Игорь Класс

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search

И́горь Ио́сифович Класс (туғ. 26 қараша 1939) —кеңес пен ресей театр және киноның актері,театр режиссері.

Биография[өңдеу]

Игорь Класс 26 қарашада 1939 жылы туған.Ол Рижский теңіз училищесің штурман бөлімің бітірді,кеме жұмыскері болып қызмет еткен.Кейін Ленинград театр музыка мен кинематографияның институтың актер мен режиссер факульттерің бітірді.Игорь Тобольский драма театрында актер болды,ал 1967 жылы Абаканский драма театрында режиссер-қоюшы болып жұмыс істеген.

Фильмографиясы[өңдеу]

1965 — Заговор послов — Феликс Эдмундович Дзержинский

1966 — В 26-го не стрелять — Брехт

1967 — Взорванный ад

1969 — Дорога домой

1969 — Яблоки сорок первого года

1970 — Был месяц май — Авдиев

1970 — Спорт, спорт, спорт — Иван Грозный

1971 — Могила льва

1971 — Остров сокровищ — Бен Ганн