Майкл Мэдсен

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search
Майкл Мэдсен
Michael Madsen
Сурет
Майкл Мэдсен
Жалпы мағлұмат
Туған кездегі есімі

Майкл Сорен Мэдсен

Туған күні

25 қыркүйек 1957(1957-09-25) (62 жас)

Туған жері

Чикаго, Иллинойс, АҚШ

Азаматтығы

 АҚШ

Мамандығы

актер

Белсенді жылдары

1982 — қазіргі уақытқа шейін

IMDb

ID 0000514

Майкл Сорен Мэдсен (ағылш. Michael Søren Madsen; 25 қыркүйек 1957, Чикаго, Иллинойс, АҚШ) — 170-тен астам фильмдерге түскен америкалық актер. «Қоймалық иттер» (1992), «Донни Браско» (1997), Биллды өлтіру. Бөлім 2 (2004), «Күнәлар қаласы» (2005) атты фильмдерге түскеннен кейін көрермендерге танымал болған.

Таңдаулы фильмографиясы[өңдеу]

Жыл Қазақша аты Оригиналды аты Кейіпкер
1986 Crime Story Джонни Фоссе (ағылш. Johnny Fosse)
1988 Shadows In The Storm Эрл (ағылш. Earl)
1988 Игуана Iguana Себастиан (ағылш. Sebastián)
1989 Kill Me Again Винс (ағылш. Vince)
1991 Shadows In The Storm
1991 Дорз The Doors Том Бэйкер (ағылш. Tom Baker)
1991 Fatal Instinct
1991 Тельма мен Луиза Thelma And Louise Джимми Леннокс (ағылш. Jimmy Lennox)
1992 Beyond the Law Блад (ағылш. Blood)
1992 Almost Blue
1992 Straight Talk Стив (ағылш. Steve)
1992 Қоймалық иттер Reservoir Dogs Мистер Блондин (ағылш. Mr. Blonde)
1993 Trouble Bound
1993 Free Willy Глен Гринвуд (ағылш. Glen Greenwood)
1993 A House In The Hills
1993 Money For Nothing
1994 Уайатт Эрп Wyatt Earp Вирджил Эрп (ағылш. Virgil Earp)
1994 The Getaway Руди Трэвис (ағылш. Rudy Travis)
1994 Season Of Change
1995 Man With A Gun
1995 Mulholland Falls Эдди Холл (ағылш. Eddie Hall)
1995 Species Престон Леннокс (ағылш. Preston Lennox)
1995 Free Willy 2: The Adventure Home Глен Гринвуд (ағылш. Glen Greenwood)
1996 The Last Day Of Frankie The Fly Сэл (ағылш. Sal)
1996 The Winner
1997 Донни Браско Donnie Brasco Сонни (ағылш. Sonny Black)
1997 Catherine’s Grove
1997 Papertrail
1998 Rough Draft
1998 Species II Престон Леннокс (ағылш. Preston Lennox)
1998 Vengeance Unlimited Мистер Чепэл (ағылш. Mr. Chapel)
1998 Surface To Air
1999 Suprim Sunction
2000 Sacrifice Тайлер Пирс (ағылш. Tyler Pierce)
2002 Die Another Day Домиан Фалько (ағылш. Damian Falco)
2003 44 минут 44 Minutes: The North Hollywood Shoot-Out
2003 My Boss’s Daughter Ти Джей (ағылш. T.J.)
2003 Биллды өлтіру. Бөлім 1 Kill Bill: Vol. 1 Бадд (ағылш. Budd)
2004 Блуберри Blueberry Уоллес Себастьян Блаунт (ағылш. Wallace Sebastian Blount)
2004 Сматывай удочки Босс
2004 Биллды өлтіру. Бөлім 2 Kill Bill: Vol. 2 Бадд (ағылш. Budd)
2005 Күнәлар қаласы Sin City Боб (ағылш. Bob)
2005 Бладрейн BloodRayne Владимир (ағылш. Vladimir)
2005 The Last Drop Полковник Джей Ти Кольт (ағылш. J. T. Colt)
2006 Scary Movie 4 Оливер (ағылш. Oliver)
2007 Afghan Knights Купер (ағылш. Cooper)
2007 Strength and Honour
2008 Vice Уокер (ағылш. Walker)
2008 Killer’s Freedom Лео (ағылш. Leo)
2008 Үй The House Полицейский
2009 Hell Ride Джент (ағылш. The Gent)
2009 Road of No Return Джей Марконе (ағылш. J. Marcone)
2009 Shannon’s Rainbow Дэйв (ағылш. Dave)
2009 Hired Gun
2009 Путь Америкалық авианосецтің командирі
2010 Krach Уильям (ағылш. William)
2010 Смертельное оскорбление The Killing Jar Доу (ағылш. Doe)
2011 Amsterdam Heavy Мартин Кил
2013 Гавайи 5-0 Hawaii Five-0 Рой Пэрриш (ағылш. Roy Parrish)

Сыртқы сілтемелер[өңдеу]

Дереккөздер[өңдеу]