Галь Гадот

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search
Галь Гадот
גל גדות (Gal Gadot)
Сурет
Галь Гадот San Diego Comic Con 2017-де
Жалпы мағлұмат
Туған күні

30 сәуір 1985(1985-04-30) (34 жас)

Туған жері

Рош-ха-Аин, Израиль

Азаматтығы

 Израиль

Мамандығы

актриса, фотомодель

Белсенді жылдары

2007 - осы уақыт

IMDb

ID 2933757

http://www.galgadot.com/

Галь Гадот (ивр. גל גדות) — израильдік актриса, модель, көбінесе үлес қосқан "Бэтмен Суперменге қарсы", "Ғажайып Әйел", "Көрші таңшылар", сондай-ақ "Форсаж" деген көп сериалды фильмдерден атақты.

Биография[өңдеу]

Галь Гадот 1985 жылы 30 сәуірде Рош-ха-Аине (Израиль) қаласында дүниеге келді. Ол 2004 жылы, 18 жасында “Израиль Аруы” байқауында қатысып женді. Кейін өз елін “Әлем аруы” байқауында көрсетті. Байқаудан кейін фильмдер мен жарнамаларда түсірілу үшін көптеген израильдік (Elite, Супер-Фарм) және еуропалық (La Perla Lingerie, Arena, Danza, Esprit) компаниялардан ұсыныстар алды. Оған қоса Гадот сәнді журналдардың мұқабасында тұрды. 2007 жылы Maxim журналы израильдік әскери қызметін өткен модельдер үшін үйымдастырған фотосессиясында орын алды. Гальмен түсірілген фото New York Post-ың бірінші бетінде жарияланды.

Бірінші рөлін ол «Бубот» сериалында алды. 2008 жылы «Форсаж 4» фильмінде орын алып, кейін оның жалғастырылған фильміндерде түсті - «Форсаж 5» (2011), «Форсаж 6» (2013).

2013 жылы Ғажайып Әйел рөлі ретінде Зак Снайдердің “Бэтмэн Суперменге қарсы” (2016) фильміне бекітілді. 2014 жылдың қаңтар айында сол рөлді тағы екі фильмде (“Әділдік Лига” мен “Ғажайып Әйел”) орындау үшін келісімшартқа қол қойды.

Жеке өмірі[өңдеу]

"Форсаж 4" фильмінің түсірілімі кезінде израильдік бизнесмен Ярон Версаномен кездесті. 2009 жылдың 28 қыркүйегінде жұп үйленді. Белгілі болғандай, 2011 жылдың маусым айында жұп өз тұнғышын күтті. Қарашаның басында күткен қыз туылып, оған Альма деген ат қойылды. 2016 жылы 6 қарашада өз инстаграм парақшасында актриса тағы да жүкті болғанын хабарлады. 2017 жылы 20 сәуір куні Майя қызы дүниеге келді.

Фильмография[өңдеу]

Жыл Шың аты Рөлі
2007 Bubot Мириам (Мерри) Елкаям
2009 Fast & Furious Жизель Яшар
2009 Entourage Лиза
2009 The Beautiful Life: TBL Оливия
2010 Date Night Натаня
2010 Knight and Day Наоми
2011 Fast Five Жизель Яшар
2011 Asfur Кика
2013 Fast & Furious 6 Жизель Яшар
2014 Kicking Out Shoshana Мирит
2015 Furious 7 Жизель Яшар
2016 Triple Nine Елена
2016 Batman v Superman: Dawn of Justice Диана Принс / Ғажайып Әйел
2016 Criminal Джилл Поуп
2016 Keeping Up with the Joneses Натали Джонс
2017 Wonder Woman Диана Принс / Ғажайып Әйел
2017 Justice League Диана Принс / Ғажайып Әйел
2019 Justice League: Part 2 Диана Принс / Ғажайып Әйел
2019 Wonder Woman 2 Диана Принс / Ғажайып Әйел

Сыртқы сілтемелер[өңдеу]