Пенелопа Миллер

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search
Пенелопа Миллер

Пенелопа Энн Миллер (ағыл. Penelope Ann Miller, 13 қантар 1964) – американдық актриса.

Өмірі мен мансабы[өңдеу]

Пенелопа Энн Миллер Лос-Анджелеста дүниеге келді. Ол режиссер Марк Миллер мен тілші Беатрис Миллердің ортаншы қызы. Ол Менло колледжінде оқыды. 1985 жылы Миллер Нейл Саймонның «Билокси-блюз» пьесасында танымал болды. 1988 жылы қойылымның кино нұсқасында түсті.

1989 жылы «Біздің қалашық» қойылымына қатысқаны үшін Миллер «Тони» сыйына номинант болды. Содан кейін ол үлкен экранда мансабын бастады. 1992 жылы «Чаплин» фильмінде Эдна Первиэнстың рөлін сомдады. 1997 жылы ол «Реликт» фильмінде басты рөлді ойнады, алайда фильм көрермендердің көңілінен шыға алмады.

Тоқсаныншы жылдардан бастап Миллер Lifetime арнасының телефильмдерінде ойнай бастады.

1995 жылы Пенелопа актер Уилл Анеттқа тұрмысқа шығып, сол жылы жұп ажырасып кетті. 2000жылы Джеймс Хаггинспен некелеседі, алайда 12 жылдан кейін жұбайлар ажырасады. Бұл некеден актрисаның екі баласы бар. 

Фильмография[өңдеу]

1987 — Тәрбиешінің саяхаты/Adventures In Babysitting

1988 — Ерегежей/Big Top Pee-Wee

1988 — Өлімге/Dead-Bang

1990 — Ояну/Awakenings

1990 — Балабақша полиция қызметкері/Kindergarten Cop

1990 — Жаңа келген

1991 — Бөтен ақша/Other People’s Money

1992 — Чаплин / Chaplin 

1992 —Бетти Лудың сөмкесіндегі қару/The Gun In Betty Lou’s Handbag

1992 — Комета жылы/Year Of The Comet

1993 — Карлитоның жолы/Carlito’s Way (номинация на премию Золотой глобус)

1994 — Жалмауызға аңшылық/Witch Hunt

1994 — Көлеңке/The Shadow

2002 — Ниро Вульфтың құпиясы/A Nero Wolfe mystery

2004 — C.S.I.: Нью Йорк / CSI: NY

2005 — Өжет әйелдер/Desperate Housewives

2005 — Ессіз ақша/Funny money

2007 — Жіберілгендер/The Messengers

2007 — Мақсатты аққұба қыз/Blonde Ambition

2009 — Robosapien: Rebooted

2011 — Артист/ The Artist

2013-2014 — Көңілдес қыздар/Mistresses

2015 — Американдық қылмыс/American Crime

2016 — Халықтың туылуыThe Birth of a Nation