Земфира

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Мұнда ауысу: шарлау, іздеу
Земфира
Сурет
Негізгі ақпарат
Толық аты

Земфира Тәлгать кызы Рамазанова

Белсенділік жылдары

1998 — осы уақытқа шейін

Мемлекет

 Ресей

Мамандықтары

әнші, музыкант, композитор

Аспаптары

клавишті, гитара[1]

Жанры

Орыс рокы, поп-рок[2][3]

Ұжымдары

Zемфира

Қызметтес болған

Илья Лагутенко, Сергей Шнуров, «Браво», Игорь Вдовин, Патти Смит, Queen

Лейблдері

REAL Records

zemfira.ru

Земфира Талғатқызы Рамазанова (тат. Земфира Тәлгать кызы Рамазанова, 26 тамыз 1976, Үфі) — ресей әншісі, ақын, композитор. 13-жылды профессионалдың карьерасында 5 альбом шығарды.

Земфира Үфі қаласында татар отбасында туды. Әкесі – Талғат Талхаұлы Рамазанов, тарих мұғалімі. Анасы – Флорида Хакимқызы, дәрігер. Бес жасынан музыкалық мектебінде, фортепияно классынан оқуын бастады.

Дискографиясы:[өңдеу]

  • Земфира (1999)
  • Прости меня моя любовь (2000)
  • Четырнадцать недель тишины (2002)
  • Вендетта (2005)
  • Спасибо (2007)
  • Z-Sides (2010)

Сыртқы сілтемелер[өңдеу]

Ортаққорда бұған қатысты медиа санаты бар: Zemfira

Дереккөздер[өңдеу]

  1. Александр Алексеев. Земфира: Я давно не стояла на сцене // Российская газета. — 2010. — Т. 198. — № 5277.
  2. Zemfira. Allmusic. Тексерілді, 21 наурыз 2012.
  3. Русский рок. Малая энциклопедия — Леан-Антао. — 2001. — ISBN 5-85929-068-3.