Ел тізімі (халықтың табиғи өсімі)

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Мұнда ауысу: шарлау, іздеу
Халықтың табиғи өсімі, 2010 ж.

Бұл мақалада әр елдегі халықтың табиғи өсімі жайлы мағлұмат көрсетілген. Халықтың табиғи өсімі елдегі туу (1000 адамға шаққандағы туу) мен өлімнің (1000 адамға шаққандағы өлім) айырмасы ретінде келтірілген. Кестедегі туу[1] мен өлім[2] CIA World Factbook бағалауы бойынша жазылған.

Кесте[өңдеу]

Мемлекет Өлімнің жалпы
коэфиценті
Туудың жалпы
коэфиценті
Халықтың табиғи өсімі
 Гаити 32.31 24.92 Red Arrow Down.svg-7.39
 Украина 15.70 9.62 Red Arrow Down.svg-6.08
 Ресей 16.04 11.11 Red Arrow Down.svg -4.93
 Болгария 14.31 9.43 -4.88
 Сербия 13.89 9.20 -4.69
 Беларусь Республикасы 13.81 9.76 -4.05
 Латвия 13.60 9.90 -3.70
 Эстония 13.48 10.42 -3.06
 Мажарстан 12.67 9.70 -2.97
 Италия 10.83 8.01 -2.82
 Германия 11.00 8.21 -2.79
 Жапония 9.83 7.41 -2.42
 Хорватия 11.83 9.63 -2.20
 Румыния 11.78 9.58 -2.20
 Литва 11.25 9.21 -2.04
 Чехия 10.79 8.76 -2.03
 Словения 10.74 8.92 -1.82
 Австрия 10.05 8.65 -1.40
 Грекия 10.60 9.34 -1.26
 Монако 8.01 7.03 -0.98
 Португалия 10.74 10.12 -0.62
 Бельгия 10.50 10.10 -0.40
 Польша 10.10 10.04 -0.06
 Швеция 10.20 10.14 -0.06
 Босния және Герцеговина 8.71 8.87 0.16
 Сен-Пиер және Микелон 8.41 8.58 0.17
 Дания 10.19 10.40 0.21
 Финляндия 10.15 10.37 0.22
 Молдова 10.76 11.16 0.40
 Гонконг 6.91 7.45 0.54
 Грузия 9.79 10.70 0.91
 Швейцария 8.65 9.56 0.91
 Словакия 9.56 10.55 0.99
 Сан-Марино 7.75 9.18 Green Arrow Up Darker.svg1.43
 Нидерланд 8.78 10.30 Green Arrow Up Darker.svg1.52
 Норвегия 9.26 10.90 Green Arrow Up Darker.svg1.64
 Ман аралы 9.87 11.54 1.67
 Мальта 8.49 10.38 1.89
 Гернси 8.35 10.25 1.90
 Тайуан 6.87 8.97 2.10
 Испания 8.72 10.91 2.19
 Лихтенштейн 7.49 9.69 2.20
 Черногория 8.76 11.09 2.33
 Канада 7.87 10.28 2.41
 Корея Республикасы 6.15 8.72 2.57
 Оңт. Африка 16.99 19.61 2.62
 Палау 7.81 10.68 2.87
 Ұлыбритания 9.33 12.34 3.01
 Македония 8.87 11.92 3.05
 Люксембург 8.46 11.70 3.24
 Джерси 7.49 10.73 3.24
 Пуэрто-Рико 7.82 11.42 3.60
 Куба 7.29 11.02 3.73
 Франция 8.65 12.43 3.78
 Андорра 6.21 10.03 3.82
 Сингапур 4.80 8.65 3.85
 Монтсеррат 7.82 11.72 3.90
 Солт. Корея 10.60 14.58 3.98
 Барбадос 8.39 12.43 4.04
 Әулие Елена аралы 6.91 10.95 4.04
 Бермудалар 7.43 11.47 4.04
 Фарерлер 8.66 12.90 4.24
 Армения 8.42 12.74 4.32
 Вирджиндер (АҚШ) 6.96 11.51 4.55
