Ашанти (әнші)

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search

Disambig gray.svg Басқа мағыналар үшін Ашанти (мағына) деген бетті қараңыз.

Ашанти
Ashanti
Сурет
Негізгі ақпарат
Толық аты

Ашанти Шеквойя Дуглас

Белсенділік жылдары

1994 — осы уақытқа шейін

Мемлекет

АҚШ

Мамандықтары

әнші, актриса, продюсер

Аспаптары

вокал, фортепиано

Жанрлары

R&B
хип-хоп

Лейблдері

Jive (1994−1997)
Epic (1998−2000)
The Inc. (2001−2009)
Written Entertainment (2010 − осы уақытқа шейін)

writtenentertainment.com

Ашанти Шеквойя Дуглас (1980 жылы 13 қазанда туған) – танымал америка әншісі, продюссер, актриса, биші және модель. Оның Ashanti деп аталатын дебютті альбомы алғашқы аптада-ақ жарты миллион таралыммен сатылады. «Foolish» әні Billboard Hot 100 чартында он апта бойы бірінші орында тұрады.[1]

Дискография[өңдеу]

  • Ashanti (2002)
  • Chapter II (2003)
  • Concrete Rose (2004)
  • The Declaration (2008)
  • Fifth Studio Album (2012)

Фильмдері[өңдеу]

  • Невеста и предрассудки (2004)
  • The Muppets' Wizard of Oz (2005)
  • Тренер Картер (2005)
  • Сдохни, Джон Такер! (2006)
  • Обитель зла 3: Вымирание (2007)

Дереккөздер[өңдеу]

  1. Guinness World Records 2005: Special 50th Anniversary Edition (2005). pg. 196. UK: Guinness Publishing Ltd. ISBN 1-892051-22-2.