Джозеф Морган

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search

 

Джозеф Морган
Joseph Morgan
Сурет
Жалпы мағлұмат
Туған кездегі есімі

Джозеф Мартин

Туған күні

16 мамыр 1981(1981-05-16) (38 жас)

Туған жері

Лондон, Ұлыбритания

Азаматтығы

 Ұлыбритания

Мамандығы

актер, продюсер, режиссер, сценарийші

Белсенді жылдары

1996 жыл - қазіргі күндер

IMDb

ID 0604784

Джозеф Морган (ағылш. Joseph Morgan; 1981 жылы 16 мамыр, Лондон, Ұлыбритания) — ағылшын-америкалық актер. «Қансорғыш күнделігі» және «Көнелер» телехикаясыларындағы Никлаус Майклсон рөлі арқасында атақтылыққа ие болды.

Өмірбаяны[өңдеу]

Джозеф Морган Лондон қаласында туылды. Бірақ ол тез арада отбасысымен бірге Суонси, Уэльске көшті. Осы жерде ол келесі 11 жыл бойы өмір сүреді.

Актерлік кәсіби мансабының алдында Морган Орталық драма және тіл мектебінде актерлік шеберлікке үйренген. Сол кезден бастап ол көрермендердің алдында Уильям Уроли келбетінде көрінген (2002 жыл). Рассел Кроумен бірге, Джозеф Морган «Теңіздер қожасы: жер шетінде» атты фильмде түсті. Осымен қатар Морган Колин Фаррел, Джаред Лето, Энтони Хопкинс және де Анджелина Джоли сияқты атақты тұлғалармен Оливер Стоунның дастандық «Ескендір» фильмінде түсу мүмкүндігіне ие болды. Осы жерде ол Фелотас келбетінде болды.

Джозеф өзінің белсенді мансабын бірнеше телидидарлық жұмыстарды орындап, 2003 жылы бастаған. «Нех» пен «Ескендір» фильмдерінің түсірілімдерінен кейін, Джозеф «Уильям мен Мэри» телехикаясындағы рөлге ие болды. 2006 жылы Джозеф Морган Кеннет Уильямстың «Fantabulosa!» TV жұмысында Алфи рөлінде қосылады. Оның келесі жұмысы деп, BBC-2 арнасындағы «Сұлулық түзусі» атты кішігірім телехикаясы табылады.

Осындан кейін ол «Мэнсфилд саябағы» (режиссері Ян Б.Макдональд) драмасында ойнады. Келесіде Морган «Жалғыздық мистері» фильмінде атақты Джеймс Дин бейнесін орындайды. Уақыт өткенмен ол тағы да бірнеше жұмысқа ие болады .

2011 жылдан бастап Джозеф «Қансорғыш күнделігі» телехикаясында Клаустың рөлін ойнап, 2013 жылдан бастап «Көнелер» телехикаясындағы басты рөлге (Клаус) ие болды.

Жеке өмірі[өңдеу]

«Кек» телехикаясындағы Эмили Торн рөлі бойынша танымал актриса Эмили Ванкэмппен кездесіпті. 2013 жылының басынан ол «Қансорғыш күнделігі» телхикаясы бойынша әріптесі Персия Уайтпен кездеседі. 2014 жылдың 15 мамырында Джозеф пен Персияның неке қиылғаны мәлім болып, 2014 жылдың 5 шілде күнінде олар үйленеді.

Фильмография[өңдеу]

  • 1996—2011 – Үнсіз куәгер - Мэтью Вильямс
  • 2003 – Ерлік- Матиас
  • 2003 – Теңіздер қожасы: Жер шетінде - Уильям Верли
  • 2003 – Генрих VIII - Томас Калпепер
  • 2004—2005 – Жалмауыз кемпір - Трой
  • 2004 – Ескендір - Филотас
  • 2005 – Уильям мен Мэри - Кэлум
  • 2006 – Kenneth Williams: Fantabulosa! - Альфи
  • 2006 – Сұлулық түзусі - Джаспер
  • 2006—2011 – Дәрігер Мартин - Майк Мэблей
  • 2007 – Мэнсфилд-саябағы Уильям - Прайс
  • 2007 – Жалғыздыз мистері - Джеймс Дин
  • 2008—2009 – Жазымды оқиға - Тони Рис
  • 2010 – Бен Гур - Бен Гур
  • 2011 – Періштелер елтаңбасы - Расти
  • 2011—2014 – Қансорғыш күнделігі - Клаус
  • 2011 - Құдайлар соғысы: Ажалсыздар - Лисандр
  • 2012 – The Grind - Поль
  • 2012 – Солтүстікке қарай 500 миль - James Hogg
  • 2012 – Соғыс үйі - Эй Джей Бадд
  • 2013 – Ашық зират - Натан
  • 2013—2015 – Көнелер - Никлаус (Клаус) Майклсон

Дереккөздер[өңдеу]

Сыртқы сілтемелер[өңдеу]