Геннадий Леонидович Бортников

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search

Геннадий Леонидович Бортников (1.04.1949, Мәскеу - 24.03.2007, Мәскеу) – совет театр- және киноактері. 1993 жылы Ресей Федерациясының халық әртісі атағын алады.

Биографиясы[өңдеу]

1962 жылы МХАТ-тың мектеп-студиясын тәмамдайды. Жоғары оқу орнын бітіргеннен кейін Моссовет атындағы мемлекеттік театр академиясына қабылданады. Геннадий Бортников 2007 жылы 24 наурызда инфарктен көз жұмады. Мәскеуде Введенский мазарына жерленеді.

Театрда сомдаған рөлдері[өңдеу]

  • В. С. Розовтың «В дороге»— Володя
  • И. В. Штоктың «Объяснение в ненависти» — Василий Воробъёв
  • В. С. Розовтың «Затейник»— Сергей Сорокин, Эдуард Беляев
  • Теннесси Уильямстың «Царствие земное»
  • Г. Бёллдің «Глазами клоуна»

Фильмографиясы[өңдеу]

  • 1961 — Взрослые дети — ғашық жігіт
  • 1962 — Черёмушки — Саша Бубенцов
  • 1965 — Наш дом - Дмитрий
  • 1966 — Девочка на шаре
  • 1967 — Взорванный ад — Николай Вережников
  • 1971 — Алло, Варшава! — Анджей Вишневский, Варшавадан келген дәрігер
  • 1980 — Братья Рико — Эдди Рико
  • 1981 — Было у отца три сына — Павел
  • 1981 — 20 желтоқсан — Фижо
  • 1989 — Следствие ведут знатоки. Мафия - Ардабьев
  • 1993 — Урод
  • 1996 — Маленькая королева и другие
  • 1996— Весёлый трамвай

Дереккөздер[өңдеу]