Майкл Чиклис

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search

Майкл Чарльз Чи́клис (ағылш. Michael Charles Chiklis, туған күні 30 тамыз 1963, Лоуэлл, Массачусетс, АҚШ) - америкалық актер, тележүргізуші, әнші, продюсер.

Өмірбаяны[өңдеу]

Майкл Чиклис Лоуэлле (Массачусетс) грек-ирландық жанұяда дүниеге келген. 5 жасынан бастап отбасында көптеген жұлдыздарға пародия жасап күлдіре бастаған. 13 жасында театр үйірмесіне қатысып Actors' Equity Association қатарына енген. Чилис Бостон колледжінің өнер академиясын бітірген болатын. Кейін ол 20 жасында С собой не унесёшь атты фильімде арнайы өзінің рөлі үшін шашын тақырлап тастаған болатын, бірақ дұрым грим жасалмағандықтан ол таз болып қалды. Себебі оның басындағы фолликулдар жойылып кетті. 1992 жылдың 21 шілдесінде Мишель Эпштейнге үйленген болатын. Олардың екі қызы бар, Отом (1993) және Одесса (1999). Чиклис — Boston Red Sox және Boston Bruins топтарының фанаты.

Карьерасы[өңдеу]

Алғаш рет «Wired» (1989) фильмінде Джона Белуши рөлін сомдады. Кейін атақты Майами полициясы, Лос-Анджелес заңдары, Сайнфелд. 2002-2006 жылдары Майкл Чилис атақы криминалды-драмалық Щит телесериалында басты рөлді сомдап үлкен атаққа ие болады. 2014 жылы көптеген адамдардың сүйікті телесериалы - "Америкалық қорқынышты әңгімелерде" Дель Толедо рөлінде ойнады.

Фильмография[өңдеу]

Жылдары Фильмнің толық аты Сомдаған рөлі
1989 Miami Vice Джеффри Уайтхед
1989 Wired Джон Белуши
1989 Wiseguy Карло Сполетта
1991 Seinfeld Стив
1991-1996 Nixon Тони Скали
1995 The Shield Вик Мэкки
2002-2008 The Shield Вик Мэкки
2005 Fantastic Four r Бен Гримм / Существо
2007 Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer Клайд Роулинс
2014 When the Game Stands Tall Терри Эйдсон
2014-2015 American Horror Story Дель Толедо

Дереккөздер[өңдеу]