Аққу шоқжұлдызындағы жұлдыздар тізімі

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search
Атауы Б Ф HD HIP RA Dec Сал.жұл.шама Абс. жұл.шама. Қашықтық,
жарық жылы
Сп. класс Ескертпелер
Денеб α 50 197345 102098 20h 41m 25,91s Үлгі:DEC 1,25 −7,20 1600 A2Ia Аридиф, аспанның ең жарық жұлдыздары тізіміне кіреді
γ Аққу γ 37 194093 100453 20h 22m 13,70s Үлгі:DEC 2,23 −6,12 1523 F8Ib Садир, Шедир, ауыспалы жұлдыз
ε Аққу ε 53 197989 102488 20h 46m 12,43s Үлгі:DEC 2,48 0,76 72 K0III Дженах
δ Аққу δ 18 186882 97165 19h 44m 58,44s Үлгі:DEC 2,86 −0,74 171 B9,5III жұлдызды үштік
Альбирео A β¹ 6 183912 95947 19h 30m 43,29s Үлгі:DEC 3,05 −2,31 385 K3II+… Альбирео жүйесінің компоненті; қос жұлдыз
ζ Аққу ζ 64 202109 104732 21h 12m 56,18s Үлгі:DEC 3,21 −0,12 151 G8II SB Жұлдызды үштік
ξ Аққу ξ 62 200905 104060 21h 04m 55,86s Үлгі:DEC 3,72 −4,07 1177 K5Ibv SB
τ Аққу τ 65 202444 104887 21h 14m 47,35s Үлгі:DEC 3,74 2,14 68 F1IV Жұлдызды ұштік
ι Аққу ι 10 184006 95853 19h 29m 42,34s Үлгі:DEC 3,76 0,89 122 A5Vn
κ Аққу κ 1 181276 94779 19h 17m 06,11s Үлгі:DEC 3,80 0,91 123 K0III Ауыспалы жұлдыз
ο¹ Аққу ο¹ 31 192577 99675 20h 13m 37,90s Үлгі:DEC 3,80 −4,29 1353 K2II+… ауыспалы жұлдыз
η Аққу η 21 188947 98110 19h 56m 18,40s Үлгі:DEC 3,89 0,74 139 K0IIIvar жұлдызды үштік
ν Аққу ν 58 199629 103413 20h 57m 10,41s Үлгі:DEC 3,94 −1,25 356 A1Vn
ο² Аққу ο² 32 192909 99848 20h 15m 28,32s Үлгі:DEC 3,96 −3,70 1109 K3Ib-II comp Ауыспалы жұлдыз
ρ Аққу ρ 73 205435 106481 21h 33m 58,87s Үлгі:DEC 3,98 1,07 124 G8III ауыспалы жұлдыз
41 Аққу 41 195295 101076 20h 29m 23,73s Үлгі:DEC 4,01 −2,82 758 F5II ауыспалы жұлдыз
52 Аққу 52 197912 102453 20h 45m 39,76s Үлгі:DEC 4,22 0,22 206 K0III қос жұлдыз
σ Аққу σ 67 202850 105102 21h 17m 24,95s Үлгі:DEC 4,22 −6,49 4528 B9Iab
π² Аққу π² 81 207330 107533 21h 46m 47,61s Үлгі:DEC 4,23 −3,52 1156 B3III қос жұлдыз
33 Аққу 33 192696 99655 20h 13m 23,80s Үлгі:DEC 4,28 0,93 152 A3IV-Vn ауыспалы жұлдыз
υ Аққу υ 66 202904 105138 21h 17m 55,07s Үлгі:DEC 4,41 −2,80 901 B2Vne
39 Аққу 39 194317 100587 20h 23m 51,60s Үлгі:DEC 4,43 −0,04 255 K3III
θ Аққу θ 13 185395 96441 19h 36m 26,54s Үлгі:DEC 4,49 3,14 61 F4V жұлдызды үштік
μ¹ Аққу μ¹ 78 206826 107310 21h 44m 08,40s Үлгі:DEC 4,49 2,74 73 F6V Жұлдызды үштік
λ Аққу λ 54 198183 102589 20h 47m 24,53s Үлгі:DEC 4,53 −2,62 879 B6IV
63 Аққу 63 201251 104194 21h 06m 36,09s Үлгі:DEC 4,56 −2,83 982 K4II қос жұлдыз
47 Аққу A 47 196093 101474 20h 33m 54,19s Үлгі:DEC 4,61 −2,66 929 K2Ib comp қос жұлдыз
φ Аққу φ 12 185734 96683 19h 39m 22,60s Үлгі:DEC 4,68 0,25 251 G8III-IV… қос жұлдыз
π¹ Аққу π¹ 80 206672 107136 21h 42m 05,66s Үлгі:DEC 4,69 −3,87 1680 B3IV Азельфафага қос жұлдыз
