Мәриям Үзерлі

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Мұнда ауысу: шарлау, іздеу
Мерием Үзерли
Жалпы мағлұмат
Туған күні:

12 тамыз 1983(1983-08-12) (34 жас)

Азаматтығы:

 Германия

Мамандығы:

Актриса

Мерием Саһра Үзерли (түр. Meryem Sahra Üzerli) 1983 жылы 12 тамыз күні дүниеге келген) – түрік-алман актрисасы.

Өмірбаяны[өңдеу]

Мәриям 1983 жылы 12 тамызда Германияның Кассел қаласында Құсайын атты түрік пен Урсула есімді германның отбасында дүниеге келген. Отбасындағы үшінші бала, одан үлкен біржатырлы егіздер анасы Урсуланың бұрынғы отбаында туылғандар – Денни және Кристофер, Мәриямнан кіші оның туған сіңілісі – Джанан бар.

2000-2003 жылдар аралығында Гамбург қаласында «Schauspielstudio Frese» драмалық студиядан актерлік шеберлік сабақтарын алған. Кішігірім театралдық қойылымдарына қатысқан. 2003-2008 жылдар аралығында қысқақойылымды алмандық фильмдерінде ойнаған. 2011-2013 жылдар аралығында Темір Савжының ұсынысы бойынша оған бүкіләлемдік атақ алып келген Ұлы Османлы Мемлекетінің 10-шы сұлтаны I Сүлейменнің өмірі мен махаббаты жайлы қойылған «Тамаша ғасыр» телехикаясында Хүррем сұлтанның рөлін ойнаған. 2013 жылдың 16 мамырында Мәриям Үзерли Ыстанбұлдан Берлинге ұшып кетті. Оның айтуы бойынша: «Тамаша ғасыр» телехикаясының әрбір бөлімінің ұзақтығы 100-120 минуттан, оны түсіруге 4-5 күн уақыт үздіксіз жұмыс істеу керек. Осы себептерге орай мен қатты физикалық және психологиялық тұрғыдан шаршап, зардап кештім,- деді. Tims Productions-тың ресми мәлімдемесінде Мәриям Үзерлиді оған төленетін жалақының көлемі қанағаттандырмады делінген. Тағы да мәлім болғандай Үзерли бұл жайттан соң ендігі ары Түркияға қайтып оралудан бас тартқан.

Жеке өмірі[өңдеу]

Біршама уақыт Мерием Үзерли Түркиялық кәсіпкер Джан Атешпен кездесіп жүрді, жұп тіпті аттастырылып қойғандығын жариялады. Бірақ-та 2013 жылдың тамыз айында олар айырылысып кетті. Тамыздың соңында Мерием өзінің төртінші ай жүкті екендігін ресми жариялады.

Фильмографиясы[өңдеу]

жылы Қазақша атауы Шынайы атауы Сомдаған рөлі
2011-2013 с «Ғажайып ғасыр» Muhtesem Yüzyil Хасеки Хүррем Сұлтан / Hürrem Sultan
2012 ф Das ist ja das Leben selbst! Анкел / Ankel
2011 с «Екеуіне арналған іс» Ein Fall für zwei Анна/Anna
2011 ф Jetzt aber Ballett Саша Китано / Sasha Kitano
2011 с Notruf Hafenkante
2010 ф «Қайтымсыз сапар» Journey of No Return стюардесса / Hostes
2010 ф Lover's Guide Мара / Mara
2010 с «БФЖК: Біз футболды жақсы көреміз» WALF: We All Love Football Лина / Lena
2010 ф «Жолақ» The Line Анна / Anna
2009 ф «Айдындағы жұлдыздар» Sterne über dem Eis студент / Studentin
2009 ф «Ессіз уик-енд» Das total verrückte Wochenende жеңіл жүрісті қыз
2008 с «Инга Линдстрөм» Inga Lindström Бритта / Britta

Марапаттары[өңдеу]

жылы Марапаты Санаты бойынша Фильм аты
2010 47 халықаралық «Алтын апельсин» кинофестивалі Қазылардың арнайы сыйы «Қайтымсыз сапар»
2011 Кинокөрермендер Академиясының жүлдесі «Ең үздік басты әйел рөлі» «Ғажайып ғасыр»
2011 «Алтын жылқы» «Үздік актриса» «Ғажайып ғасыр»
2011 Телебағдарлама жұлдызы «Үздік актриса» «Ғажайып ғасыр»
2011 38-ші «Алтын көбелек» марапаты Арнайы телемарапат «Ғажайып ғасыр»
2012 «GQ» Журналы Жыл әйелі
2012 39-шы «Алтын көбелек» марапаты Ең үздік драма актрисасы «Ғажайып ғасыр»
2012 Ыстанбұл мәдениет университеті «Драма» санатындағы «Үздік актриса» «Ғажайып ғасыр»
2012 Golden MDG AWARD «Драмалық рөл орындайтын ең үздік түрік актрисасы» «Ғажайып ғасыр»
2012 «ЖЫЛДЫҢ ЕҢ ҮЗДІК ӨКІЛДЕРІ» журналы «Үздік актриса» «Ғажайып ғасыр»
2012 Журналистер Ассоциациясы журналы «Үздік актриса» «Ғажайып ғасыр»
2012 Ыстанбұл жұлдыздар университеті «2012 жылғы телехикаялардағы ең сүйікті актриса» «Ғажайып ғасыр»
2013 Ыстанбұл жұлдыздар университеті «2013 жылғы телехикаялардағы ең сүйікті актриса» «Ғажайып ғасыр»
2013 11 марапат «Жыл жұлдызы» жүлдегері 2012 жылдағы ең үздік актриса «Ғажайып ғасыр»
2013 Анталияның 4-ші телевизиялық марапаты Телехикаядағы үздік драмалық актриса «Ғажайып ғасыр»

Сілтемелер[өңдеу]