Висенте Аранда

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search

Disambig gray.svg Басқа мағыналар үшін Аранда деген бетті қараңыз.

Висенте Аранда
Vicente Aranda
Сурет
Висенте Аранда, 2010 ж.
Жалпы мағлұмат
Туған кездегі есімі:

Vicente Aranda Ezquerra

Туған күні:

9 қараша 1926 (1926-11-09) (91 жаста)

Туған жері:

Барселона, Испания

Мамандығы:

Режиссер, сценарийші

Белсенді жылдары:

1964–present

Висенте Аранда Эскерра (ис. Vicente Aranda Ezguerra; 09.11.1926, Барселона - ...) — испан кинорежиссёрі және сценарийшісі. Көптеген кион марапаттардың егесі.

Өмірдерек[өңдеу]

Висенте Испанияның Барселона қаласында отбасындағы кіші ұлы болып туған. 1952 жылы саяси себептерімен отбасымен Венесуэлаға көшіп, сол жерде американдық көлік компаниясында техник болып жұмыс істейді.1959 жылы Испанияға қайтып оралып, Мадридтағы кинематография мектебіне түсе алмайды (себебі - орта білімінің болмауы). Сосын Аранда қайтадан Барселонаға көшіп кетіп, сол жақта 1964 жылы өзінің алғашқы фильмын түсіреді.

Фильмографиясы[өңдеу]

  • 1964 — Brillante porvenir
  • 1965 — Fata Morgana
  • 1969 — Las crueles
  • 1972 — La novia ensangrentada
  • 1974 — Clara es el precio
  • 1976 — Cambio de sexo
  • 1980 — La muchacha de las bragas de oro
  • 1982 — Asesinato en el Comité Central
  • 1984 — El Crimen del Capitán Sánchez
  • 1986 — Tiempo de silencio
  • 1987 — El Lute: camina o revienta
  • 1988 — El Lute II: mañana seré libre
  • 1989 — Si te dicen que caí
  • 1991 — Amantes
  • 1993 — Intruso
  • 1993 — El amante bilingüe
  • 1994 — La Pasión turca
  • 1995 — Lumière et Compagnie
  • 1996 — Libertarias
  • 1998 — La mirada del otro
  • 1999 — Celos
  • 2001 — Juana la Loca
  • 2003 — 'Carmen
  • 2004 — Técnicas para un golpe de estado ¡Hay motivo!
  • 2006 — Tirante el Blanco
  • 2007 — Canciones de amor en Lolita’s Club
  • 2010 — Luna caliente

Сыртқы сілтемелер[өңдеу]