Дичен Лакмэн

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Навигацияға өту Іздеуге өту
Дичен Лакмэн
ағылш. Dichen Lachman
Сурет
Жалпы мағлұмат
Туған күні

22 ақпан 1982 (1982-02-22) (42 жас)

Туған жері

Катманду, Аустралия

Азаматтығы

 Аустралия

Мамандығы

актриса

Белсенді жылдары

2005 — осы уақытқа дейін

IMDb

ID 1901842

Дичен Лакмэн (ағыл. Dichen Lachman, 22 ақпан 1982) – американдық актриса.

Дичен Лакмэн Катманду, Непалда дүниеге келіп, сегіз жасына дейін сол жерде тұрды. Содан кейін отбасысымен Аустралияға көшіп кетті. Аделаидадағы унивеситетті бітіріп, аустралияндық шоудан өз мансабын бастады.[1]

2005 жылы Дичен «Көршілер» операсында екі жыл түсті. Сондай-ақ ол «Аквамарин» фильмінде кішігірім рөлді сомдап, АҚШ-қа көшіп кетеді.

2008 жылдың басында Лакмэн «Қуыршақ үй» телесериалында басты рөлді алады. Бірақ шоуды екі маусымнан кейін көрермендердің көңілінен шықпағандықтан жапты.[1] Шоу төмен рейтингтерге байланысты екі маусымнан кейін тоқтатылды, содан кейін ол Being Human екінші маусымында қайталанатын рөлге ие болды. Лачман сонымен қатар «NCIS: Лос-Анджелес», «Гаваи бестігі-0», «Торчвуд» және «Батпақ» сияқты телехикаяларда қонақта болды.

2012 жылы Лакман төмен рейтингтерге байланысты бір маусымнан кейін жойылған ABC телесериалындағы Last Resort басты рөлдердің бірін алды.[2] 2014 жылы ол The CW арнасының The 100 фильмінде қайталанатын рөлге ие болды.[3]

Жеке өмірі

[өңдеу | қайнарын өңдеу]

2015 жылдың 24 қаңтарынан бастап Дичен актер Макс Осинскиге үйленді. Ерлі-зайыптылардың Матильда Осински атты қызы бар (2015 жылы мамырда дүниеге келген).

Фильмография

[өңдеу | қайнарын өңдеу]
Жыл Атауы Рөлі 2005 Eastworld Thug #4
2006 Safety in Numbers News Reporter
Аквамарин / Aquamarine Beth-Ann
2007 Tyrannosaurus Azteca Ayacoatl
2009 Bled Aaren
2010 Sunday Punch Jill
2012 Lust for Love Cali
2013 Too Late Jully Bean
Жыл Атауы Рөл 2005-2007 Neighbours Katya Kinski
2009-2010 Dollhouse Sierra / Priya Tsetsang
2010 NCIS: Los Angeles Allison Pritchett/Allysia Takada
Hawaii Five-0 Amy Hanamoa
2011 Torchwood: Miracle Day Lyn Peterfield
2012 Being Human Suren
The Glades Chef Lana Kim
Last Resort Tani Tumrenjack
2014 The 100 Anya
2014—2015 Agents of S.H.I.E.L.D. Skye's mother

Дереккөздер

[өңдеу | қайнарын өңдеу]
  1. a b Dichen Lachman Biography. BuddyTV. Басты дереккөзінен мұрағатталған 31 қазан 2012.(қолжетпейтін сілтеме) Тексерілді, 19 қыркүйек 2012.
  2. Lesley Goldberg 'Dollhouse's' Dichen Lachman Joins Shawn Ryan's ABC Drama 'Last Resort'. The Hollywood Reporter (21 ақпан 2012). Басты дереккөзінен мұрағатталған 31 қазан 2012.(қолжетпейтін сілтеме) Тексерілді, 19 қыркүйек 2012.
  3. Watch with Kristin. TV Scoop.

Сыртқы сілтемелер

[өңдеу | қайнарын өңдеу]