Жоғарғы жылдамдықты пойыздарының тізімі

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Мұнда ауысу: шарлау, іздеу

Бұл әлем елдеріндегі жоғарғы жылдамдық пойыздарының тізімі.

Жоғарғы жылдамдық пойыздары (200 км/сағ немесе одан жоғары)
Атауы Операторлары Family Өндіруші Оперативтік жылдамдығы Байыпты жылдамдығы Қызметте Рекорды Суреті
Acela Express Америка Құрама Штаттары Amtrak TGV derived Канада Bombardier
Франция Alstom
241 км/сағ [1] 266 км/сағ 2000 Acela 2000.jpg
.Italo ETR 575[2][3] Италия NTV AGV Франция Alstom
Италия Alstom Italia
300 км/сағ 360 км/сағ [4] 2011 Italo NTV Class ETR 575 No 575-154.jpg
Afrosiyob Uzbekistan Temir Yullari Өзбекстан Uzbekistan Temir Yullari Talgo 250 Испания Talgo
Испания Ingeteam
250 км/сағ 250 км/сағ 2011 255 км/сағ Hi-speed trains Afrosiyab (Uzbekistan).JPG
Alfa Pendular Португалия CP Pendolino Италия Fiat Ferroviaria 220 км/сағ 220 км/сағ 1998 236.6 км/сағ Portuguese Railways Alfa Pendular train at Lisboa-Santa Apolonia Railway Station.jpg
Alvia class 120 Испания RENFE Испания CAF
Франция Alstom
250 км/сағ 250 км/сағ 2004 RN 120-6051.JPG
Alvia class 130 Испания RENFE Talgo 250 Испания Talgo
Канада Bombardier
250 км/сағ 280 км/сағ 2007 130-07 en el Cambiador de Valdestillas.jpg
Avant class 104 Испания RENFE Pendolino Франция Alstom
Испания CAF
250 км/сағ 270 км/сағ 2003 Serie104Renfe.JPG
Avant class 114 Испания RENFE New Pendolino Франция Alstom
Испания CAF
250 км/сағ 250 км/сағ 2009 Serie 114 de Renfe en Valladolid-Campo Grande.jpg
Avant class 121 Испания RENFE Испания CAF
Франция Alstom
250 км/сағ 250 км/сағ 2009 121Encina.JPG
AVE Class 100 Испания RENFE TGV Франция Alstom
Испания CAF
300 км/сағ 300 км/сағ 1992 357 км/сағ Renfe clase 100.JPG
AVE Class 102 - 112 Испания RENFE Talgo 350 Испания Talgo
Канада Bombardier
300 км/сағ 330 км/сағ 2005 365 км/сағ Talgo 350.jpg
AVE Class 103 Испания RENFE Siemens Velaro Германия Siemens 310 км/сағ 350 км/сағ 2006 403.7 км/сағ[5] Siemens Velaro high speed.jpg
AVE Class 105 Испания RENFE Oaris Испания CAF 350 км/сағ 2012  ?
AVRIL AVRIL Испания Talgo 380 км/сағ 2012  ?
