Неслихан Атагүл

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search

Неслихан Атагүл (түр. Neslihan Atagül; туған күні 20 тамыз 1992 жылы, Стамбул) — түрік актрисасы және моделі.

Өмірбаяны және мансабы[өңдеу]

Неслихан Атагюль 1992 жылы 20 тамызда Стамбул қаласында жүргізуші (черкестен шыққан) және үй шаруасындағы әйелдің отбасында дүниеге келген. Сонымен қатар, Неслиханнан басқа ата-анасы тағы үлкен ұл өсірді. Өзінің мансабын ол жарнама роликтеріндегі түсірілімдерден бастады. 2005-2006 жылдары Tofita, Valenza Kids, Sütaş жарнамаларында қатысты. 2006 жылы бірінші рет «Алғашқы махаббат (Первая любовь)» фильміне түсті. 2008-2009 жылдары Неслихан «Үзілген жапырақтар (Листопад)» сериалының 34-бөліміне қатысты.

2013 жылы Неслихан Атагюль өзі басты рөлді ойнаған, «Стамбул көшелері (Два лица Стамбула)» сериалының түсірілімдеріне кірісті.

Бүкіләлемдік танымалдықты Неслиханға «Сенен маған қалған барлығы (Все, что мне осталось мне от тебя» (2015) фильмінде басты рөлде Элиф болып ойнауы алып келді. Жас болғанына қарамастан, актриса әлдеқашан халықаралық құрмет және түрлі марапаттар алды, оның көбісі «Ғарасат (Чистилище)» (2012) фильмінен берілді.

Жеке өмірі[өңдеу]

2013 жылдың ортасынан Атагюль актер Кадир Догулумен кездесе бастады; 2015 жылдың 26 қарашадан екі жұп неке қиды. Үйлену той 2016 жылдың 8 шілдесінде болды.

Актриса кітап оқығанды жақсы көреді, соның бір сүйікті жазушылары – Франц Кафка, Карлос Кастанеда, Урсула Ле Гуин, сонымен қатар Тим Бертон мен Дэвид Линчтың фильмдерімен қызығады.

Фильмография[өңдеу]

Жылы Орысша атауы Қазақша атауы Түпнұсқа Рөлі
2006 Первая любовь Алғашқы махаббат Ilk Ask Бахар
2008-2009 Листопад Үзілген жапырақтар Yaprak Dökümü Дениз
2011 Дорогой мой отец Қымбатты менің әкем Canim babam Пынар
2011 Жизнь продолжается Өмір жалғасады Hayat Devam Ediyor Ширин
2012 Чистилище Ғарасат Araf Зехра
20132014 Два лица Стамбула Стамбул көшелері Fatih Habriye Нериман
2015 Все, что мне осталось от тебя Сенен маған қалған барлығы Senden Bana Kalan Элиф
2015-2016 Черная любовь Қара махаббат Kara Sevda Нихан