Дуэйн Джонсон

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Мұнда ауысу: шарлау, іздеу
Дуэйн Джонсон
Dwayne Johnson
Сурет
Дуэйн Джонсон, 2014 жыл
Жалпы мағлұмат
Туған кездегі есімі:

Дуэйн Дуглас Джонсон

Туған күні:

2 мамыр 1972(1972-05-02) (45 жас)

Туған жері:

Хейвард, Калифорния, АҚШ

Азаматтығы:

 АҚШ

Мамандығы:

актер, палуан

Белсенді жылдары:

1995–2004, 2011–қазіргі

IMDb:

ID 0908094

http://dwaynetherockjohnson.net

Дуэйн Джонсон (ағылш. Dwayne Johnson, 1972 жылы 2 мамыр, Хейвард, АҚШ) — американдық палуан және киноәртіс, сонымен қатар Жартас (ағылш. The Rock) лақап атымен де әйгілі. 1996 және 2004 жылдар аралығында World Wrestling Federation/Entertainment (WWF/E) қатысқан. 2011 жылдан бастап қайтадан WWF/E жұмыс істейді. WWF/E сегіз дүркін чемпионы, WCW ауыр салмақтағы 2 дүркін чемпионы, 2 дүркін континентаралық WWF чемпионы және 5 дүркін WWF командалық чемпионы. Сонымен қатар Үштік Тәждің алтыншы чемпионы және 2000 жылы өткізілген Патшалық Шайқастың чемпионы.

2000 жылы «The Rock Says» атты автобиографиялық кітабын жазды. 2001 жылдан бастап киноға түсе бастады. Ал 2002 жылы «The Scorpion King» фильмінде басты рөлде ойнады. Оған қоса, Джонсон «The Mummy Returns», «Walking Tall», «The Rundown», «Doom», «Tooth Fairy», «The Other Guys», «G.I. Joe: Retaliation», «Hercules» фильмдеріне және «Fast and Furious» киносериясында және т.б фильмдерде жеке рөл ойнаған.

Өмірбаяны[өңдеу]

Дуэйн Дуглас Джонсон АҚШ-тағы Калифорния штатының Хэйвард қаласында 1972 жылы мамыр айының 2-ші жұлдызында АҚШ-тағы Калифорния штатының Хэйвард қаласында әйгілі палуан Соулмен Рокки Джонсон мен промоутер Ата Майвиа құрған шаңырақта дүниеге келген. Оның анасының отбасы полинездікке жатады және олар Самоа аралдарынан, ал әкесі нова-шотландық. Оның анасы жағындағы атасы Хай Чиф Питер Майвия да палуан болған, ал әжесі 1982 жылдан 1988 жылға дейін Polynesian Pacific Pro Wrestling акцияларына басшылық еткен. Балалық шағының бірнеше жылын Оклендте(Жаңа Зеландия) анасының отбасында өткізген. Оклендта Ричмонд Роад атындағы бастауыш мектепте оқыған. Кейін 11-ші сыныпқа дейінгі оқуын Уилльяма Маккинли атындағы орта мектебінде білім алған. Мектеп бітіргеннен кейін Майами Университетіне оқуға түседі. 1995 жылы ол криминология және психология бойынша бакалавр дәрежесін алып университетті бітіреді. Универститетті бітіргеннен соң ол Канадалық футбол лигасының «Калгари Стампидерс» командасымен 3 жылдық келісімшартына қол қояды. Алайда, арқасынан алған ауыр жарақатының кесірінен кәсіби футболшы жолындағы мансабынан бас тартуға мәжбүр болды.

Жеке өмірі[өңдеу]

Дэни Гарсия және Джонсон, Трайбека фестивалі

Джонсосн 1977 жылдың 3-ші мамырында Дэни Гарсиямен отбасы құрады. 2001 жылдың 14 тамызында олардың қызы Симон Александра дүниеге келеді. 2007 жылдың 1-ші маусымында бұл жұп бұдан әрі бірге тұрмайтынын, алайда жақын дос болып қалатындығын жариялады. 2000 жылы «The Rock Says» атты автобиографиялық кітабын жазды. Дуэйн Джонсон Калифорнияның ескі губернаторы Арнольд Шварценеггердің жақын досы.

Фильмография[өңдеу]

Жыл Түпнұсқа атауы Рөлі
1999 That '70s Show Рокки Джонсон
1999 The Net Броуди
2000 DAG Рок
2000 Star Trek: Voyager Чемпион
2001 Longshot Ұры
2001 The Mummy Returns Метаес
2002 The Scorpion King Метаес
2003 The Rundown Бэк
2004 Walking Tall Крис Вон
2005 Be Cool Эллиот Вильгельм
2005 Doom Эшер «Сержант» Махонин
2006 Gridiron Gang Шон Портер
2007 Reno 911!: Miami агент Рик Смит
2007 Cory in the House өзін-өзі сомдаған
2007 Hannah Montana өзін-өзі сомдаған
2007 The Game Plan Джозеф Кингман
2007 Southland Tales Боксер Сантарос
2008 Get Smart агент 23
2009 Wizards of Waverly Place өзін-өзі сомдаған
2009 Race to Witch Mountain Джек Бруно
2009 Planet 51 капитан Чарльз «Чак» Бейкер
2010 Family Guy өзін-өзі сомдаған
2010 Tooth Fairy Дерек Томпсон
2010 Cubed өзін-өзі сомдаған
2010 Why Did I Get Married Too Дэниел Франклин
2010 The Other Guys детектив Кристофер Дэнсон
2010 You Again авиация маршалы
2010 Faster Джеймс «жүргізуші» Каллен
2010 Transformers: Prime Клиффджампер
2011 Fast Five Люк Хоббс
2012 Journey 2: The Mysterious Island Хэнк Парсонс
2013 Snitch Джон Мэтьюз
2013 G.I. Joe: Retaliation Марвин Хинтон / Роудблок
2013 Pain & Gain Пол Дойл
2013 Fast & Furious 6 Люк Хоббс
2013 Empire State Джеймс Рэнсом
2014 Hercules Геркулес
2015 Furious 7 Люк Хоббс
2015 Fast & Furious: Supercharged Люк Хоббс
2015 San Andreas Рэй Гейнс
2015 Ballers Спенсер
2016 Moana Мауи
2016 Central Intelligence Боб
2016 Big Trouble In Little China Джек Бёртон
2016 The Janson Directive Пол Дженсон
2019 Shazam! Қара А′дам

Дереккөздер[өңдеу]

Сыртқы сілтемелер[өңдеу]