BR Class 180 Үлгі:Country data GB First Hull Trains
Үлгі:Country data GB Northern Rail
Үлгі:Country data GB Grand Central
Coradia Франция Alstom 201 км/сағ 201 км/сағ 2002 Grand Central Class 180, Cromwell Moor.jpg
BR Class 220, 221 & 222 Үлгі:Country data GB CrossCountry
Үлгі:Country data GB Virgin Trains
Үлгі:Country data GB East Midlands Trains
Voyager Канада Bombardier 201 км/сағ 201 км/сағ 2001 220011 Newton Abbot.JPG
BR Class 370
Advanced Passenger Train
Үлгі:Country data GB InterCity (BR) APT Үлгі:Country data GB BREL 201 км/сағ 249 км/сағ 1980-1986 261.0 км/сағ APT at Crewe.jpg
BR Class 373
Eurostar
Үлгі:Country data GBФранцияБельгия Eurostar
Франция SNCF
TGV Франция Alstom 300 км/сағ 300 км/сағ 1993 334.7 км/сағ Eurostar passing South Elmsall - geograph.org.uk - 330722.jpg
Siemens Velaro
Eurostar e320
Үлгі:Country data GBФранцияБельгия Eurostar
Франция SNCF
Siemens Velaro Германия Siemens 320 км/сағ 320 км/сағ 2014 Eurostar e320 at Kensington Gardens 105.jpg
BR Class 390 Үлгі:Country data GB Virgin Trains Pendolino Италия Fiat Ferroviaria 201 км/сағ 225 км/сағ 2002 390017 Rugby station.jpg
BR Class 395
Javelin
Үлгі:Country data GB Southeastern A-Train Жапония Hitachi 225 км/сағ 225 км/сағ 2009 252 км/сағ[6] Class395Javelin.JPG
ČD Class 680 Үлгі:Country data Czech České dráhy Pendolino Италия Fiat Ferroviaria 160 км/сағ 230 км/сағ 2006 237 км/сағ ČD Class 680.jpg
China Star Қытай Халық Республикасы Ministry of Railways Қытай Халық Республикасы CSR Zhuzhou 160 км/сағ 270 км/сағ 2005 321 км/сағ China Star.jpg
CRH1 A & B Қытай Халық Республикасы Ministry of Railways Regina Қытай Халық Республикасы Bombardier Sifang
Канада Bombardier
250 км/сағ 250 км/сағ 2007 278 км/сағ China Railways CRH1 at Zhangmutou.jpg
CRH1 E Қытай Халық Республикасы Ministry of Railways Zefiro Қытай Халық Республикасы Bombardier Sifang
Канада Bombardier
250 км/сағ 250 км/сағ 2009 CRH1E shanghai Hongqiao Railway station2.JPG
CRH2 A, B & E Қытай Халық Республикасы Ministry of Railways Shinkansen Қытай Халық Республикасы Sifang
Жапония Kawasaki
250 км/сағ 250 км/сағ 2007 China Railways CRH2 March 2010.jpg
CRH2 C Қытай Халық Республикасы Ministry of Railways Shinkansen Қытай Халық Республикасы Sifang 300 км/сағ 350 км/сағ 2008 CRH2C & CRH3C 200808.jpg
CRH3 C Қытай Халық Республикасы Ministry of Railways Siemens Velaro Қытай Халық Республикасы Tangshan
Германия Siemens
300 км/сағ 350 км/сағ 2008 394.2 км/сағ CRH3 in Changsha.JPG
CRH5 Қытай Халық Республикасы Ministry of Railways New Pendolino Қытай Халық Республикасы Changchun
Франция Alstom
Италия Alstom Italia
250 км/сағ 250 км/сағ 2007 CRH5 in Beijing Railway Station.jpg
CRH380 A & AL Қытай Халық Республикасы Ministry of Railways Shinkansen derived Қытай Халық Республикасы Sifang 300 км/сағ 380 км/сағ 2010 486.1 км/сағ CRH380Afromshanghai.jpg