8 Аққу 8 184171 96052 19h 31m 46,32s Үлгі:DEC 4,74 −1,68 627 B3IV
59 Аққу 59 200120 103632 20h 59m 49,55s Үлгі:DEC 4,74 −2,95 1124 B1ne ауыспалы жұлдыз
P Аққу P 34 193237 100044 20h 17m 47,20s Үлгі:DEC 4,77 −6,65 6269 B2pe ауыспалы жұлдыз
30 Аққу 30 192514 99639 20h 13m 18,04s Үлгі:DEC 4,80 −1,91 716 A5IIIn қос жұлдыз
57 Аққу 57 199081 103089 20h 53m 14,75s Үлгі:DEC 4,80 −1,13 501 B5V қос жұлдыз
55 Аққу 55 198478 102724 20h 48m 56,29s Үлгі:DEC 4,81 −4,38 2248 B3Ia
72 Аққу 72 205512 106551 21h 34m 46,48s Үлгі:DEC 4,87 0,40 255 K1III
15 Аққу 15 186675 97118 19h 44m 16,55s Үлгі:DEC 4,89 0,23 279 G8III
ψ Аққу ψ 24 189037 98055 19h 55m 37,82s Үлгі:DEC 4,91 0,18 288 A4Vn жұлдызды үштік
28 Аққу 28 191610 99303 20h 09m 25,62s Үлгі:DEC 4,93 −2,18 860 B2,5V
29 Аққу 29 192640 99770 20h 14m 31,98s Үлгі:DEC 4,93 1,86 134 A2V ауыспалы жұлдыз
T Аққу 198134 102571 20h 47m 10,72s Үлгі:DEC 4,93 −0,51 399 K3IIIvar жұлдызды үштік
ω¹ Аққу ω¹ 45 195556 101138 20h 30m 03,53s Үлгі:DEC 4,94 −2,19 869 B2,5IV ауыспалы жұлдыз
22 Аққу 22 188892 98068 19h 55m 51,76s Үлгі:DEC 4,95 −2,89 1203 B5IV
HD 189276 189276 98073 19h 55m 55,39s Үлгі:DEC 4,98 −2,27 918 K5II-III
2 Аққу 2 182568 95372 19h 24m 07,57s Үлгі:DEC 4,99 −1,89 774 B3IV қос жұлдыз
17 Аққу 17 187013 97295 19h 46m 25,58s Үлгі:DEC 5,00 3,40 68 F5
20 Аққу d 20 188056 97635 19h 50m 37,73s Үлгі:DEC 5,03 1,18 192 K3IIIvar ауыспалы жұлдыз
68 Аққу A 68 203064 105186 21h 18m 27,18s Үлгі:DEC 5,04 O8 ауыспалы жұлдыз
74 Аққу 74 205835 106711 21h 36m 56,98s Үлгі:DEC 5,04 1,03 206 A5V
HD 186155 186155 96825 19h 40m 50,11s Үлгі:DEC 5,06 1,62 159 F5II ауыспалы жұлдыз
26 Аққу e 26 190147 98571 20h 01m 21,55s Үлгі:DEC 5,06 −0,54 429 K1II-III жұлдызды үштік
56 Аққу 56 198639 102843 20h 50m 04,83s Үлгі:DEC 5,06 1,93 138 A4me… қос жұлдыз
75 Аққу 75 206330 106999 21h 40m 11,06s Үлгі:DEC 5,09 −0,38 404 M1IIIvar жұлдызды үштік
Альбирео B β² 6 183914 95951 19h 30m 45,40s Үлгі:DEC 5,12 −0,19 376 B8V Альбирео жүйесінің компоненті
23 Аққу 23 188665 97870 19h 53m 17,37s Үлгі:DEC 5,14 −1,32 638 B5V
35 Аққу 35 193370 100122 20h 18m 39,07s Үлгі:DEC 5,14 −3,80 2000 F5Ib қос жұлдыз
25 Аққу 25 189687 98425 19h 59m 55,20s Үлгі:DEC 5,15 −3,27 1575 B3IV
4 Аққу 4 183056 95556 19h 26m 09,12s Үлгі:DEC 5,17 −1,34 653 B9sp… қос жұлдыз
HD 185351 185351 96459 19h 36m 38,05s Үлгі:DEC 5,17 2,13 132 K0III
19 Аққу 19 187849 97630 19h 50m 33,99s Үлгі:DEC 5,18 −1,29 642 M2IIIa ауыспалы жұлдыз
61 Аққу A 61 201091 104214 21h 06m 50,84s Үлгі:DEC 5,20 7,49 11 K5V 61 Аққу жүйесінің компоненті
71 Аққу g 71 204771 106093 21h 29m 26,91s Үлгі:DEC 5,22 1,04 224 K0III
HD 193092 193092 99968 20h 16m 55,28s Үлгі:DEC 5,27 −2,16 1000 K5II ауыспалы жұлдыз
