Борис Владимирович Бибиков

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search

Борис Владимирович Бибиков – совет театр- және киноактері, театр режиссері және театр ұстазы. 1950 жылы үшінші дәрежелі сталиндік сыйлықтың лауреаты болады. 1947 жылы Ресей Федерациясының еңбек сіңірген өнер қайраткері атағын алады.

Биографиясы[өңдеу]

Борис Бибиков 1900 жылы 9 (22) шілдеде Серпуховте дүниеге келеді.Борис Владимирович актриса Ольга Пыжоавмен некеде тұрады. Екеуі ГИТИС және ВГИК-те сабақ береді. Оқушылырының қатарында Юрий Белов, Елена Вольская, Вячеслав Тихонов, Руфина Нифонтова, Нонна Мордюкова, Майя Булгакова, Андрей Вертоградов, Леонид Куравлев, Тамара Носова бар және басқа да көптеген танымал актерлерді кездестіруге болады.

Фильмографиясы[өңдеу]

  • 1942 — Котовский
  • 1952 — Незабываемый 1919-й — полковник Зейдлиц
  • 1953 — Корабли штурмуют бастионы — Спенсер Смит
  • 1957 — Рассказы о Ленине
  • 1960 — Повесть пламенных лет — Фон Бреннер
  • 1961 — Ночь без милосердия — полковник Хэгберд
  • 1963 — Приходите завтра — профессор Александр Александрович Соколов
  • 1963 — Стёжки — дорожки — Калистрат Калистратович
  • 1963 — Возвращение Вероники
  • 1964 — Всё для вас — профессор Дукельский
  • 1966 — 26 бакинских комиссаров
  • 1967 — Майор Вихрь — генерал Нойбут
  • 1967 — Софья Перовская
  • 1967 — Берег надежды
  • 1968 — Десятая доля пути — Данилевич
  • 1969 — Ночь перед рассветом
  • 1971 — Звёзды не гаснут
  • 1973 — Дела сердечные — Николай Николаевич, «жедел жәрдем» дәрігері
  • 1974 — Фронт без флангов —Мишаның атасы
  • 1979 — Профессия — киноактёр.[1]

Дереккөздер[өңдеу]

  1. Н. Э. Звенигородской, А. В. Мартыновой и др. — М.: Большая Российская энциклопедия, 2001. — 568 б. ISBN 5-85270-167-X