Марк Алмонд

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search

Питер Марк Синклер Алмонд (ағылш. Peter Mark Sinclair Almond) — британдық әнші, музыкант. 1957 жылы 9 шілдеде Ұлыбританияда, Саутпортта (бұрынғы Ланкашир, қазіргі Мерсисайдтің бір бөлігі) дүниеге келді.

Дискографиясы[өңдеу]

  • Marc Almond @ Manezh Kadetskogo Korpusa.jpg
    Untitled (1982, Marc and the Mambas сияқты)
  • Torment and Toreros (1983, Marc and the Mambas сияқты)
  • Vermin in Ermine (1984)
  • Mother Fist and Her Five Daughters (1987)
  • The Stars We Are (1988)
  • Jacques (1989)
  • Enchanted (1990)
  • Tenement Symphony (1991)
  • Absinthe: The French Album (1993)
  • Fantastic Star (1996)
  • Open All Night (1999)
  • Stardom Road (2007)
  • Orpheus in Exile — Songs of Vadim Kozin (2009)
  • Varieté (2010)
  • Feasting with Panthers (2011)
  • The Tyburn Tree (Dark London) (John Harle & Marc Almond) (2014)
  • The Velvet Trail (2015)

Жеке өмірі[өңдеу]

Алмонд — ашық гомосексуал.