HD 204411 204411 105898 21h 26m 51,57s Үлгі:DEC 5,29 −0,10 389 A6pe… ауыспалы жұлдыз
70 Аққу 70 204403 105942 21h 27m 21,36s Үлгі:DEC 5,30 −3,38 1772 B3V
HD 184875 184875 96288 19h 34m 41,26s Үлгі:DEC 5,34 −0,64 512 A2V
27 Аққу 27 191026 99031 20h 06m 21,93s Үлгі:DEC 5,38 3,46 79 K0IV ауыспалы жұлдыз
60 Аққу 60 200310 103732 21h 01m 10,92s Үлгі:DEC 5,38 −2,73 1364 B1V қос жұлдыз
9 Аққу 9 184759 96302 19h 34m 50,92s Үлгі:DEC 5,39 −0,70 538 A0V+… қос жұлдыз
14 Аққу 14 185872 96693 19h 39m 26,47s Үлгі:DEC 5,41 −1,20 685 B9III
51 Аққу 51 197511 102177 20h 42m 12,63s Үлгі:DEC 5,41 −1,85 924 B2V Жұлдызды үштік
ω² Аққу ω² 46 195774 101243 20h 31m 18,81s Үлгі:DEC 5,44 −0,03 404 M2III қос жұлдыз
HD 189178 189178 98194 19h 57m 13,86s Үлгі:DEC 5,46 −2,90 1531 B5V қос жұлдыз
HD 199101 199101 103145 20h 53m 53,91s Үлгі:DEC 5,47 −0,89 609 K5III
HD 199098 199098 103094 20h 53m 18,56s Үлгі:DEC 5,48 −1,31 744 K0II
HD 189395 189395 98325 19h 58m 37,96s Үлгі:DEC 5,51 −0,60 544 B9Vn
HD 206749 206749 107235 21h 43m 06,48s Үлгі:DEC 5,51 −0,77 587 M2III
49 Аққу 49 197177 102066 20h 41m 02,54s Үлгі:DEC 5,53 −1,43 805 G8IIb
HD 184293 184293 96014 19h 31m 19,36s Үлгі:DEC 5,55 −0,22 465 K1III
HD 199870 199870 103519 20h 58m 19,38s Үлгі:DEC 5,55 1,00 265 G8III
HD 209515 209515 108845 22h 02m 56,68s Үлгі:DEC 5,57 −0,48 529 A0IV
36 Аққу 36 193369 100108 20h 18m 28,63s Үлгі:DEC 5,58 1,70 195 A2V
HD 194152 194152 100437 20h 22m 05,35s Үлгі:DEC 5,58 0,06 415 K0IIIvar
HD 199955 199955 103530 20h 58m 30,03s Үлгі:DEC 5,59 −2,35 1264 B5Vn
HD 204153 204153 105769 21h 25m 19,39s Үлгі:DEC 5,59 2,91 112 F0V
HD 188209 188209 97757 19h 51m 59,07s Үлгі:DEC 5,60 −7,69 14818 O9,5Ia
HD 198345 198345 102635 20h 47m 49,29s Үлгі:DEC 5,60 −0,49 538 K5III
V389 Аққу 201433 104371 21h 08m 38,87s Үлгі:DEC 5,60 −0,07 444 B9V Жұлдызды үштік
HD 190603 190603 98863 20h 04m 36,18s Үлгі:DEC 5,62 −7,48 13583 B1,5Ia comp
40 Аққу 40 195050 100907 20h 27m 34,27s Үлгі:DEC 5,63 1,04 270 A3V
V380 Аққу 187879 97634 19h 50m 37,33s Үлгі:DEC 5,68 −3,80 2567 B1III ауыспалы жұлдыз
HD 196852 196852 101899 20h 38m 59,54s Үлгі:DEC 5,68 0,31 386 K2III
HD 197392 197392 102155 20h 41m 56,50s Үлгі:DEC 5,68 −1,84 1042 B8II-III
HD 199478 199478 103312 20h 55m 49,81s Үлгі:DEC 5,68 −6,60 9314 B8Ia
HD 203644 203644 105497 21h 22m 00,38s Үлгі:DEC 5,68 0,66 328 K0III
79 Аққу 79 206774 107253 21h 43m 25,63s Үлгі:DEC 5,69 1,08 272 A0V
HD 192787 192787 99841 20h 15m 23,79s Үлгі:DEC 5,70 0,88 300 K0III
HD 184960 184960 96258 19h 34m 19,76s Үлгі:DEC 5,71 3,67 83 F7V
7 Аққу 7 183534 95656 19h 27m 25,97s Үлгі:DEC 5,73 0,51 361 A1V
Глизе 777 A 190360 98767 20h 03m 36,95s Үлгі:DEC 5,73 4,72 52 G6IV+… қос жұлдыз; 2 Экзопланетасы бар — b мен c
