Момоа Джейсон

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Мұнда ауысу: шарлау, іздеу
Джозеф Джейсон Намакеаха Момоа
Момоа Джейсон
Момоа Джейсон
Туған күні:

1 тамыз 1979жыл

Туған жері:

Гонолулу, США

Азаматтығы:

США

Жұбайы:

Лизой Боне

Балалары:

Лола Иолани, Накоа Вулф

Момоа Джейсон[өңдеу]

Джозеф Джейсон Намакеаха Момоа (ағыл. Joseph Jason Namakaeha Momoa; 1979 жылы 1 тамызда Гонолулу, АҚШ-та өмірге келген)—актер. Ең әйгілі рөлдері: «Конан Варвар» фильмінде Конан,

«Тақтар ойыны» телехикаясында Дрого, «Жұлдызды қақпа: Атлантида» телехикаясында Ронон Декс.

Өмірбаяны[өңдеу]

1979 жылы 1 тамызда Гонолулу, Гавайида өмірге келген, содан кейін Норвол, Айова штатына көшіп анасымен тұрады. Колледждың соңғы сыныбында оқуын тоқтатып, Гавайиға оқуын бітіру үшін қайтып кетеді. Оны әйгілі дизайнер Такэо байқап, өзіне модель ретінде шақырады. 1999 жылы ол «Гавайиның үздік моделі» атағына ие болады және Гавайидағы «Miss Teen USA» байқауын жүргізген. 1999 жылы актер мансабын бастайды. «Малибу құтқарушылыры» телехикаясындағы 10-11 маусымында ойнаған. 2004 жылы «Джонс отбасының демалысы» фильмінде түседі. 2005 жылдан бастап «Жұлдызды қақпа:Атлантида» телехикаясында Ронон Декстың рөлін ойнайды. 2007 жылы Джонард Аланның «Pipeline», 2011 жылы «Конан Варвар» фильмінде басты рөлін соңдайды, ал 2010 жылы «Тақтар ойыны» телехикаясында.

Жеке өмірі[өңдеу]

Джейсон Момоа - буддизмның ұстанушысы. Тибетке жиі барып тұрады. Жақсы көретін істері: тауға шығу мен сурет салу. Джесон Лиза Бонимен азаматтық некеде, екі баласы бар: Лола Иолани, Накоа Вулф

Фильмография[өңдеу]

Жыл Қазақша атауы Шын аты Рөлі
1999-2001 Малибу құтқарушылары Baywatch Джейсон Иоэйн
2003 Гавайи тағдыры Baywatch: Hawaiian Wedding Джейсон Иоэйн
2003 Басы айналдырылған Tempter Кала
2004 Джонс отбасының демалысы Johnson Family Vacation Наварро
20042005 Солтүстік жаға North Shore Фрэнки Сью
20052009 Жұлдызды қақпа:Атлантида Stargate: Atlantis Ронон Декс
2007 Канал Pipeline
2009 Ойын The Game Роман
2010 Brown Bag Diaries: Ridin' the Blinds in B Minor Майки
2011 In the Qube 3D
2011 Конан-варвар Conan the Barbarian Конан
2011—2012 Тақтар ойыны Game of Thrones Кхал Дрого
2012 Тоқтаусыз Bullet to the Head Киган
2014 Паломаға жол Road to Paloma Волк
2014 Мас әңгіме Drunk History Джим Торп
2014 Қасқыр Wolves Коннор
2014 Ретке келтіру Debug Йэм
20142015 Қызыл жол The Red Road Филлип Копус
2015 Қант жолы Sugar Mountain Джо Брайт
2016 Жаман партия The Bad Batch Джо
2016 Бэтмен Суперменге қарсы Batman v Superman: Dawn of Justice Артур Карри / Аквамен
2017 Әділдік лигасы The Justice League Part One Артур Карри / Аквамен
2018 Аквамен Aquaman Артур Карри / Аквамен

Дереккөздер[өңдеу]