Германиядағы ең биік ғимараттардың тізімі

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search

 

Германияның ең биік ғимараттардың тізімі:

Орын Аты Қала Биіктігі (м) Қабаттардың саны Құрылған жылы
1 Commerzbank Tower Майындағы Франкфурт 259 56 1997
2 Messeturm Майындағы Франкфурт 257 55 1990
3 Westendtower Майындағы Франкфурт 208 53 1993
4 Maintower Майындағы Франкфурт 200 55 1999
5 Tower 185 Майындағы Франкфурт 200 55 2011
6 Trianon Майындағы Франкфурт 186 45 1993
7 Opernturm Майындағы Франкфурт 170 42 2009
8 Silver Tower Майындағы Франкфурт 166 32 1978
9 Post Tower Бонн 163 42 2002
10 Plaza Büro Tower Майындағы Франкфурт 159 47 1976
11 Deutsche-Bank-Hochhaus I Майындағы Франкфурт 155 40 1984
12 Deutsche-Bank-Hochhaus II Майындағы Франкфурт 155 38 1984
13 Skyper Майындағы Франкфурт 154 38 2004
14 Hotel Park Inn Берлин 149,5 37 1969
15 KölnTurm Кёльн 148 43 2001
16 Eurotower Майындағы Франкфурт 148 39 1977
17 Colonia-Hochhaus Кёльн 147 42 1972
18 Hochhaus Uptown München Мюнхен 146 38 2004
19 City-Haus Майындағы Франкфурт 142 42 1974
20 Frankfurter Büro Center Майындағы Франкфурт 142 40 1980
21 City-Hochohaus-Leipzig Лейпциг 142 36 1971
22 Gallileo Skyscraper Майындағы Франкфурт 136 38 1999
23 Business Tower Nürnberg Нюрнберг 135 34 1999
24 JenTower Йена 145 30 1972
25 Kastor und Pollux Майындағы Франкфурт 130 33 1997
26 Garden Towers Майындағы Франкфурт 126,5 25 1976
27 Highlight Towers 1 Мюнхен 126 33 2004
28 Treptowers Берлин 125 32 1998
29 Arag-Tower Дюссельдорф 125 32 2001
30 City Tower Оффенбах 122 32 2003
31 Bayer-Hochhaus Леверкузен 122 32 ?
32 RWE-Turm Эссен 120 30 1996
33 Maritim Travemünde Травемюнде 119 ? 1974
34 Steglitzer Kreisel Берлин 119 ? 1980
35 Messe-Torhaus Майындағы Франкфурт 117 ? 1984
36 AfE-Turm Майындағы Франкфурт 116 ? 1972
37 Japan-Center Майындағы Франкфурт 115 ? 1996
38 Hypo-Haus Мюнхен 114 27 1981
39 Langer Eugen Бонн 114 ? 1969
40 Highlight Towers 2 Мюнхен 113 28 2004
41 Investment Banking Center Майындағы Франкфурт 112 30 2003
42 Eurotheum Майындағы Франкфурт 110 31 1999
43 Büro Center Nibelungenplatz Майындағы Франкфурт 110 ? 2003
44 Westhafen Tower Майындағы Франкфурт 109 ? 2003
45 Congress Center Гамбург Гамбург 108 ? 1973
46 VICTORIA-Haus Дюссельдорф 108 29 1998
47 Dorint Hotel Tower Аугсбург 107 ? 1972
48 Essen Cityhall Эссен 106 23 1979
49 Atrium Tower Берлин 106 ? 1997
50 Europa-Center Берлин 103 ? 1965
51 BahnTower Берлин 103 26 1999
52 Kollhoff-Tower Берлин 103 25 1999
53 SV-Hochhaus Мюнхен 103 28 2008
54 Friedrich-Engelhorn-Hochhaus Людвигсхафен 101,6 28 1954
55 Штаб-квартира BMW Мюнхен 101 22 1972
56 InterContinental Hotels Group (Франкфурт-на-Майне) Майындағы Франкфурт 100 ? 1972
57 Piramide Skyscraper Берлин 100 ? 1994
58 SV-Hochhaus Мюнхен 99,95 28 2008
59 Victoria-Turm (Mannheim) Мангейм 97 ? 2001
60 Oderturm Одердегі Франкфурт 95 23 ?
61 Халықаралық сауда орталығы Берлин 93,5 ? 1978
62 Postbank-Hochhaus Эссен 92 19 1968
63 Bredero-Hochhaus Ганновер 91 23 1975
64 RWE-Tower Дортмунд 91 21 2005
65 GAP 15 Дюссельдорф 90 23 2005
66 Berliner Tor-Center Гамбург 90 ? 2004
67 Wohnhochhaus Ideal Берлин 89 ? 1969
68 Seniorenwohnsitz Westpark Мюнхен 87 27 ?
69 Munich City Tower Мюнхен 85 22 2003
70 Münchner Tor Мюнхен 85 23 2003
71 RWE Center (Kruppstraße 5) Эссен 85 22 1961
72 Skyline Tower Мюнхен 84 23 2010
73 Bonifazius-Türme Майнц 82,6 24 1977
74 RellingHaus II. BA Эссен 82 21 1999
75 Thyssenhaus Дюссельдорф 80 25 1960
76 Telefunken-Hochhaus Берлин 80 ? 1960
77 Wüstenrot Tower Людвигсбург 79 ? ?
78 Huyssenallee 2 Эссен 78 19 1980
79 Axel-Springer Skyscraper Берлин 78 ? 1966
80 Arabella High-Rise Building Мюнхен 75 23 1979
81 Siemens-Hochhaus Мюнхен 75 22 1963
82 Stadtsparkasse Wuppertal Вупперталь 75 19 ?

Дереккөздер[өңдеу]

Сыртқы сілтемелер[өңдеу]

Ортаққорда бұған қатысты медиа санаты бар: Skyscrapers in Germany