43 Аққу 43 195068 100859 20h 27m 02,21s Үлгі:DEC 5,73 2,85 123 F0V:
77 Аққу 77 206644 107162 21h 42m 22,94s Үлгі:DEC 5,73 0,44 372 A0V
HD 201834 201834 104516 21h 10m 15,55s Үлгі:DEC 5,75 0,15 431 B9III
HD 203245 203245 105282 21h 19m 28,74s Үлгі:DEC 5,75 −0,33 536 B6V
HD 204485 204485 106003 21h 28m 08,16s Үлгі:DEC 5,75 2,50 145 F0V
HD 193592 193592 100097 20h 18m 24,76s Үлгі:DEC 5,76 1,01 291 A2Vs
DT Аққу 201078 104185 21h 06m 30,24s Үлгі:DEC 5,77 −3,05 1895 F7,5Ib-IIv Ауыспалы жұлдыз
HD 205314 205314 106393 21h 32m 56,58s Үлгі:DEC 5,77 −0,05 475 A0V
HD 196178 196178 101475 20h 33m 54,84s Үлгі:DEC 5,78 −0,06 481 B9sp…
HD 188650 188650 97985 19h 54m 48,24s Үлгі:DEC 5,79 −2,58 1538 Fp
HD 209419 209419 108758 22h 01m 50,58s Үлгі:DEC 5,79 −1,77 1058 B5III
49 Аққу 49 197178 20h 41m 02,60s Үлгі:DEC 5,80
HD 191195 191195 99026 20h 06m 13,64s Үлгі:DEC 5,81 3,00 119 F5V
HD 187235 187235 97376 19h 47m 27,78s Үлгі:DEC 5,83 −0,05 489 B8Vn
HD 193322 193322 100069 20h 18m 06,99s Үлгі:DEC 5,83 −2,56 1552 O9V
HD 199611 199611 103359 20h 56m 25,44s Үлгі:DEC 5,83 2,20 174 F0III
HD 179957 179957 94336 19h 12m 05,22s Үлгі:DEC 5,85 3,87 81 G4V+…
HD 186619 186619 97081 19h 43m 45,08s Үлгі:DEC 5,86 −0,57 631 M0III
HD 192985 192985 99889 20h 16m 00,61s Үлгі:DEC 5,87 3,18 113 F5V:
HD 194335 194335 100574 20h 23m 44,37s Үлгі:DEC 5,87 −1,32 893 B2Vne
HD 179094 179094 94013 19h 08m 25,88s Үлгі:DEC 5,88 1,65 229 K1IV
HD 185912 185912 96620 19h 38m 41,15s Үлгі:DEC 5,89 2,89 130 F6Vasv
HD 195554 195554 101084 20h 29m 27,11s Үлгі:DEC 5,89 −1,30 896 B9Vn
HD 203156 203156 105269 21h 19m 22,18s Үлгі:DEC 5,89 −4,27 3505 F2Ib
42 Аққу 42 195324 101067 20h 29m 20,39s Үлгі:DEC 5,90 −2,67 1689 A1Ib
HD 188252 188252 97774 19h 52m 07,17s Үлгі:DEC 5,91 −3,49 2470 B2III
HD 189684 189684 98383 19h 59m 20,42s Үлгі:DEC 5,92 0,12 472 A5III
HD 199612 199612 103360 20h 56m 25,89s Үлгі:DEC 5,92 −2,04 1273 G8II-III
HD 186377 186377 96977 19h 42m 44,60s Үлгі:DEC 5,93 −3,26 2248 A5III
HD 200817 200817 103956 21h 03m 47,58s Үлгі:DEC 5,93 0,46 405 K0III
69 Аққу 69 204172 105811 21h 25m 47,02s Үлгі:DEC 5,93 −3,71 2763 B0Ib
HD 194193 194193 100501 20h 22m 45,29s Үлгі:DEC 5,95 −1,15 856 M0III
HD 199579 199579 103371 20h 56m 34,78s Үлгі:DEC 5,96 −4,44 3928 O6…
W Аққу 205730 106642 21h 36m 02,44s Үлгі:DEC 5,96 −0,43 617 M4IIIe-M6e Жартылай дұрыс ауыспалы жұлдыз
HD 197139 197139 101986 20h 40m 03,22s Үлгі:DEC 5,97 0,17 470 K2III
V460 Аққу 206570 107129 21h 42m 01,08s Үлгі:DEC 5,98 −2,96 2000 C6,3 көміртекті жұлдыз
16 Аққу A c 16 186408 96895 19h 41m 49,09s Үлгі:DEC 5,99 4,32 70 G2V 61 Аққу жүйесінің компоненті
HD 184786 184786 96198 19h 33m 41,60s Үлгі:DEC 6,00 −2,26 1462 M4,5III
