′ б. б. / 68.850° о. е. 90.5800° б. б. / -68.850; -90.5800 (Peter I Island) (G) (O) (Я) Голоцен кезеңі
Плеядалар (жанартаулар тобы) 3040 72°40′ о. е. 165°30′ ш. б. / 72.6700° о. е. 165.500° ш. б. / -72.6700; 165.500 (The Pleiades) (G) (O) (Я) б.з.д. 1050 ± 1000 жыл
Королева қоғамының жанартауы 3000 78°15′ о. е. 163°36′ ш. б. / 78.250° о. е. 163.600° ш. б. / -78.250; 163.600 (Royal Society Volcano) (G) (O) (Я) Голоцен кезеңі
Сил Нунатакс жанартауы (ағылш. Seal Nunataks) 368 65°01′ о. е. 60°03′ б. б. / 65.0300° о. е. 60.050° б. б. / -65.0300; -60.050 (Seal Nunataks) (G) (O) (Я) 1980
Сидлей (ағылш. Mount Sidley) 4181 77°06′ о. е. 126°06′ б. б. / 77.100° о. е. 126.100° б. б. / -77.100; -126.100 (Mount Sidley) (G) (O) (Я) Белгісіз
Сипл 3110 73°26′ о. е. 126°40′ б. б. / 73.433° о. е. 126.667° б. б. / -73.433; -126.667 (Mount Siple) (G) (O) (Я) Голоцен кезеңі
Стир (ағылш. Mount Steere) 3558 76°42′ о. е. 117°48′ б. б. / 76.700° о. е. 117.800° б. б. / -76.700; -117.800 (Mount Steere) (G) (O) (Я) Белгісіз
Такахе жанартауы(ағылш. Mount Takahe) 3460 76°16′ о. е. 112°04′ б. б. / 76.2800° о. е. 112.0800° б. б. / -76.2800; -112.0800 (Mount Takahe) (G) (O) (Я) б.з.д. 5550 жыл
Террор 3230 77°31′ о. е. 168°32′ б. б. / 77.517° о. е. 168.533° б. б. / -77.517; -168.533 (Mount Terror) (G) (O) (Я) Белгісіз
Тоней (ағылш. Toney Mountain)}} 3595 75°48′ о. е. 115°49′ б. б. / 75.800° о. е. 115.8300° б. б. / -75.800; -115.8300 (Toney Mountain) (G) (O) (Я) Голоцен кезеңі
Димитра 2987 73°27′ о. е. 164°34′ ш. б. / 73.450° о. е. 164.5800° ш. б. / -73.450; 164.5800 (G) (O) (Я) Голоцен кезеңі
Браунли −500 76°49′ о. е. 163°00′ ш. б. / 76.8300° о. е. 163.000° ш. б. / -76.8300; 163.000 (G) (O) (Я) Голоцен кезеңі
Христос - 56°15′ о. е. 72°10′ б. б. / 56.250° о. е. 72.1700° б. б. / -56.250; -72.1700 (G) (O) (Я) 1876
Вайсч (ағылш. Mount Waesch) 3292 77°10′ о. е. 126°52′ б. б. / 77.1700° о. е. 126.8800° б. б. / -77.1700; -126.8800 (Mount Waesche) (G) (O) (Я) Голоцен кезеңі