Кёртис Джеймс Джексон III

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search
50 Cent
Сурет
Негізгі ақпарат
Толық аты

Кёртис Джеймс Джексон III (ағылш. Curtis James Jackson III)

Туған күні

6 шілде 1975 (1975-07-06) (46 жас)

Туған жері

Куинс, Нью-Йорк, АҚШ

Мемлекет

 АҚШ

Мамандықтары

Рэпер
актер
продюсер
кәсіпкер
бокс промоутеры

Жанрлары

Хип-хоп
гангста-рэп

Ұжымдары

G-Unit

Қызметтес болған

Эминем

Лейблдері

G-Unit, Caroline, Capitol (қазіргі уақытта)

Aftermath, Shady, Interscope; Jam Master Jay, Columbia, Violator

50cent.com

Кёртис Джеймс Джексон III (ағылш. Curtis James Jackson III; 6 шілде 1975, Джамейка, Куинс, Нью-Йорк, АҚШ), 50 Cent деген лақап атымен кең танылған (ағылш. 50 cent) – американдық рэппер. Get Rich or Die Tryin және The Massacre альбомдарын шығарып танымал болған.

Өмірбаяны[өңдеу]

Жас кезінде Джексон есірткі сатумен айналысқан, кейін оны тaстап музыка мансабын бастайды. Эминем және Dr. Dre-мен бірге жұмыс істеп коммерциялық жетістіктерге жетеді. 2003 жылы G-Unit Records лейбл құрып, Young Buck, Lloyd Banks, Tony Yayo сияқты әртістермен келісім жасасады. Сонымен қатар 50 Cent актерлік мансабын қатар алып жүреді. 2011 жылы басты рөлді 50 Cent сомдайтын фильм шықпақ. Осы рөлі үшін 22 килограммға арықтаған. Фильмдері: «Разбогатей или умри» (2005), «Улицы крови», «Dead Man Running» (2009), «12» (2010), «Blood Out» (2011), т.б.

Дискография[өңдеу]

Студиялық альбомдар
  • Power of the Dollar (2000)
  • Get Rich or Die Tryin’ (2003)
  • The Massacre (2005)
  • Curtis (2007)
  • Before I Self Destruct (2009)
  • Animal Ambition (2014)

Видеоальбомдар

2003 Get Rich or Die Tryin'

2003 50 Cent: The New Breed

Синглдар

2002 «Wanksta»
2003 «In da Club»
2003 «21 Questions»(Nate Doggпен)
2003 «P.I.M.P.» (Snoop Dogg, Ллойд Бэнкс және Young Buckпен)
2003 «If I Can't»
2004 «Disco Inferno»
2005 «Candy Shop» (Oliviaмен)
2005 «Just a Lil Bit»
2005 «Outta Control» (ремикс)(Mobb Deepпен)
2005 «Hustler’s Ambition»
2005 «Window Shopper»
2006 «Best Friend» (Oliviaмен)
2006 «I’ll Whip Ya Head Boy» (Young Buck және M.O.P. қатысуымен)
2007 «Straight to the Bank
2007 «Amusement Park»
2007 «I Get Money»
2007 «Ayo Technology» (Джастин Тимберлейк және Тимбалэндпен)
2007 «I’ll Still Kill» (Эйконмен)
2008 «Get Up»
2009 «I Get It In»
2009 «Ok, You're Right»
2009 «Baby by Me» (Ne-Yoмен)
2010 «Do You Think About Me»
2011 «Outlaw»
2012 «New Day» (Dr. Dre және Алиша Кизбен)
2012«First Date» (Too Shortпен)
2012 «My Life» (Эминем және Адам Левинмен)
2013 «Major Distribution» (Snoop Dogg және Young Jeezyмен)
2013 «We Up»(Кендрик Ламармен)

Видеоклиптер[өңдеу]

Жыл Атауы Режиссер(лер)
1999 Your Life's On The Line
2002 «Wanksta» Jessy Terrero
2003 «In da Club» Phillip Atwell
«21 Questions (feat. Nate Dogg)» Domon Johnson, Dr. Dre, Phillip Atwell
«Many Men (Wish Death)» Jessy Terrero
«P.I.M.P.» (Remix) (feat. Snoop Dogg & G-Unit) Chris Robinson
«If I Can’t» Dr. Dre
2005 «Candy Shop (feat. Olivia)» Jessy Terrero
«Disco Inferno» Jessy Terrero, Ulysses Terrero
«Just a Lil Bit» Benny Boom
«Rowdy Rowdy» J. Kevin Swain
«Outta Control» (Remix) (feat. Mobb Deep) Jessy Terrero
«Hustler’s Ambition» Anthony Mandler
«Window Shopper» Benny Boom
«Best Friend remix (feat. Olivia)»
2007 «Straight to the Bank»
«Amusement Park»
«I Get Money» Broadway
«Ayo Technology (feat. Justin Timberlake & Timbaland)» Joseph Kahn
«I’ll Still Kill» (feat. Akon) («I Still Will» censored version) Jessy Terrero
«Follow My Lead (feat. Robin Thicke)» Bernard Gourley
2008 «Get Up» The Brothers Strause
2009 «Ok, You’re Right» Broadway
«Baby By Me (feat. Ne-Yo)» Chris Robinson
«Do You Think About Me» Chris Robinson
«Stretch» 50 Cent
«Crime Wave» 50 Cent
«Flight 187»
«Touch Me» 50 Cent
«Funny How Time Flies» 50 Cent
«I’ll Do Anything»
2011 «Queens, NY» (featuring Precious Paris) Jackson Smith
«I Just Wanna» (featuring Tony Yayo) Jackson Smith
«Wait Until Tonight» Jackson Smith
«Off and On» Jackson Smith
«They Burn Me»
«Put Ya Hands Up» Jackson Smith
«Nah Nah Nah» (featuring Tony Yayo)
2012 «Shooting Guns» (featuring Kidd Kidd)
«Murder One» Eif Rivera
«Get Busy» (featuring Kidd Kidd) Eif Rivera
«All His Love» Eif Rivera
«OJ» (featuring Kidd Kidd) Eif Rivera
«Double Up» (featuring Hayes) Eif Rivera
«Complicated» Eif Rivera
«I Ain't Gonna Lie» (featuring Robbie Nova) Eif Rivera
«Be My Bitch» (featuring Brevi)
«Definition of Sexy»
«Money» Eif Rivera
«First Date» (featuring Too Short) Eif Rivera
«My Life» (featuring Eminem and Adam Levine) Rich Lee
2013 «Major Distribution» (featuring Snoop Dogg and Young Jeezy) Eif Rivera
«We Up» (featuring Kendrick Lamar) Eif Rivera

Библиография[өңдеу]

  • 2006 — From Pieces To Weight  : Once Upon A Time In Southside Queens (Kris Ex-пен бірге)
  • 2007 — Baby Brother (Noire-мен бірге)
  • 2007 — Death Before Dishonor (Nikki Turner-мен бірге)
  • 2007 — The Ski Mask Way (K Elliot-пен бірге)
  • 2007 — Blow (K’Wan-мен бірге)
  • 2007 — 50 x 50 (Noah Callahan-Bever-мен бірге)
  • 2007 — Derelict (Relentless Aaron-мен бірге)
  • 2007 — Harlem Heat (Mark Anthony-мен бірге)
  • 2007 — Heaven’s Fury (Meta Smith-пен бірге)
  • 2008 — The Diamond District (Derrick Pledger-мен бірге)
  • 2009 — The 50th Law (Роберт Гринмен бірге)
  • 2012 — Formula 50

Дереккөздер[өңдеу]