Джейк Джонсон

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search
Джейк Джонсон
Jake Mark Johnson
Сурет
Джейк Джонсон 2012 жылы
Жалпы мағлұмат
Туған кездегі есімі

Джейк Марк Джонсон

Туған күні

28 мамыр 1978 (1978-05-28) (43 жас)

Туған жері

Эванстон, Иллинойс, АҚШ

Азаматтығы

 АҚШ

Мамандығы

актер

Белсенді жылдары

2006 — қазіргі уақыт

IMDb

ID 2159926

Джейк Марк Джонсон (ағылш. Jake Mark Johnson; 28 мамыр 1978)[1][2][3] — америкалық актер, өзінің «Жаңадан» атты фильміндегі Ник Миллер рөлімен атақты.

Өмірі мен карьерасы[өңдеу]

Джонсон Чикаго қаласында дүниеге келіп суретші, дизайнер анасының қолында тәрбиеленген. Ол New Trier High School мектебін бітіріп, Айова Университетінде оқып оны тәмәмдаған болатын. Оқуда жүргенде көптеген әзілді қойылымдарда ойнаған. Актерлік өмірі 2006 жылы басталды. Ол алғаш рет «Мені алда» және «Не болғанын есіңе ал» атты фильмдерге түсіп үлкен атаққа ие болды. «Most Exciting New Series» атты номинацияның жүлдегері атанады.

Жеке өмірі[өңдеу]

Қазіргі күнде Марк суретші әйелі Эрин Пайн мен бірге Лос Анжелесте тұрады. Бос уақытында баскетбол және теннис ойнағанды ұнатады.

Фильмографиясы[өңдеу]

  • Қызыл белдемше 2008 Guayabera Shirt Man
  • Қағазды жүрек 2009 Nicholas Jasenovec
  • Мені алда 2009 Howard
  • Вегастан қашу 2010 Pinnacle Employee
  • Той 2011 Teddy
  • Жаңадан 2011 — н. в. Nick Miller
  • Мачо мен ботан 2012 Principal Dadier
  • Көршілер 2014 Билли Джессап

Дереккөздер[өңдеу]

Сыртқы сілтемелер[өңдеу]