Көлік жолдарының ұзындығы бойынша елдер тізімі

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search

Бұл асфальтталған және топырақты көлік жолдарының жалпы ұзындығы бойынша әлем елдерінің (немесе аймақтарының) тізімі.

Сондай-ақ әр елдің тасжолдары, автомагистральдары туралы қосымша мәліметтері келтірілген.

Мемлекет/аймақ Ұзындығы (км) Ақпарат
уақыты
Жолдар Автомагистральдар
1  АҚШ 6,853,024 95,932 2019[1]
2  Үндістан 5,903,293 1,643 2018
3  Қытай 5,012,500 149,600 2019[2]
4  Бразилия 1,751,868 11,018 2013
5  Ресей 1,529,373 6,768 2019[3]
6  Жапония 1,215,000 8,050 2017
7  Тайланд 1,052,210 318 2020[4][5][6][7]
8  Канада 1,042,300 17,041 2014[8]
9  Франция 965,446 12,000 2013
10  Индонезия 950,974 2,200 2020[9][10]
11  Аустралия 920,217 1,716 2011
12  ОАР 750,014 1,927 2014
13  Испания 683,175 10,636 2016
14  Германия 644,480 12,996 2018[11]
15  Швеция 579,564 2,145 2014[12]
16  Италия 487,700 6,758 2013
17  Финляндия 454,000 863 2019[13]
18  Түркия 426,906 2,542 2010[14]
19  Польша 423,997 4,146 2020[15]
20  Ұлыбритания 397,039 12,225 2017[16]
21  Мексика 393,473 9,544 2017[17]
22  Пәкістан 263,942 1,882 2020[18]
23  Аргентина 231,374 1,963 2004
24  Сауд Арабиясы 221,372 4,588 2006
25  Филиппиндер 217,456 420 2016
26  Иран 214,006 2,120 2013[19]
27  Венгрия 210,791 1,481 2018[20]
28  Вьетнам 199,567 1,276 2017[21]
29  Нигерия 193,200 2009
30  Өзбекстан 183,496 70 2014[22]
31  Мысыр 180,030 1,034 2014[8]
32  Украина 169,496 193 2010
33  Кения 161,415 243 2014
34  Бельгия 154,012 1,763 2010
35  Конго Демократиялық Республикасы 153,497 2004
36  Малайзия 144,403 1,821 2013
37  Колумбия 206,727 2,279 2015
38  Нидерланд 139,691 5,385 2018[23]
39  Перу 139,295 326 2012
40  Чехия 130,671 1,247 2016
41  Аустрия 124,508 1,700 2012
42  Грекия 116,986 2,503 2017[24]
43  Шри-Ланка 114,093 126 2014
44  Алжир 113,655 2,414 2014
45  Оңтүстік Корея 110,714 4,138 2018[25]
46  Эфиопия 110,414 85 2015[26]
47  Гана 109,515 33 2009
48  Ливия 100,024 144 2003
49  Зимбабве 97,418 2012
50  Қазақстан 97,267 490 2002
51  Венесуэла 96,602 1,519 2013
52  Ирландия 96,155 1,017 2016
53  Беларусь 94,797 505 2014
54  Жаңа Зеландия 94,160 199 2012
55  Норвегия 93,870 475 2019
56  Румыния 86,494 850 2019[27]
57  Танзания 86,060 2015
58  Литва 84,166 309 2014[28]
59  Португалия 82,900 2,992 2013
60  Кот-д’Ивуар 81,996 2007
61  Боливия 80,488 2010
62  Чили 77,764 2,387 2010
63  Дания 77,732 1,254 2010
64  Парагвай 73,929 1,143 2012
65  Йемен 72,440 2013
66  Швейцария 71,454 1,824 2014
67  Латвия 71,300 2005
68  Сирия 69,873 1,103 2010
69  Оман 60,240 1,943 2012
70  Түрікменстан 59,623 2012
71  Ирак 58,592 2002
72  Эстония 58,412 115 2011
73  Әзірбайжан 58,395 1,800 2016
74  Марокко 57,334 1,588 2015[29][29]
75  Куба 52,202 654 2007[30]
76  Ангола 51,429 2001
77  Моңғолия 51,350 2011
78  Сербия 45,419 980 2019
79  Камерун 44,359 2007
80  Гвинея 44,348 2003
81  Намибия 44,138 2010
82  Ауғанстан 43,916 2010
83  Словения 43,670 781 2018
84  Эквадор 42,150 2006
85  Тайвань 41,475 1,053 2019[31]
86  Замбия 40,454 2010
87  Чад 40,231 2016
88  Болгария 41,250 807,2 2011
89  Камбоджа 55,000 2014[32]
90  Лаос 39,568 2009
91  Коста-Рика 39,018 77 2010
92  Словакия 38,985 765 2018
93  Мьянма 34,476 587 2012
94  Бангладеш 34,377 358 2010
95  Қырғызстан 34,000 2007
96  Мозамбик 32,059 2010
97  Уругвай 30,331 2009
98  Хорватия 29,410 1,325 2019
99  Тәжікстан 27,767 2000
100  Пуэрто-Рико 26,862 454 2012