HD 192439 192439 99579 20h 12m 31,73s Үлгі:DEC 6,01 0,50 412 K1III:
HD 200253 200253 103734 21h 01m 12,87s Үлгі:DEC 6,01 −0,51 657 G5III
HD 204428 204428 105891 21h 26m 44,95s Үлгі:DEC 6,01 0,35 442 B6V
HD 181096 181096 94755 19h 16m 51,39s Үлгі:DEC 6,02 2,88 138 F6IV:
HD 197120 197120 102033 20h 40m 36,26s Үлгі:DEC 6,02 1,45 267 A2V
HD 204965 204965 106171 21h 30m 20,31s Үлгі:DEC 6,02 0,18 479 A3V
11 Аққу 11 185037 96387 19h 35m 48,30s Үлгі:DEC 6,03 −0,74 738 B8Vn
HD 189066 189066 98143 19h 56m 44,14s Үлгі:DEC 6,03 −1,64 1113 B5IV
HD 186568 186568 97087 19h 43m 51,45s Үлгі:DEC 6,04 −1,17 901 B8III
61 Аққу B 61 201092 104217 21h 06m 52,19s Үлгі:DEC 6,05 8,33 11 K7V 61 Аққу жүйесінің компоненті
HD 203439 203439 105432 21h 21m 21,93s Үлгі:DEC 6,05 −0,29 605 A1V
HD 188793 188793 97892 19h 53m 35,38s Үлгі:DEC 6,06 0,97 339 A3V
HD 197018 197018 101949 20h 39m 33,31s Үлгі:DEC 6,07 −1,13 898 B6IIIp Mn
HD 202240 202240 104765 21h 13m 26,43s Үлгі:DEC 6,07 −2,62 1781 F0III
HD 203630 203630 105558 21h 22m 42,03s Үлгі:DEC 6,07 0,77 374 K1III
76 Аққу 76 206538 107097 21h 41m 34,27s Үлгі:DEC 6,07 0,34 455 A2V
HD 186440 186440 97028 19h 43m 09,60s Үлгі:DEC 6,08 1,01 337 A1V
μ² Аққу μ² 78 206827 21h 44m 08,30s Үлгі:DEC 6,08
HD 194097 194097 100486 20h 22m 37,31s Үлгі:DEC 6,09 −0,26 607 K2
HD 185837 185837 96724 19h 39m 44,92s Үлгі:DEC 6,10 0,29 474 A3IV
HD 189127 189127 98044 19h 55m 22,04s Үлгі:DEC 6,10 0,34 462 G9III
HD 200577 200577 103894 21h 03m 04,83s Үлгі:DEC 6,10 −0,41 655 G8III
HD 206731 206731 107186 21h 42m 38,81s Үлгі:DEC 6,10 −1,03 869 G8II
HD 207516 207516 107664 21h 48m 29,34s Үлгі:DEC 6,10 0,20 493 B8V
HD 206632 206632 107140 21h 42m 08,35s Үлгі:DEC 6,11 −0,47 676 M4,5
HD 187638 187638 97538 19h 49m 27,50s Үлгі:DEC 6,12 −0,53 697 G6III
HD 191243 191243 99145 20h 07m 41,44s Үлгі:DEC 6,12 −2,83 2012 B5Ib
HD 202923 202923 105064 21h 17m 02,02s Үлгі:DEC 6,12 0,67 401 A1V
HD 187880 187880 97651 19h 50m 46,87s Үлгі:DEC 6,13 −3,96 3396 M3III
HD 188149 188149 97789 19h 52m 16,40s Үлгі:DEC 6,13 −0,65 739 K4III
HD 192535 192535 99685 20h 13m 42,82s Үлгі:DEC 6,13 −0,64 738 K4III
HD 186927 186927 97242 19h 45m 51,35s Үлгі:DEC 6,14 0,57 424 A2V+…
HD 187372 187372 97372 19h 47m 26,85s Үлгі:DEC 6,14 −1,74 1230 M2III
HD 189775 189775 98379 19h 59m 15,34s Үлгі:DEC 6,14 −0,72 769 B5III
HD 190964 190964 98915 20h 05m 06,72s Үлгі:DEC 6,14 −0,64 741 M1IIIa
HD 195964 195964 101285 20h 31m 46,52s Үлгі:DEC 6,14 −0,87 821 K5III
HD 203096 203096 105229 21h 18m 55,33s Үлгі:DEC 6,15 −2,43 1698 A5IV
HD 189296 189296 98111 19h 56m 19,02s Үлгі:DEC 6,16 1,50 279 A4Vn
HD 190781 190781 98858 20h 04m 28,79s Үлгі:DEC 6,16 −0,09 579 A2IV
