Люк Эванс

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search

Люк Джо́рдж Э́ванс (ағыл. Luke George Evans; 15 сәуір 1979, Абербаргойд, Уэльс) — актёр және әнші.

Биография[өңдеу]

Жастық шағы[өңдеу]

15 сәуірде 1979 жылы Понтипул қаласында дүниеге келген. Люк отбасындағы жалғыз бала. Оның әкесі Дэвид - құрылысшы, ал анасы Ивонн - сыпырушы. Еккеуі де «Свидетели Иеговы» халықаралық діни ұйымның мүшелері. Люктің балалық шағы Абербаргойд атты шағын қалада өткен. 16 жасында мектепті тастап және «Свидетели Иеговы»-нан шығып, Эванс вокал мен актерлік шеберлікті оқуды шешті. Өз оқуына төлеу үшін ол аяқ киім сататын дүкенде сатушы болып жұмыс істеді және әкесіне құрылыста көмектескен.

Мансабы[өңдеу]

17 жасында ол Уэльстің астанасына, Кардифф қаласына көшкен. Сол жерде Люк Луиза Райанның жетекшілігімен вокалмен айналасты. 1997 жылы Эванс Лондондық орталық студиясында драматикалық өнерді оқуға стипендияны алған. Оқуын 2000 жылы бітірген. 2000 және 2008жылдар аралығында Люк «Табу», «Пиаф», «Рента», «Небольшие изменения», «Мисс Сайгон» секілді тетралдық қойылымдарда қатысқан.

2009 жылы Люк «Секс, наркотики и рок-н-ролл» фильмінде екінші дәрежедегі рөлді алған. Оның киномансабы жылдам алға басты. Ол Луи Летерьенің "Битва титанов"-та және Ридли Скоттың "Робин Гуд"-та ойнаған. «Неотразимая Тамара»-да Эванстың басты рөлді ойнағаны көпшілікке ұнады. Оған әйгілі режиссерлардан көптеген ұсыныстар түскен. 2011 Эванстың қатысуымен Элиот Лестердің «Без компромиссов» боевигі, Тарсем Сингхтың «Война богов: Бессмертные» блокбастері, «Волнение» драмасы жарық көрді. «Мушкетёры» атты шытырман оқиғалы драмада Люк Арамистің рөлін ойнады. 2012 жылы «Ворон» атты детективті триллерде ойнап, «Форсаж 6» басты антагонистті ойнады. Үлкен танымалдықты оған Питер Джексонның хобиттер туралы трилогияның 2-ші және 3-ші бөлімдердегі садақшы Бардтың рөлі алып келді. 2014 жылы Люк "Дракула" фильмінде Влад Дракуланың рөлін ойнады.

2014 жылдың 8 қантарында Хелен Маккроримен BAFTA сыйлығының тапсыру рәсәмнің жүргізушісі болған.

2014 жылы Люк Дж. Г. Балларда романының экранизациясында, Бен Уитлинің «Высотка» фильмінде Ричард Уайлдердің рөлін ойнады. Фильм прокатқа 2015 жылы шықты. Оған қоса 2015 жылы «Форсаж 7» фильмі жарық көрді және «Послание от Кинга», «Ару мен Құбыжық» және «Девушка в поезде» фильмдерінің түсірілімдері өтті. 2017 жылы прокатқа "Ару мен Құбыжық" фильм-мюзиклы шықты. Осы жобада Люк Гастонның рөлін ойнады. Оған өоса Люк «Профессор Марстон и Чудо-женщина» фильмінде Уильям Марстонның рөлін ойнады.

Фильмография[өңдеу]

Жыл Орысша атауы Атауы Рөлі
2003 Табу Taboo Билли
2009 Не давите на Бенджамина Баттона Don't Press Benjamin's Buttons Бенджаминнің әкесі
2010 Трусы и монстры Cowards & Monsters Пол
2010 Битва титанов Clash of the Titans Аполлон
2010 Секс, наркотики и рок-н-ролл Sex & Drugs & Rock & Roll Майкл Рейфил
2010 Робин Гуд Robin Hood шерифтің баскесері
2010 Неотразимая Тамара Tamara Drewe Энди Кобб
2011 Без компромиссов Blitz Крэйг Стоукс
2011 Война богов: Бессмертные Immortals Зевс
2011 Волнение Flutter Эдриан
2012 Ворон The Raven инспектор Эмметт Филдс
2012 Прах Ashes Джей Би
2012 Никто не выжил No One Lives маньяк
2012 Сын моей матери My Mother's Son әкесі
2013 Форсаж 6 Fast & Furious 6 Оуэн Шоу
2013 Великое ограбление поезда The Great Train Robbery Брюс Рейнольдс
2013 Хоббит: Пустошь Смауга The Hobbit: The Desolation of Smaug Бард Садақшы
2014 LEGO Хоббит Lego The Hobbit Бард Садақшы
2014 Дракула Dracula Untold Влад / Дракула
2014 Хоббит: Битва пяти воинств The Hobbit: Battle of the Five Armies Бард Садақшы
2015 Форсаж 7 Furious 7 Оуэн Шоу
2015 Форсаж: Перегруженный Fast & Furious: Supercharged Оуэн Шоу
2015 Бонобо: Назад в дикость Bonobos: Back to the Wild Бени
2015 Высотка High-Rise Ричард Уайлдер
2016 Робоцып Robot Chicken Росомаха / Пиноккио
2016 Послание от Кинга Message from the King Уэнтворт
2016 Девушка в поезде The Girl on the Train Скотт Хипвелл
2017 Легион Legion Дэвид Хэллер (8 эпизод)
2017 Красавица и чудовище Beauty and the Beast Гастон
2017 Будто во сне State Like Sleep клубтың иесі
2017 Профессор Марстон и Чудо-женщина Professor Marston & the Wonder Women доктор Уильям Моултон Марстон

Сілтемелер[өңдеу]