101  Солтүстік Корея 25,554 2006
102  Босния және Герцеговина 23,897 200 2018
103  Никарагуа 22,926 130 2015
104  Мали 22,474 2009
105  Сомали 22,121 2011
106  Ямайка 22,100 2000
107  Мадагаскар 21,269 714 2014
108  Грузия 20,424 145 2018[33]
109  Орталық Африка Республикасы 20,278 2010
110  Кипр 20,006 249 2011
111  Уганда 20,000 2011[34]
112  Тунис 19,912 622 2017
113  Доминикан Республикасы 19,705 2002
114  Нигер 18,949 2008
115  Израиль 18,566 449 2011
116  Албания 18,000 177 2019
117  Ботсвана 17,916 2011
118  Конго Республикасы 17,289 2004
119  Непал 17,282 2007
120  Бенин 16,000 2006
121  Малави 15,450 2011
122  Буркина-Фасо 15,272 2010
123  Панама 15,137 149 2010
124  Солтүстік Македония 14,742 317 2018
125  Гондурас 14,038 259 2012
126  Сенегал 14,008 10 2006
127  Исландия 12,890 2012
128  Судан 12,322 2004
129  Того 11,900 2000
130  Бурунди 11,652 2007
131  Гватемала 11,501 127 2010
132  Сьерра-Леоне 11,300 2002
133  Сальвадор 10,886 10 2012
134  Мавритания 10,628 2010
135  Либерия 10,600 2000
136  Катар 10,578 2013
137  Бутан 9,830 2010
138  Молдова 9,352 2012
139  Папуа — Жаңа Гвинея 9,349 2011
140  Габон 9,170 2004
141  Тринидад және Тобаго 8,320 95 2001
142  Гайана 7,970 2001
143  Армения 7,792 2013
144  Монтенегро 7,763 2010
145  Ливан 7,203 2011
146  Иордания 6,970 170 2005
147  Косово* 6,955 140 2019
148  Кувейт 6,608 2010
149  Шығыс Тимор 6,040 2005
150  Жаңа Каледония 5,940 2011
151  Лесото 5,622 2006
152  Руанда 4,700 2012
153  West Bank 4,686 2006
154  Суринам 4,304 2003
155  Гаити 4,266 2009
156  Бахрейн 4,122 2010
157  Біріккен Араб Әмірліктері 4,080 1,392 2014[8]
158  Эритрея 4,010 2000
159  Гамбия 3,740 2011
160  Эсватини 3,594 2002
161  Гвинея-Бисау 3,455 2002
162  Сингапур 3,440 163 2011
163  Мальта 3,425 2012
164  Фиджи 3,096 2008
165  Бруней 3,065 2000
166  Джибути 3,029 2010
167  Люксембург 2,899 152 2011
168  Экваторлық Гвинея 2,880 2000
169  Белиз 2,870 2011
170  Багам аралдары 2,717 2002
171  Француз Полинезиясы 2,590 2000
172  Самоа 2,337 2001
173  Маврикий 2,149 2012
174  Гонконг 2,090 140 2008
175  Маршалл аралдары 2,028 2007
176  Барбадос 1,600 2011
177  Доминика 1,512 2010
178  Соломон аралдары 1,390 2011
179  Кабо-Верде 1,350 2013
180  Америкалық Вирджин аралдары 1,260 2008
181  Сент-Люсия 1,210 2011
182  Антигуа және Барбуда 1,170 2011
183  Гренада 1,127 2001
184  Вануату 1,070 2000
185  Гуам 1,045 2008
186  Коморлар 880 2002
187  Сент-Винсент және Гренадиндер 829 2003
188  Кайман аралдары 785 2007
189  Тонга 680 2011
190  Кирибати 670 2011
191  Джерси 576 2010
192  Кюрасао 550 2000
193  Солтүстік Мариана аралдары 536 2008
194  Сейшель аралдары 508 2010
195  Мэн аралы 500 2008
196  Фарер аралдары 463 2006
197  Бермудалар 447 2010
198  Фолклендтер 440 2008
199  Макао 413 2009
200  Сент-Китс және Невис 383 2002
201  Лихтенштейн 380 2012
202  Андорра 320 2008
203  Сан-Томе және Принсипи 320 2000
204  Кук аралдары 320 2003
205  Сан-Марино 292 2006
206  Америка Самоасы 241 2008
207  Микронезия Федерациялық Штаттары 240 2000
208  Британдық Вирджин аралдары 200 2007
209  Saint Helena 198 2002
210  Ангилья 175 2004
211  Кристмас аралы 140 2011
212  Туркс пен Кайкос 121 2003
213  Ниуэ 120 2011
214  Сен-Пьер және Микелон 117 2009
215  Мальдив Республикасы 88 2013
216  Norfolk Island 80 2008
217  Монако 77 2010
218  Sint Maarten 53 2000
219  Науру 30 2002
220  Гибралтар 29 2007
221  Cocos (Keeling) Islands 22 2007
222  Тувалу 8 2011
Әлем 64,285,009 2013