HD 206040 206040 106771 21h 37m 38,81s Үлгі:DEC 6,16 −0,33 647 K1III
HD 206509 206509 107041 21h 40m 43,30s Үлгі:DEC 6,16 −0,51 703 K0III
HD 186121 186121 96805 19h 40m 41,15s Үлгі:DEC 6,17 −1,99 1399 M2III
HD 199892 199892 103532 20h 58m 30,94s Үлгі:DEC 6,17 0,40 465 B7III
HD 202862 202862 105101 21h 17m 23,18s Үлгі:DEC 6,17 −1,57 1152 B7Vn
HD 205114 205114 106267 21h 31m 27,46s Үлгі:DEC 6,17 −1,56 1148 G2Ib+…
HD 205551 205551 106518 21h 34m 27,46s Үлгі:DEC 6,17 −2,32 1630 B9III
HD 187038 187038 97307 19h 46m 35,04s Үлгі:DEC 6,18 0,92 367 K2
HD 190771 190771 98921 20h 05m 09,59s Үлгі:DEC 6,18 4,80 62 G5IV
HD 200527 200527 103828 21h 02m 24,20s Үлгі:DEC 6,18 −1,71 1235 M3Ib-II:
HD 202314 202314 104822 21h 14m 10,28s Үлгі:DEC 6,18 −3,18 2433 G2Ib
HD 191096 191096 98946 20h 05m 21,50s Үлгі:DEC 6,19 2,60 170 F4V
HD 196379 196379 101556 20h 34m 50,41s Үлгі:DEC 6,19 −5,54 7244 A9II
CP Аққу 205939 106752 21h 37m 27,88s Үлгі:DEC 6,19 −0,35 661 A7III ауыспалы жұлдыз
HD 194220 194220 100515 20h 22m 55,49s Үлгі:DEC 6,20 1,17 331 K0IIIvar
HD 195820 195820 101245 20h 31m 21,11s Үлгі:DEC 6,20 1,06 348 K0III
HD 207857 207857 107856 21h 51m 04,97s Үлгі:DEC 6,20 −1,39 1072 B9p HgMn
44 Аққу 44 195593 101214 20h 30m 59,23s Үлгі:DEC 6,21 −2,22 1583 F5Iab
HD 196642 196642 101756 20h 37m 23,57s Үлгі:DEC 6,21 1,19 328 K0III
HD 186307 186307 96907 19h 41m 57,63s Үлгі:DEC 6,22 1,62 272 A6V
HD 188074 188074 97700 19h 51m 19,37s Үлгі:DEC 6,22 2,12 215 F2V
HD 193702 193702 100268 20h 20m 15,22s Үлгі:DEC 6,22 1,03 355 A1V
HD 181960 181960 94974 19h 19m 36,42s Үлгі:DEC 6,23 0,53 450 A1V
HD 189942 189942 98563 20h 01m 15,28s Үлгі:DEC 6,23 −1,21 1003 K0III
HD 193944 193944 100295 20h 20m 30,64s Үлгі:DEC 6,23 −2,26 1630 K5
HD 202720 202720 105034 21h 16m 29,62s Үлгі:DEC 6,23 −0,89 865 K2
HD 185955 185955 96706 19h 39m 34,53s Үлгі:DEC 6,25 0,79 402 K0III
16 Аққу B c 16 186427 96901 19h 41m 52,10s Үлгі:DEC 6,25 4,60 70 G5V 16 Аққужүйесінің компоненті; b планетасы бар
HD 207446 207446 107637 21h 48m 08,41s Үлгі:DEC 6,25 −0,41 701 K5
HD 183986 183986 95953 19h 30m 46,83s Үлгі:DEC 6,26 −0,57 758 B9,5III
HD 198513 198513 102712 20h 48m 42,74s Үлгі:DEC 6,26 −0,67 791 B8np
HD 180756 180756 94623 19h 15m 19,18s Үлгі:DEC 6,27 1,16 342 G8III
HD 205349 205349 106420 21h 33m 17,89s Үлгі:DEC 6,27 −2,05 1502 K1Ibvar
HD 186815 186815 97070 19h 43m 39,49s Үлгі:DEC 6,28 1,83 253 K2III
HD 192934 192934 99893 20h 16m 03,43s Үлгі:DEC 6,28 0,78 410 A1V
HD 186760 186760 97033 19h 43m 14,28s Үлгі:DEC 6,29 3,02 147 G0V
HD 198387 198387 102642 20h 47m 52,89s Үлгі:DEC 6,29 3,18 137 K0V:
HD 188439 188439 97845 19h 53m 01,25s Үлгі:DEC 6,30 −3,53 3019 B0,5IIIn
