Лили Джеймс

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search
Лили Джеймс
Lily James
Сурет
Лили Хлоя Нинетт Томсон
Жалпы мағлұмат
Туған күні

5 сәуір 1989(1989-04-05) (30 жас)

Туған жері

Англия

Азаматтығы

 Ұлыбритания

Мамандығы

актриса

Белсенді жылдары

2010 жыл - қазіргі күн

Ли́ли Джеймс (ағыл. Lily James, 5 сәуір 1989, Ишер) — ағылшын актрисасы.

Өмірбаяны[өңдеу]

Лили Хлоя Нинетт Томсон 1989 жылы 5 сәуірде Эшер, Суррей, Англияда дүниеге келді. Ол Тригтегі өнер мектебінде оқыған. 2012 жылы Лондондағы Гилдхолл музыка мен театр мектебін бітіреді. Мезгіл-мезгіл бірнеше ағылшын театрларында ойнайды. Лили Джеймс лақап атын қолданады.

«Жай ғана Уилльям» сериалының төрт эпизодында 2010 жылы түсіп, Лили танымал болды. 2011 жылы «Қыздың жасырын күнделігі» атты сериалының 8 эпизодында 2011 жылы ойнады. 2012 жылы Корринаның рөлін «Титандардың ашуы» фильмінде сомдады. 2012 жылдан бастап «Даунтон аббатылығы» сериалында түседі. 2015 жылы «Күлше қыз» фильмінде басты рөлді ойнайды. 

Ресейге баруы[өңдеу]

Лили Джеймс және Ричард Мэдден 2015 жылы 17ақпанда «Күлше қыз» фильмінің Мәскеудегі  жабық тұсаукесеріне жобаның режиссері Кеннет Бранамен барады. Ал 27 ақпанда олар «Вечерний Ургант» шоуында қонақ болады. 

Фильмография[өңдеу]

Жыл Атауы (қазақша) Атауы (ағылшынша) Рөлі 2010 Жай ғана Уилььям Just William Этель Браун
2011 Қыздың құпия күнделігі Secret Diary of a Call Girl Поппи
2012 Химия Chemistry Айнес
2012 Титандардың ашуы Wrath of the Titans Коррина
2012 Сынғандар Broken Есейген Сканк
2012 Жылдам қыздар Fast Girls Лиза Темпл
2012—2015 Даунтон аббатылығы Downton Abbey леди Роуз Макклер Элдридж
2014 2014 жылғы Сантаның мәтіні Text Santa 2014 леди Роуз Макклер
2015 Күлше қыз Cinderella Золушка
2015 Тыныш ем Silent Treatment қыз
2015 Адам Джонс Adam Jones Сара
2016 Кайзердің сүюі The Kaiser's Last Kiss Мике де Йонг
2016 Соғыс және бейбітшілік War and Peace Наташа Ростова
2016 Абырой және жалған сенім және зомби Pride and Prejudice and Zombies Элизабет Беннет
2016 Балалар жүргізушісі Baby Driver Дебора

Дереккөздер[өңдеу]

Орыс уикипедиясынан аударылған.