 Уругвай 9.06 13.67 4.61
 Кипр 6.42 11.38 4.96
 Аруба 7.76 12.77 5.01
 Қытай 6.89 12.17 5.28
 Аумын 3.60 8.98 5.38
 АҚШ 8.38 13.83 5.45
 Аустралия 6.81 12.39 5.58
 Албания 6.04 11.88 5.84
 Гибралтар 8.17 14.20 6.03
 Тринидад және Тобаго 8.21 14.37 6.16
 Исландия 6.90 13.36 6.46
 Тайланд 6.47 13.01 6.54
 Гренландия 8.05 14.68 6.63
 Жаңа Зеландия 7.10 13.81 6.71
 Сент-Киттс және Невис 7.11 14.23 7.12
 Қазақстан Республикасы 9.39 16.66 Green Arrow Up Darker.svg7.27
 Қаймандар 5.00 12.29 7.29
 Антийлер (нед.) 6.54 14.05 7.51
 Морис 6.63 14.17 7.54
 Доминика 8.12 15.68 7.56
 Сент-Лусия 6.90 14.81 7.91
 Сент-Винсент және Гренадиндер 6.94 14.89 7.95
 Куктар 7.22 15.67 8.45
 Чили 5.90 14.46 8.56
 Ангилья 4.40 13.00 8.60
 Сейшельдер 6.92 15.53 8.61
 Ливан 6.46 15.10 8.64
 Намибия 12.97 21.82 8.85
 Гренада 7.90 17.20 9.30
 Bahamas 6.89 16.25 9.36
 Әзірбайжан 8.28 17.75 9.47
 Уолис пен Футуна 4.56 14.08 9.52
 Шри-Ланка 6.20 15.88 9.68
 Ирландия 6.30 16.37 10.07
 Тунис 5.24 15.31 10.07
 Вирджиндер (брит.) 4.41 14.52 10.11
 Аргентина 7.39 17.75 10.36
 Гайана 7.24 17.61 10.37
 Антигуа және Барбуда 5.77 16.43 10.66
 Мальдивтер 3.68 14.50 10.82
 Полинезия (фр.) 4.80 15.67 10.87
 Суринам 5.53 16.61 11.08
 Мианма 8.23 19.49 11.26
 Жаңа Қаледония 5.23 16.52 11.29
 Вьетнам 5.97 17.29 11.32
 Лесото 15.71 27.17 11.46
optionalЖер 8.37 19.86 Green Arrow Up Darker.svg11.49
 Бразилия 6.35 18.11 11.76
 Алжир 4.66 16.71 12.05
 Суазиланд 14.99 27.12 12.13
 Түркия 6.10 18.28 12.18
 Индонезия 6.25 18.45 12.20
 Өзбекстан 5.29 17.51 12.22
 Коста-Рика 4.29 16.65 12.36
 Бутан Патшалығы 7.25 19.62 12.37
 Бахрейн 4.37 16.81 12.44
 Сальвадор 5.61 18.06 12.45
 Колумбия 5.24 17.76 12.52
 Иран 5.94 18.52 12.58
 Тонга 4.95 17.78 12.83
 Перу 6.13 19.00 12.87
 Ямайка 6.48 19.47 12.99
 Катар 2.44 15.54 13.10
 Парагвай 4.55 17.73 13.18
 Түрікменстан 6.27 19.62 13.35
 Ботсвана 9.02 22.54 13.52
 Вануату 7.49 21.08 13.59
 Тувалу 9.36 23.01 13.65
 Үндістан 7.53 21.34 13.81
 БАӘ 2.08 15.98 13.90
 Израиль 5.45 19.51 14.06
 Мексика 4.83 19.39 14.56
 Марокко 4.74 19.40 14.66
 Бруней 3.32 18.00 14.68
 Моңғолия 6.08 21.03 14.95
 Панама 4.62 19.71 15.09
 Венесуэла 5.14 20.29 15.15
 Кабо-Верде 6.41 21.67 15.26
 Эквадор 5.00 20.32 15.32
 Непал 6.89 22.43 15.54
 Кирибати 7.48 23.06 15.58
 Доминикан Респ. 4.30 19.90 15.60
 Фиджи 5.88 21.52 15.64
 Сауд Арабиясы 3.34 19.43 16.09
 Туркс және Кайкос 4.17 20.44 16.27