HD 198151 198151 102530 20h 46m 38,61s Үлгі:DEC 6,30 0,79 413 A3V
HD 181597 181597 94890 19h 18m 37,85s Үлгі:DEC 6,32 0,81 413 K1III
HD 193217 193217 100016 20h 17m 29,05s Үлгі:DEC 6,32 −2,49 1884 K4II:
48 Аққу 48 196606 101765 20h 37m 31,77s Үлгі:DEC 6,32 −0,58 784 B8IIIn
HD 200753 200753 103949 21h 03m 43,50s Үлгі:DEC 6,32 1,79 263 F0IVn
HD 189432 189432 98320 19h 58m 34,35s Үлгі:DEC 6,33 −2,33 1762 B5IV
HD 198625 198625 102827 20h 49m 54,64s Үлгі:DEC 6,33 −0,92 918 B4V
HD 198181 198181 102499 20h 46m 21,28s Үлгі:DEC 6,34 0,72 434 K0
HD 200723 200723 103963 21h 03m 52,14s Үлгі:DEC 6,34 1,31 330 F3IV
HD 193469 193469 100155 20h 18m 57,54s Үлгі:DEC 6,35 −2,98 2397 K5Ib
HD 186776 186776 97151 19h 44m 49,09s Үлгі:DEC 6,36 −0,86 906 M3III
HD 192983 192983 99870 20h 15m 43,24s Үлгі:DEC 6,36 1,18 355 A2Vn
HD 198976 198976 103079 20h 53m 07,37s Үлгі:DEC 6,36 0,78 427 K2
HD 202710 202710 105017 21h 16m 17,12s Үлгі:DEC 6,36 −2,00 1531 K0III+…
HD 205688 205688 106661 21h 36m 14,02s Үлгі:DEC 6,36 1,16 357 G8III-IV
HD 184398 184398 96003 19h 31m 13,56s Үлгі:DEC 6,37 −1,17 1052 K2II-IIIcomp
HD 186506 186506 97029 19h 43m 10,76s Үлгі:DEC 6,37 −1,86 1442 K0
HD 200740 200740 103929 21h 03m 26,03s Үлгі:DEC 6,37 0,99 388 K0
HD 186901 186901 97228 19h 45m 39,65s Үлгі:DEC 6,38 −2,43 1884 B9,5V
HD 194069 194069 100434 20h 22m 03,06s Үлгі:DEC 6,38 −2,01 1552 G5II+…
HD 195066 195066 100808 20h 26m 23,46s Үлгі:DEC 6,38 0,26 547 B9V
HD 185114 185114 96316 19h 35m 01,23s Үлгі:DEC 6,39 1,14 365 K0
HD 186702 186702 97142 19h 44m 38,17s Үлгі:DEC 6,39 −0,64 830 M1III
HD 190227 190227 98701 20h 02m 48,81s Үлгі:DEC 6,39 −1,31 1128 K1III
HD 194951 194951 100866 20h 27m 07,77s Үлгі:DEC 6,39 −3,01 2470 F1II
HD 203454 203454 105406 21h 21m 01,44s Үлгі:DEC 6,39 4,27 87 F8V
HD 207119 207119 107398 21h 45m 12,40s Үлгі:DEC 6,40 −3,20 2717 K5Ib
HD 198237 198237 102585 20h 47m 20,77s Үлгі:DEC 6,41 −1,61 1309 K3III
HD 186532 186532 96919 19h 42m 04,13s Үлгі:DEC 6,42 −0,44 767 M5IIIa
HD 187459 187459 97485 19h 48m 50,60s Үлгі:DEC 6,42 −2,74 2218 B0,5Ibvar
HD 198820 198820 102993 20h 52m 00,39s Үлгі:DEC 6,42 −2,47 1952 B3III
HD 185268 185268 96503 19h 37m 09,62s Үлгі:DEC 6,43 −0,71 874 B5V
HD 195506 195506 101133 20h 29m 59,87s Үлгі:DEC 6,43 0,91 415 K2+…
HD 185435 185435 96546 19h 37m 40,82s Үлгі:DEC 6,44 −2,11 1672 K5
HD 189377 189377 98253 19h 57m 56,12s Үлгі:DEC 6,44 −1,51 1268 A3V
HD 194882 194882 100714 20h 25m 05,00s Үлгі:DEC 6,44 −0,88 948 A3III
HD 207088 207088 107445 21h 45m 44,45s Үлгі:DEC 6,44 0,51 499 G8III
HD 197101 197101 101900 20h 39m 00,19s Үлгі:DEC 6,45 0,88 424 F2Vn
HD 202654 202654 104962 21h 15m 37,18s Үлгі:DEC 6,45 −1,94 1552 B4IV
