Матлюба Алимова

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search

Матлюба́ (Матлубэ) Фарха́товна Али́мова (12 тамызда 1954) — кеңес,ресей және өзбек актрисасы.

Биография[өңдеу]

Матлюба Алимова 12 тамызда 1954 жылы Андижан қаласында туған. Ол ВГИКтің актер факультетің бітірді (1978, Алексей Баталов шебері).

1978 жылдан  — «Узбекфильм» киностудияның актрисасы. Соңғы кездрде кинода смирек түскен.Ол бухарск пен шахрисабск тоқмалардың жаңғыртуымен айналасады. 2004 жылы Мәскеуге көшті. 2011 жылы  Ташкентке қайтадан келді.

Фильмографиясы[өңдеу]

1979 — Маленькие трагедии — Лаура

1979 — Цыган — Настя

1980 — В стремнине бешеной реки — Малика

1981 — И с вами снова я… — Таня

1982 — Василий Буслаев — Ирина, византиялық патшаханым

1982 - Встреча у высоких снегов - Зебо

1983 — Сказка о Звёздном мальчике — сыған әйел

1983 — Жаркое лето в Кабуле