CRH380 B, BL & CL Қытай Халық Республикасы Ministry of Railways Siemens Velaro Қытай Халық Республикасы Tangshan
Германия Siemens
300 км/сағ 380 км/сағ 2011 487.3 км/сағ CRH380B-6410L at Hangzhou Railway Station.jpg
CRH380 D & DL Қытай Халық Республикасы Ministry of Railways Zefiro 380 Қытай Халық Республикасы Sifang
Канада Bombardier
300 км/сағ 380 км/сағ 2012 Zefiro 380 2.jpg
ETR 450 Италия Trenitalia Pendolino Италия Fiat Ferroviaria 250 км/сағ 280 км/сағ 1989 ETR450.06.jpg
ETR 460 & ETR 480 Италия Trenitalia Pendolino Италия Fiat Ferroviaria 250 км/сағ 250 км/сағ 1993 ETR460-23-a.jpg
ETR 470 Италия Trenitalia
Швейцария SBB
Pendolino Италия Fiat Ferroviaria 200 км/сағ 200 км/сағ 1993 CIS VE SL.jpg
ETR 500 3 kV Италия Trenitalia Италия Fiat Ferroviaria
Италия Firema
Италия ABB-Tecnomasio
Италия AnsaldoBreda
250 км/сағ 300 км/сағ 1992-2007 319 км/сағ Frecciabianca FS E.414 Cattolica.JPG
ETR 500 25 kV Италия Trenitalia Франция Alstom
Канада Bombardier
Италия AnsaldoBreda
300 км/сағ 300 км/сағ 2000 362 км/сағ ETR 500 Bologna Centrale AV 1.jpg
ETR 600 Италия Trenitalia New Pendolino Италия Alstom Italia 250 км/сағ 250 км/сағ 2008 Etr 600 pendolino frecciargento.jpg
ETR 610 Италия Trenitalia
Швейцария SBB
New Pendolino Италия Alstom Italia 250 км/сағ 250 км/сағ 2008 ETR 610 "Cisalpino due".jpg
ETR 1000 Италия Trenitalia Zefiro Италия AnsaldoBreda
Канада Bombardier
360 км/сағ 400 км/сағ 2013 Mockup of Frecciarossa 1000 on InnoTrans 2012.jpg
GMB Class 71 Норвегия Flytoget X2000 Норвегия Strømmens
Германия Adtranz
210 км/сағ 210 км/сағ 1998 GMB BFM 71104 1.jpg
IC4 Дания DSB Италия AnsaldoBreda
Италия Finmeccanica
200 км/сағ 200 км/сағ 2007 Ic4 kh 2008 07 08.JPG
ICE 1 Германия DB ICE Германия Siemens
Швейцария ABB
Германия AEG
Германия Krauss-Maffei
Германия Krupp
Германия Thyssen-Henschel
280 км/сағ 280 км/сағ 1991 310 км/сағ ICE 1 in Augsburg-Hochzoll.jpg
ICE 2 Германия DB ICE Германия Siemens
Германия Adtranz
280 км/сағ 280 км/сағ 1996 316 км/сағ ICE-2-Halbzug Radbruch.jpg
ICE 3, Class 403(3M)/406(3MF) Германия DB
Нидерланд NS
Siemens Velaro Германия Siemens
Канада Bombardier
320 км/сағ 330 км/сағ 2000 368 км/сағ ICE 3 Oberhaider-Wald-Tunnel.jpg
ICE 3 DB Class 407 Германия DB Siemens Velaro Германия Siemens 320 км/сағ 320 км/сағ 2011 Baureihe 407 - Kopf.jpg
ICE T Германия DB
Аустрия ÖBB
Siemens Venturio Германия Siemens
Германия DUEWAG
Италия Fiat Ferroviaria
230 км/сағ 230 км/сағ 2005 255 км/сағ ICE-T Kinding.jpg
ICE TD (Diesel) Германия DB
Дания DSB
Siemens Venturio Германия Siemens
Германия DUEWAG
Италия Fiat Ferroviaria
200 км/сағ 200 км/сағ 2001 222 км/сағ DB 605 007 KB.jpg
InterCity 125 Үлгі:Country data GB First Great Western
Үлгі:Country data GB East Coast
Үлгі:Country data GB East Midlands Trains
Үлгі:Country data GB Grand Central
Үлгі:Country data GB CrossCountry
Үлгі:Country data GB Network Rail
HST Үлгі:Country data GB BREL 201 км/сағ 201 км/сағ 1976 238 км/сағ 43048 , Claycross (2).jpg