HD 203358 203358 105390 21h 20m 50,01s Үлгі:DEC 6,45 2,13 239 G8IV
HD 189253 189253 98146 19h 56m 45,16s Үлгі:DEC 6,46 1,30 350 A1V
HD 193536 193536 100142 20h 18m 49,67s Үлгі:DEC 6,46 −3,09 2650 B2V
HD 201836 201836 104537 21h 10m 30,96s Үлгі:DEC 6,46 −1,86 1502 B6IV
HD 203857 203857 105637 21h 23m 48,39s Үлгі:DEC 6,46 −0,79 921 K5
HD 185264 185264 96396 19h 35m 55,95s Үлгі:DEC 6,47 0,11 609 G9III
HD 185657 185657 96572 19h 37m 56,68s Үлгі:DEC 6,47 0,53 503 G6V
HD 192538 192538 99719 20h 14m 04,87s Үлгі:DEC 6,47 −0,98 1009 A0V
HD 192987 192987 99929 20h 16m 28,15s Үлгі:DEC 6,47 −1,25 1140 B6III
HD 195690 195690 101268 20h 31m 36,27s Үлгі:DEC 6,47 3,20 147 F2
HD 200030 200030 103596 20h 59m 24,61s Үлгі:DEC 6,47 −0,39 767 B9
X Аққу 197572 102276 20h 43m 24,20s Үлгі:DEC 6,48 −2,68 2218 G8Ib ауыспалы жұлдыз
HD 207673 207673 107749 21h 49m 40,10s Үлгі:DEC 6,48 −5,62 8579 A2Ib
HD 191892 191892 99294 20h 09m 22,37s Үлгі:DEC 6,49 −1,41 1240 K0
HD 193722 193722 100250 20h 19m 56,04s Үлгі:DEC 6,49 −1,38 1221 B9p Si
HD 194668 194668 100651 20h 24m 32,36s Үлгі:DEC 6,49 −1,77 1462 B9,5III
HD 196134 196134 101467 20h 33m 48,56s Үлгі:DEC 6,50 1,56 317 K0III-IV
HD 198624 198624 102804 20h 49m 37,69s Үлгі:DEC 6,50 −1,32 1194 F7V: comp
HD 200465 200465 103822 21h 02m 20,96s Үлгі:DEC 6,50 −1,68 1411 A1V comp
HD 200595 200595 103871 21h 02m 48,62s Үлгі:DEC 6,50 −1,59 1353 B3Vn
HD 185269 185269 96507 19h 37m 11,74s Үлгі:DEC 6,67 3,29 155 G0IV Экзопланетасы бар b
HD 187123 187123 97336 19h 46m 58,11s Үлгі:DEC 7,86 4,46 163 G5 2 Экзопланетасы бар — b және c
χ Аққу χ 187796 97629 19h 50m 33,94s Үлгі:DEC 7,91 2,78 346 S7,1e: Ауыспалы жұлдыз
R Аққу 185456 19h 36m 49,30s Үлгі:DEC 8,15 S… ауыспалы жұлдыз
RT Аққу 186686 97068 19h 43m 37,90s Үлгі:DEC 8,45 −1,85 3749 M3e ауыспалы жұлдыз
U Аққу 193680 100219 20h 19m 36,40s Үлгі:DEC 8,77 −1,00 2938 R… ауыспалы жұлдыз
Аққу X-1 185456 98298 19h 36m 49,30s Үлгі:DEC 8,95 −2,23 >6000 O9,7Iab Қара құрдымға жақын жұлдыздардың бірі
47 Аққу B 47 196094 20h 33m 52,50s Үлгі:DEC 9,40 K2Ib+… 47 Аққужүйесінің компоненті
HAT-P-11 19h 50m 50,25s Үлгі:DEC 9,59 6,69 123 K4 Экзопланетасы бар b
LYALYA MIA 19ч31м56.94с +51 4" 10.8' 10.7 1974 жыл
V476 Лебедя 19h 58m 24,57s Үлгі:DEC Жаңа жұлдыз 1920 жыл
WR 136 192163 20h 12m 06,54s Үлгі:DEC 7,48 7,47 WN6 Вольфа — Райе жұлдызы
HAT-P-7 19h 28m 59s Үлгі:DEC 10,5 1040 Экзопланетасы бар b
V1668 Аққу 21h 42m 35,22s Үлгі:DEC Жаңа жұлдыз 1978 жыл
AFGL 2591 20h 29m 24,9s Үлгі:DEC 44 3261,6
V1974 Аққу 20h 30m 31,66s Үлгі:DEC Жаңа жұлдыз 1992 жыл[1]

[2]

  1. Данлопп Сторм, Азбука звездного неба, 1990 ISBN 978-5-9603-0071-1
  2. http://www.galactic.name/directory/astronomical_catalog.php