Оскар (киножүлде, 2017)

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search

Астыңғы жазу

<< 88-шытапсыру рәсімі90-шы >>
Оскар (киножүлде, 2017)
220px
Ресми постері
Күні 26 ақпан, 2017
Өткен жері Долби театр
Голливуд, Лос-Анжелес, Калифорния, АҚШ
Режжиссері Майкл Де Лука,
Дженнифер Тодд (ағыл.)қаз.[1]
 < 88ші Академия марапаттаулары 90шы > 


2016 жылғы түсірілген кинематография үздіктеріне 89-шы Оскар марапатын тапсыру рәсімі, 2017 жылы 26 ақпанда, Голливудтағы Dolby Театрында өтеді[2]. Салтанатты шара барысында Кинематографиялық Өнер және Ғылым Академиясы 24 номинация бойынша Академия марапатын табыстайды. Шараны актер Крис Рок жүргізеді[3][4]. 88-ші Академия жүлдесіне үміткерлерінің тізімі 2017 жылдың 14 қаңтарында сағат таңғы 5:38 PST (13:38 UTC) -да жарияланды.

Оқиғалар тізімі[өңдеу]

Күні
Оқиға
[3]
Сенбі, 12 қараша 2016 Арнайы жүлделерді табыс ету рәсімі
Бейсенбі, 5 қаңтар 2017 Номинацияға дауыс беру сағат кешкі 5:00 жабылады PST (01:00, 9 қаңтар, UTC) (кешкі 8:00 EST)
Сейсенбі, 24 қаңтар 2017 Номинанттарды атау сағат таңғы 5:38 PST (13:38, 24 қаңтар, UTC) (таңғы 8:38 EST) Samuel Goldwyn Theater театрында
Дүйсенбі, 6 ақпан 2017 Номинанттардың таңғы асы
Дүйсенбі, 13 ақпан 2016 Ақтық дауыс берудің басталуы
Сенбі, 11 ақпан 2017 Ғылыми-техникалық жетісігі үшін жүлделерді табыстау
Сейсенбі, 21 ақпан 2017 Дауыс беру жабылады
Жексенбі, 26 ақпан 2017 88-ші «Оскар» жүлдесін тапсыру

Жеңімпаздар мен номинанттар[өңдеу]

Жүлде саны/номинациялар:

Жеңімпаздар арнайы түспен көрсетілген.


Арнайы жүлделер[өңдеу]

Арнайы жүлделер тапсыру рәсімі, 12 қараша 2016 жылы, сенбіде Hollywood & Highland Center-де, 8-ші Governors Awards (ағыл.)қаз. рәсімінде өтті. Жеңімпаздар Академияның Басқарушылар кеңесінің 2016 жылғы 30 тамыздағы дауыс беру арқылы анықталды[5].

Құрметті «Оскар»[өңдеу]

Джин Хершолт атындағы марапат[өңдеу]

Тағы қараңыз[өңдеу]

Қайнары[өңдеу]

Сілтемелер[өңдеу]