InterCity 225 Үлгі:Country data GB East Coast APT Үлгі:Country data GB BREL
Франция GEC Alsthom
201 км/сағ 225 км/сағ 1988 262 км/сағ Class 91 At York Railway Station.jpg
KTX-I Оңтүстік Корея Korail TGV Франция Alstom
Оңтүстік Корея Hyundai Rotem
305 км/сағ 330 км/сағ 2004 KTX.jpg
KTX-II Оңтүстік Корея Korail Оңтүстік Корея Hyundai Rotem 305 км/сағ 330 км/сағ 2010 KTX-Sancheon.jpg
KTX-III Оңтүстік Корея Korail Оңтүстік Корея Hyundai Rotem 400 км/сағ 2015
RABDe 500 Швейцария SBB ICN Канада Bombardier
Франция GEC Alsthom
200 км/сағ 230 км/сағ 2000 Sbb rabde500.jpg
Railjet Аустрия ÖBB
Үлгі:Country data Czech ČD
Германия Siemens 200 км/сағ 230 км/сағ 2008 Railjet-Oesterreich.JPG
NSB Class 73 Норвегия NSB X2000 Норвегия Strømmens
Германия Adtranz
210 км/сағ 210 км/сағ 1999 NSB Class 73 near Dombås 2.jpg
Shinkansen 0 Жапония JNR
Жапония JR Central
Жапония JR West
Shinkansen Жапония Nippon Sharyo
Жапония Kawasaki
Жапония Kinki Sharyo
Жапония Kisha
Жапония Hitachi
220 км/сағ 220 км/сағ 1964-2008 JR West Shinkansen 0 R27.jpg
Shinkansen 100 Жапония JNR
Жапония JR Central
Жапония JR West
Shinkansen Жапония Hitachi
Жапония Kawasaki
Жапония Kinki Sharyo
Жапония Nippon Sharyo
Жапония Tokyu Car Corp
230 км/сағ 230 км/сағ 1985-2012 JRW Shinkansen Series 100 K56 sets.jpg
Shinkansen 200 Жапония JNR
ЖапонияJR East
Shinkansen Жапония Hitachi
Жапония Kawasaki
Жапония Kinki Sharyo
Жапония Nippon Sharyo
Жапония Tokyu Car Corp
240 км/сағ 275 км/сағ 1982 200 K47 Yamabiko 931 Oyama 20070623.JPG
Shinkansen 300 Жапония JR Central
Жапония JR West
Shinkansen Жапония Hitachi
Жапония Kawasaki
Жапония Kinki Sharyo
Жапония Nippon Sharyo
270 км/сағ 270 км/сағ 1992-2012 325.7 км/сағ JRC Shinkansen Series 300 J61 sets 322-60.jpg
Shinkansen 400 Жапония JR East Shinkansen Жапония Hitachi
Жапония Kawasaki
Жапония Tokyu Car Corp
240 км/сағ 240 км/сағ 1992-2010 345 км/сағ Shinkansen-400-tsubasa old-color.JPG
Shinkansen 500 Жапония JR West Shinkansen Жапония Hitachi
Жапония Kawasaki
Жапония Kinki Sharyo
Жапония Nippon Sharyo
300 км/сағ 320 км/сағ 1997 JRW-500-nozomi.jpg
Shinkansen 700 Жапония JR Central
Жапония JR West
Shinkansen Жапония Hitachi
Жапония Kawasaki
Жапония Kinki Sharyo
Жапония Nippon Sharyo
285 км/сағ 285 км/сағ 1999 JR Central Shinkansen 700.jpg
Shinkansen N700 Жапония JR Central
Жапония JR Kyushu
Жапония JR West
Shinkansen Жапония Hitachi
Жапония Kawasaki
Жапония Kinki Sharyo
Жапония Nippon Sharyo
300 км/сағ 330 км/сағ 2007 332 км/сағ JRC-TEC-N700.jpg
Shinkansen 800 Жапония JR Kyushu Shinkansen Жапония Hitachi 260 км/сағ 285 км/сағ 2004 Kyusyushinkansen type800 shinminamata.jpg
Shinkansen E1 Жапония JR East Shinkansen Жапония Hitachi
Жапония Kawasaki
240 км/сағ 240 км/сағ 1994 JR East Shinkansen E1(renewal).jpg
Shinkansen E2 Жапония JR East Shinkansen Жапония Hitachi
Жапония Kawasaki
Жапония Nippon Sharyo
Жапония Tokyu Car Corp.
