Литва университеттері мен колледждерінің тізімі

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search

Литва университеттері мен колледждерінің тізімі Литва Республикасындағы жоғары білім (аккредиттеудің үшінші деңгейі) беретін ұйымдардың тізімі.

Университеттер[өңдеу]

Литвада 23 университет бар (оның ішінде 14-і көпшілік, 8-і жекеменшік, біреуі поляк университетінің филиалы):

# Қазақша атауы Литва атауы Түрі Ашылған жылы Орналасуы Студенттер саны

(2010 жыл)

1. Вильнюс бизнес және менеджмент академиясы  Verslo ir vadybos akademija (VVA) Жекеменшік 2003 Вильнюс
2. Александрас Стулгинскис университеті Aleksandro Stulginskio universitetas Көпшілік 1924 Академия (Каунас аймағы) 6035
3. Еуропа гуманитарлық университеті Europos Humanitarinis Universitetas (EHU) Жекеменшік
2006 Вильнюс 1700
4. Белосток университетінің экономика және информатика факультеті Balstogės universiteto filialas «Ekonomikos-informatikos fakultetas» Жекеменшік
2007 Вильнюс
5. Вильнюс Халықаралық бизнес мектебінің университеті Tarptautinė verslo mokykla (TVM) Жекеменшік
1989 Вильнюс 1939
6. ISM Менеджмент және экономика университеті ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas Жекеменшік
1999 Вильнюс / Каунас 1695
7. Каунас технологиялық университеті Kauno technologijos universitetas (KTU)          - 1922 Каунас / Паневежис 13 422
8. Казимерас Симонавичус университеті Kazimiero Simonavičiaus universitetas Жекеменшік
2004 Вильнюс 612
9. Клайпед университеті Klaipėdos universitetas (KU) Көпшілік
1991 Клайпеда 7520
10.  LCC Халықаралық университеті LCC tarptautinis universitetas Жекеменшік
1991 Клайпеда 614
11. Литва музыка және театр академиясы  Lietuvos muzikos ir teatro akademija Көпшілік
1919 Вильнюс / Каунас 1026
12. Литва спорт университеті Lietuvos sporto universitetas (LSU) Көпшілік
1934 Каунас 2418
13. Литва білім және ғылым университеті  Lietuvos edukologijos universitetas Көпшілік
1935 Вильнюс 10 015
14. Литва медициналық ғылымдар университеті  Lietuvos sveikatos mokslų universitetas Көпшілік
1922 Каунас 6704
15. Миколас Рёмерис университеті Mykolo Romerio universitetas Көпшілік
1990 Вильнюс / Каунас 19 869
16. Шауляй университеті Šiaulių universitetas (ŠU) Көпшілік
1948 Шяуляй 9069
17. Тельшай Винсентас Борисевич епископының діни семинариясы  Telšių Vyskupo Vincento Borisevičiaus kunigų seminarija Жекеменшік
1926 Тельшяй
18. Генерал Йонас Жямайтистің Литва әскери академиясы Lietuvos karo akademija (LKA) Көпшілік
1992 Вильнюс 368
19. Вильнюс өнер академиясы Vilniaus dailės akademija (VDA) Көпшілік
1940 Вильнюс 1944
20. Гедимин Вильнюс техникалық университеті Vilniaus Gedimino technikos universitetas (VGTU) Көпшілік
1956 Вильнюс 14 024
21. Киелі Иосиф семинариясы Vilniaus šv. Juozapo kunigų seminarija Жекеменшік
Вильнюс
22. Вильнюс университеті Vilniaus universitetas (VU) Көпшілік
1579 Вильнюс / Каунас 21 728
23. Ұлы Витовт университеті Vytauto Didžiojo universitetas (VDU) Көпшілік
1922 Каунас 9167

Оқыту тілдері:

 — ағылшын тілі және литва тілі
 — беларус тілі, орыс тілі және ағылшын тілі
 — ағылшын тілі
 — ағылшын тілі, литва тілі және орыс тілі
 — поляк тілі

Колледждер[өңдеу]

Литвада 24 колледж орналасқан (оның ішінде 13-і көпшілік және 11-і жекеменшік):

# Қазақша атауы Литва атауы Түрі Ашылған жылы Орналасуы Студенттер саны
1 Алиту колледжі Alytaus kolegija Көпшілік
- Алитус 1361
2 Құқық және бизнес Халықаралық мектебі Tarptautinė teisės ir verslo aukštoji mokykla Жекеменшік
- Вильнюс 5415
3 Каунас колледжі Kauno kolegija Көпшілік
- Каунас / Кедайняй / Мастайчяй (Каунас аймағы) / Друскининкай / Таураге 7941
4 Каунасс орман шаруашылығы мен инженерлік экология колледжі Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegija Көпшілік
- Гирионис (Каунасский район) 1064
5 Каунастехникалық колледжі Kauno technikos kolegija Көпшілік
- Каунас 1482
6 Клайпед жоғары бизнес мектебі Klaipėdos verslo aukštoji mokykla Жекеменшік
- Клайпеда
7 Клайпед мемлекеттік колледжі Klaipėdos valstybinė kolegija Көпшілік
- Клайпеда 4380
8 Колпинг колледжі Kolpingo kolegija Жекеменшік
- Каунас 468
9 Литва теңіз академиясы Lietuvos aukštoji jūreivystės mokykla Көпшілік
- Клайпеда 1218
10 Мариямполь колледжі Marijampolės kolegija Көпшілік
- Мариямполе 1539
11 Солтүстік—Литва колледжі Šiaurės Lietuvos kolegija Жекеменшік
- Шяуляй
12 Паневежи колледжі Panevėžio kolegija Көпшілік
- Паневежис / Рокишкис 2266
13 Әлеуметтік ғылымдар колледжі Socialinių mokslų kolegija Жекеменшік
- Клайпеда / Тельшяй / Вильнюс 1880
14 Киелі Игнатий Лойола колледжі Šv. Ignaco Lojolos kolegija Жекеменшік
- Гарлява (Каунасский район)
15 Шяуляй мемлекеттік колледжі Šiaulių valstybinė kolegija Көпшілік
- Шяуляй 2684
16 Утен колледжі Utenos kolegija Көпшілік
- Утена 2437
17 Вильнюс бизнес колледжі  Vilniaus verslo kolegija Жекеменшік
- Вильнюс
18 Вильнюс колледжі Vilniaus kolegija Көпшілік
2000 Вильнюс 8207
19 Вильнюс дизайн колледжі  Vilniaus dizaino kolegija Жекеменшік
- Вильнюс
20 Вильнюс технологиялар және дизайн колледжі  Vilniaus technologijų ir dizaino kolegija Көпшілік
- Вильнюс 3327
21 Вильнюс кооперативтік колледжі Vilniaus kooperacijos kolegija Жекеменшік
- Вильнюс / Каунас 1504
22 В.А. Грайчунас атындағы жоғары менеджмент мектебі V. A. Graičiūno aukštoji vadybos mokykla Жекеменшік
- Каунас
23 Батыс—Литва бизнес колледжі  Vakarų Lietuvos verslo kolegija Жекеменшік - Клайпеда / Шяуляй
24 Жемайтий колледжі Žemaitijos kolegija Көпшілік
Ретавас / Тельшяй / Мажейкяй 1561

* Оқыту тілдері: ағылшын тілі және литва тілі; ** Оқыту тілдері:ағылшын тілілитва тілі, орыс тілі және неміс тілі.

Сілтемелер[өңдеу]