Николай Александрович Боярский

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search

Боярский Николай Александрович – совет киноактері және театр актері.

Биографиясы[өңдеу]

Актер Сергей Боярскийдің інісі, Михаил Боярскийдің ағасы.

Ұлы Отан соғысына қатысқан.

1948 жылы Ленинград театр институтын тәмамдайды. В. Комиссаржевский атындағы Ленинград театрының актері. Әйелі Лидия ШтыканПушкин атындағы Ленинград драма театрының актрисасы.

Фильмографиясы[өңдеу]

  • 1936 — Бесприданница — бала
  • 1957 — Дон Сезар де Базан — король Карлос
  • 1965 — Музыканты одного полка —Василий Леонидович Боголюбов
  • 1966 — Катерина Измайлова — Зиновий Борисович
  • 1966 — Снежная королева
  • 1966 — 12 стульев (телеспектакль) — Киса Воробьянинов
  • 1968 — Золотой телёнок — Адам Козлевич
  • 1968 — Живой труп — Петушков
  • 1969 — Пять дней отдыха
  • 1970 — Мой добрый папа — Гошаның ағасы
  • 1970 — Варвара-краса, длинная коса — Күйеу жігіт
  • 1972 — Красные пчёлы
  • 1972 — Учитель пения —комиссия мүшесі
  • 1973 — Про Витю, про Машу и морскую пехоту
  • 1975 — Новогодние приключения Маши и Вити — Кащей Бессмертный
  • 1976 — Семьдесят два градуса ниже нуля — Синицын
  • 1976 — Дикий Гаврила
  • 1976 — Шаг навстречу
  • 1979 — Приключения Электроника — Ростислав
  • 1979 — Трое в лодке, не считая собаки
  • 1979 — Вторая весна — начальник геологической лаборатории
  • 1980 — Таинственный старик
  • 1982 — Красные колокола
  • 1984 — Невероятное пари, или Истинное происшествие, благополучно завершившееся сто лет назад — аптекашы
  • 1985 — Соперницы
  • 1985 — Противостояние — Варенцов
  • 1986 — Русь изначальная
  • 1986 — Михайло Ломоносов
  • 1986 — Вот снова этот двор — егде адам
  • 1988 — Жизнь Клима Самгина — Хрисанф

Пайдаланылған әдебит[өңдеу]

Боярская Е. Н. Театральная династия Боярских — СПб.: Олма медиа групп, 2007. — 320 с. — ISBN 537300409X.

Дереккөздер[өңдеу]