Гордон Лайтфут

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Мұнда ауысу: шарлау, іздеу

Гордон Лайтфут (ағылш. Gordon Meredith Lightfoot, Jr. 17 қараша 1938 жылы туылған) — канадалық автор-орындаушы, халықаралық фолк-, кантри- поп-сахналарында кеңінен танымал. Ең алдымен, "Early Morning Rain" (1966), "If You Could Read My Mind" (1970), "Sundown" (1974, #1 USA), "Carefree Highway" (1974), "Rainy Day People" (1975) және "The Wreck of The Edmund Fitzgerald" (1976, #2 USA) атты әндердің арқасында. Гордон Лайтфуттың он жеті әні Billboard 200-ке кірген, ал Sundown (1974) хит-парадты басқарған. 

Лайтфуттың әндерін орындаған әншілер— Элвис Пресли, Джонни Кэш, Джерри Ли Льюис, Peter, Paul & Mary, Боб Дилан, Judy Коллинз, Барбра Стрейзанд, Джонни Мэтис, Сэнди Денни, Тони Райс. Робби Робертсон, The Band тобының көшбасшысы Лайтфуттың шығармашылығын "ұлттық мәдениеттің қазынасы" ретінде көреді.[1]

Дискографиясы[өңдеу]

Студиялық альбомдар[өңдеу]

  • 1966 — Lightfoot! (EMI)
  • 1967 — The Way I Feel (Beat Goes On)
  • 1968 — Did She Mention My Name (EMI)
  • 1968 — Back Here on Earth (EMI)
  • 1969 — Sunday Concert (live) (EMI/Capitol)
  • 1970 — If You Could Read My Mind (Reprise)
  • 1970 — Sit Down Young Stranger (Reprise)
  • 1971 — Summer Side of Life (Reprise)
  • 1972 — Don Quixote (Reprise)
  • 1972 — Old Dan's Records (Rhino)
  • 1974 — Sundown (Reprise)
  • 1975 — 2 Originals of Gordon Lightfoot (Reprise)
  • 1975 — Cold on the Shoulder (Reprise)
  • 1976 — Summertime Dream (Reprise)
  • 1978 — Endless Wire (Warner Bros.)
  • 1980 — Dream Street Rose (Rhino)
  • 1982 — Shadows (Rhino)
  • 1983 — Salute (Rhino)
  • 1986 — East of Midnight (Warner Bros.)
  • 1993 — Waiting for You (Warner Bros.)
  • 1998 — A Painter Passing Through (Reprise)
  • 2004 — Harmony (Spin Art)

Дереккөздер[өңдеу]

  1. Seely, Mike. Fantasy Trade: Gordon Lightfoot for Neil Diamond..., Seattle Weekly (22 August 2007). Тексерілді 5 сәуірдің 2008.