Доминик Шервуд

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search
Доминик Шервуд
Dominic Anthony "Dom" Sherwood
Сурет
Доминик Энтони Шервуд
Жалпы мағлұмат
Туған күні

6 ақпан 1990(1990-02-06) (29 жас)

Туған жері

Кент, Англия

Азаматтығы

Flag of the United Kingdom.svg Ұлыбритания

Мамандығы

актер, модель, музыкант[1]

Белсенді жылдары

2005 - қазіргі күнге дейін

IMDb

ID 4123601

Доминик Энтони "Дом" Шервуд (ағылш. Dominic Anthony "Dom" Sherwood, 1990 жылы[2] 6 ақпанда туылды) – британдық актер. «Қансорғыштар академиясы» фильмінде Кристиан Озердың рөлін сомдам танымал болды. Сондай-ақ 2016 жылдың «Сумеречные охотники» атты сериалында басты рөлді ойнайды.

Биографиясы[өңдеу]

Доминик Шервуд 1990 жылы Кентте дүниеге келген. Ол Мейдстондағы Грамматика мектебін бітірген. Актерлік шеберлікті Мейдстондағы және Севенокстағы мектептерде оқып болған соң жарты жыл дүниені аралады. Содан соң Лондонда өз мансабын бастады.

Жеке өмірі[өңдеу]

Шервуд гетерохромия ауруымен ауырады. Оның бір көзі көк, ал екінші көзі жартылай көк, жартылай қоңыр түсті.

Фильмография[өңдеу]

Жыл Атауы (қазақша) Атауы (ағылшынша) Рөлі
2005 Бақыттылар Stoned Алекс
2005 Чарли және шоколад фабрикасы Charlie and the Chocolate Factory Джеймс[3]
2006 Күркіреуік Stormbreaker Тимоти
2012 Ғайып болма Not Fade Away жас Мик Джагер
2012 Жастың соңы Edge of Tears жасөспірім
2014 Қансорғыштар академиясы Vampire Academy Кристиан Озера
2015 Сындыру Take Down Джеймс Геррик[4]
2016 Бір бірін қабылдау Take Other Зак Брэдфорд[5]
2016 Түнгі аңшылар Shadowhunters Джейс Вэйланд

Дереккөздер[өңдеу]

  1. About Dom. Тексерілді, 12 мамыр 2015.
  2. About Dom. Emmy WoodLand. Тексерілді, 15 сәуір 2015.
  3. Dominic Sherwood Curtis Brown. Retrieved on 2013-08-28.
  4. Take Down (2015) - IMDb
  5. The Other (2016) - IMDb

Сыртқы сілтемелер[өңдеу]