Бурак Өзчивит

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search

Бурак Өзчивит (түр. Burak Özçivit, 24 желтоқсан 1984, Ыстамбұл, Түркия) — түрік актері және моделі. «Сұлтан Сүлеймен» телесериалындағы Малкочоғлы Бали Бей рөлі және «Бозторғай» телесериалындағы Кямранның рөлі арқылы танымал.

Бурак Өзчивит
Burak Özçivit
Жалпы мағлұмат
Туған күні

24 желтоқсан 1984(1984-12-24) (34 жас)

Туған жері

Ыстанбұл,  Түркия

Азаматтығы

 Түркия

Мамандығы

актер
модель
продюсер

Белсенді жылдары

2006 - қазіргі уақытқа дейін

Бағыты

мелодрама

Марапаттары

Түркияның үздік моделі (2003)

IMDb

ID 2704629

Биографиясы және мансабы[өңдеу]

Бурак Өзчивит 1984 жылы 24 желтоқсанда Түркияның Ыстамбұл қаласында дүниеге келген. Ол Ыстамбұлдағы Мармар университетіндегі кино факультетін тәмәмдаған. 2003 жылдан 2007 жылға дейі модельдік бизнесте жұмыс істеген. 2003 жылы «Түркияның үздік моделі» жүлдесін жеңіп алды, ал 2005 жылы «Әлемнің үздік моделі» конкурсында екінші орынды иеленді. 2006 жылдан бастап, кино және телевизия саласында жұмыс істейді. «Сұлтан Сүлеймен» және « Королёк — птичка певчая» сериалдарындағы рөлдері Өзчивитке бүкіләлемдік танымалдылық алып берді.

Жеке өмірі[өңдеу]

Ол ұзақ уақыт Джейлан Чапамен кездесіп жүрді. 2015 жылдан бастап, Фахрие Эвдженмен кездеседі. Актердың бойы 184 см.[1].[2].

Фильмографиясы[өңдеу]

Кино
Жыл Қазақша атауы Түрікше атауы Рөл Қосымша
2007 Заражённый Musallat Суат
2015 Махаббат саған ұқсайды Aşk Sana Benzer Балықшы Али
2016 Менің бауырым Kardeşim Benim
Телевидение
Жыл Қазақша атауы Түрікше атауы Рөл Қосымша
2006 Минус 18 Eksi 18 Мурат
2007 Муж по принуждению Zoraki Koca Омер Озполат 26 эпизод
2008-09 Әке үйі Baba Ocağı Гювен 35 эпизод
2010 Сатқындық İhanet Эмир
2010-11 Кішігірім құпиялар Küçük Sırlar Четин Атешоглу 19 эпизод
2011-13 Сұлтан Сүлеймен Muhteşem Yüzyıl Малкочоғлу Бали Бей 1-3 маусым
2013-14 Бозторғай Çalıkuşu Кямран 30 эпизод

Дереккөздер[өңдеу]

  1. He Accepted the Change. Turkishstarsdaily.com. Тексерілді, 17 ақпан 2015.
  2. Fahriye Evcen ve Burak Özçivit galaya el ele geldi | Ntv.com.tr

Сілтемелер[өңдеу]