Дереккөздер[өңдеу]

  1. Public Road Length - 2017 Miles By Functional System  (ағыл.).
  2. 《2019年交通运输行业发展统计公报》解读-2020年政策解读-中华人民共和国交通运输部.
  3. О развитии дорожной инфраструктуры  (орыс.). Правительство России (Үлгі:TranslateDate/ru). Тексерілді, 17 қараша 2017.
  4. ความยาวถนนของประเทศไทย.
  5. ระบบแผนที่แสดงข้อมูลถนนท้องถิ่น.
  6. 'สถ.'ยกระดับเปิดฐานข้อมูลถนนท้องถิ่นออนไลน์กว่า 7 แสนเส้นทาง.
  7. Total road length under organization of Thailand.
  8. a b c All countries compared for Transport > Road > Motorway length.
  9. 35% Panjang Jalan Indonesia Terdapat di Sumatera | Databoks.
  10. Bangun Jalan Tol 1.060 Km, RI Kejar Ketertinggalan dari Malaysia (id), liputan6 (2 April 2017). Тексерілді 26 қаңтардың 2018. «panjang jalan tol di Indonesia yang sudah beroperasi saat ini sekitar 994 Km».
  11. Überörtlicher Verkehr | Statistikportal.de.
  12. Trafikverket Sveriges vägnät. Тексерілді, 21 шілде 2016.
  13. Väylävirasto Maanteiden liikennesuoritteet ja pituudet — Helsinki: Väylävirasto, 2019. — P. 1.
  14. Istanbul's Yavuz Sultan Selim bridge toll set to be $3 plus VAT (14 August 2016). Тексерілді, 23 ақпан 2018.
  15. Muratorplus Serwis informacyjny.
  16. Road lengths in Great Britain 2017 (PDF) (5 July 2018).
  17. Annual distance report (PDF) (2017).
  18. National Highway Authority.
  19. آشنایی با انواع راه‌ها و آزادراه‌ها (28 October 2014). Тексерілді, 21 шілде 2016.
  20. Magyar Közút Nonprofit Zrt..
  21. Vietnam plans to build 654 kilometres of expressway by 2021. Тексерілді, 24 желтоқсан 2017.
  22. Азии, InoZpress-мировая пресса о Кыргызстане и Ценральной Узбекистан строит новые дороги. Тексерілді, 21 шілде 2016.
  23. CBS Statline  (нид.).
  24. Greek Motorways: The country's "road Metro" has now emerged - ypodomes.com (el-gr).
  25. 전국 도로 길이 11.4만km, 10년새 6500km 증가. Тексерілді, 12 маусым 2019.
  26. walta Ethiopia's Road expansion underpins the multidimensional socio-economic stride (en-US).
  27. Calendarul finalizarii proiectelor de autostrazi in Romania.
  28. www.gaumina.lt, e-solution: Gaumina Lithuanian Road Administration under the Ministry of Transport and Communications. Тексерілді, 21 шілде 2016.
  29. a b Infrastructures routières. Equipement.gov.ma. Тексерілді, 21 шілде 2018.
  30. Archived copy. Басты дереккөзінен мұрағатталған 11 маусым 2015. Тексерілді, 22 маусым 2015.
  31. Only include Freeways of National highways Systems
  32. Overview on Transport Infrastructure Sectors in the Kingdom of Cambodia, 5th edition, by IRITWG supported by JICA.[dead link]
  33. მთავარი. Тексерілді, 21 шілде 2016.
  34. Key summary statistics – Ministry of Works & Transport (en-GB).

Сыртқы сілтемелер[өңдеу]