275 км/сағ 275 км/сағ 1997 362 км/сағ E2-1000 series on Hayate service at Iwate-Numakunai Station.jpg
Shinkansen E3 Жапония JR East Shinkansen Жапония Kawasaki
Жапония Tokyu Car Corporation
275 км/сағ 275 км/сағ 1997 E3 komachi 2.jpg
Shinkansen E4 Жапония JR East Shinkansen Жапония Hitachi
Жапония Kawasaki
240 км/сағ 240 км/сағ 1997 P14 Max Toki 321 Takasaki 20060115.JPG
Shinkansen E5 Жапония JR East Shinkansen Жапония Hitachi
Жапония Kawasaki
300 км/сағ 320 км/сағ 2011 JRE-TEC-E5 omiya.JPG
Shinkansen E6 Жапония JR East Shinkansen Жапония Hitachi
Жапония Kawasaki
300 км/сағ 320 км/сағ 2013 E6系新幹線電車(2011.11.9)-2.jpg
Sm3 Финляндия VR Group Pendolino Италия FIAT Ferroviaria
Финляндия Rautaruukki
Финляндия Transtech
220 км/сағ 220 км/сағ 1995 242 км/сағ Sm3 in Kokkola.jpg
Sm6 ФинляндияРесей Karelian Trains Pendolino Франция Alstom 220 км/сағ 220 км/сағ 2010 Sm6 Allegro 7053 Helsinki.JPG
TCDD HT65000 Түркия TCDD Испания CAF 250 км/сағ 260 км/сағ 2009 Ankara-Konya.JPG
TGV Sud-Est Франция SNCF TGV Франция Alstom 300 км/сағ 300 км/сағ 1981 380 км/сағ Gare de Lyon TGV orange.jpg
TGV Atlantique Франция SNCF TGV Франция Alstom 300 км/сағ 300 км/сағ 1989 515.3 км/сағ Bifurcation de Connerré - 5.jpg
TGV Réseau
Thalys PBA
Франция SNCF
ФранцияБельгияГерманияНидерландThalys
TGV Франция Alstom 320 км/сағ 320 км/сағ 1991 TGV Artésia à Modane.JPG
TGV Duplex Франция SNCF TGV Франция Alstom 320 км/сағ 320 км/сағ 1995 TGV Duplex Figueres.jpg
TGV Thalys PBKA ФранцияБельгияГерманияНидерланд Thalys TGV Франция Alstom 300 км/сағ 300 км/сағ 1997 Thalys Heide.jpg
TGV POS Франция SNCF TGV Франция Alstom 320 км/сағ 320 км/сағ 2008 574.8 км/сағ TGV POS Nuremberg Ingolstadt.jpg
THSR 700T Тайвань THSR Shinkansen Жапония Kawasaki
Жапония Hitachi
Жапония Nippon Sharyo
300 км/сағ 300 км/сағ 2007 THSR 700T Modern High Speed Train.jpg
V250 Нидерланд NS
Бельгия SNCB
Италия AnsaldoBreda 250 км/сағ 250 км/сағ 2012 Fyra V250 4806.jpg
Velaro RUS
Sapsan
Ресей RZhD Siemens Velaro Германия Siemens 250 км/сағ 250 км/сағ 2011 290 км/сағ Malino Railstation - Sapsan.jpg
X2 Швеция SJ X2000 Үлгі:Country data Swiss ABB
Германия Adtranz
200 км/сағ 200 км/сағ 1989 276 км/сағ X2000, Lund C.JPG
X3 Швеция Arlanda Express Coradia Франция Alstom 205 км/сағ 205 км/сағ 1998 Arlanda Express X3.JPG
X40 Швеция SJ Coradia Франция Alstom 200 км/сағ 200 км/сағ 2006 X40.jpg
X50 Regina, X52 & X54 Швеция SJ
Швеция Skånetrafiken
Швеция Trafik i Mälardalen
Швеция Tåg i Bergslagen
Швеция Upplands Lokaltrafik
Швеция X-Trafik
Швеция Västtrafik
Швеция Värmlandstrafik
Швеция Veolia Transport
Швеция Gröna tåget
Regina Канада Bombardier 200 км/сағ 200 км/сағ 2000 303 км/сағ Mittnabotåget regina.JPG
Z-TER (Z 21500) Франция SNCF Франция Alstom
Канада Bombardier
200 км/сағ 200 км/сағ 2003 SNCF Z 21561 en gare d'Orléans.jpg

Сілттемелер[өңдеу]

  1. Acela Express Specifications. railway-technology.com.
  2. http://www.clamfer.it/02_Ferrovie/01_Treni/TrenoItalo/TrenoItalo.htm
  3. http://www.italotreno.it/IT/Pagine/default.aspx
  4. AGV : Performance and modularity. Alstom (қазан 2007). Тексерілді, 7 қыркүйек 2007.
  5. Ficha de 9-103-005-5 (Spanish). Listado del Material Ferroviario Español. Тексерілді, 16 қаңтар 2009.
  6. Bullet train in milestone run on HS1, Railnews (10 маусым 2008). Тексерілді 4 қаңтардың 2012. «an earlier successful 'overspeed' test to check train stability and ride on 18th сәуір, when the train achieved a maximum speed of 252 км/сағ».

Үлгі:High-speed rail Үлгі:High-speed rail experimental