 Малайзия 4.92 21.41 16.49
 Зимбабве 14.90 31.57 16.67
 Қырғызстан 6.85 23.58 16.73
 Джибути 8.37 25.58 17.21
 Камбоджа 8.19 25.58 17.39
 Самоа 5.36 22.92 17.56
 Бангладеш 5.81 23.43 17.62
 Солт. Мариана Ар. 3.17 21.05 17.88
 Мозамбик 19.83 37.80 17.97
 Микронезия 4.40 22.57 18.17
 Боливия 6.95 25.16 18.21
 Пәкістан 7.06 25.30 18.24
 Лаос 8.28 26.57 18.29
 Никарагуа 4.28 22.77 18.49
 Самоа (АҚШ) 4.09 23.05 18.96
 Гана 8.93 28.09 19.16
 Кувейт 2.29 21.64 19.35
 Ангола 23.74 43.33 19.59
 Нигерия 16.31 36.07 19.76
 Тәжікстан 6.72 26.49 19.77
 Тимор-Лесте 5.93 25.93 20.00
 Гвинея-Бисау 15.52 35.56 20.04
 Мысыр 4.85 25.02 20.17
 Папуа — Жаңа Гвинея 6.62 26.95 20.33
 Оман 3.47 23.90 20.43
 Ауғанстан 17.65 38.11 20.46
 Гондурас 4.99 25.61 20.62
 Филиппиндер 5.06 25.68 20.62
 Сирия 3.70 24.44 20.74
 Белиз 5.82 26.84 21.02
 Кот-д-Ивуар 10.43 31.48 21.05
 Танзания 12.31 33.44 21.13
 Либия 3.40 24.58 21.18
 Палестина
Иорданның Батыс Жағалауы
3.62 24.91 21.29
 Орт. Африка 15.30 36.79 21.49
 Камерун 12.01 33.58 21.57
 Науру 6.15 28.16 22.01
 Гватемала 5.04 27.40 22.36
 Габон 12.90 35.39 22.49
 Батыс Сахара 9.13 32.56 23.43
 Чад 15.79 40.12 24.33
 Иордания 2.66 27.06 24.40
 Ирак 4.92 29.41 24.49
 Соломон Аралдары 3.96 28.60 24.64
 Мавритания 9.00 33.67 24.67
 Судан 11.66 36.58 24.92
 Эритрея 8.25 33.48 25.23
 Гамбия 12.03 37.31 25.28
 Маршалл Аралдары 4.42 29.94 25.52
 Кения 9.26 35.14 25.88
 Гвинея 10.72 37.21 26.49
 Экваторлық Гвинея 9.26 36.00 26.74
 Сиерра-Леоне 11.97 38.79 26.82
 Руанда 10.19 37.26 27.07
 Йемен 7.24 34.37 27.13
 Либерия 10.88 38.14 27.26
 Комор аралдары 7.40 34.71 27.31
 Малави 13.69 41.28 27.59
 Того 8.15 35.88 27.73
 Сенегал 9.49 37.27 27.78
 Сомали 15.24 43.33 28.09
 Конго Республикасы 11.75 41.01 29.26
 Бенин 9.23 38.67 29.44
 Мадагаскар 7.97 37.89 29.92
 Сан-Томе және Принсипи 8.45 39.09 30.64
 Конго Демократиялық Республикасы 11.39 42.26 30.87
 Буркина-Фасо 13.02 43.98 30.96
 Мали 14.64 46.09 31.45
 Бурунди 9.87 41.43 31.56
 Майотт 7.05 38.76 31.71
 Замбия 12.84 44.63 31.79
 Эфиопия 11.29 43.34 32.05
 Палестина
Газа Секторы
3.36 36.26 32.90
 Уганда 11.90 47.55 35.65
 Нигер 14.47 51.08 36.61

Тағы қараңыз[өңдеу]

Сыртқы сілтемелер[өңдеу]

Қазақ ұлты: этнодемографиялық даму белестері

Дереккөздер[өңдеу]

  1. CIA World Factbook Country Comparison: Birth Rate
  2. CIA World Factbook Country Comparison: Death Rate