Сирша Ронан

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search

 

Сирша Ронан
Сурет
Жалпы мағлұмат
Туған кездегі есімі

Сирша Уна Ронан

Туған күні

12 сәуір 1994(1994-04-12) (25 жас)

Туған жері

Нью-Йорк , АҚШ

Азаматтығы

 АҚШ , Ирландия

Мамандығы

актриса

Белсенді жылдары

2003 жыл - қазіргі күндер

IMDb

ID 1519680

Сирша Уна Ронан (ағылш.Saoirse Una Ronan; 1994 жылы 12 сәуір, Нью – Йорк, АҚШ) – ирлындық акртиса.

Өмірбаяны[өңдеу]

Сирша Ронан актер Пол мен Моника Ронындардың отбасында, Нью – Йоркте туылды. Оының екінші есімі – Уна – әкесі жағынан апасысына арналып қойылған. Мектепке барудың алдында әкесімен бірге “Ыблыс меншігі”, “Вероникаға аңшылық” сияқты фильмдерде түскен.

Үлкен кинодағы сынапқа шығу рөлу, Джо Райттың “ Өтелу ” (2007) драмасында болған, ол болашақ жазушы, жас өспірім қыздың ойнады. Осының арқасында Сирша “Оскар” сыйлық ақысында әң үздік екінші жоспар актрисасы ретінде номинацияланды, осымен қатар оның “Алтын Глобус”, BAFTA сияқты марапаттары бар. Осы сәтте ол “Мен ешқашан сенікі болмаймын” (2007) және “Эмбер қаласы : Қашу ” фильмдеріндегі рөлдердерге ие болды .

2009 жылы Ронан , Питер Джексонның “Аяулы сүйектер” жұмысындағы басты рөлге ие болды. Бұл Жазушы Элис Сиболдтың аттас романаның экрандауы болып табылады. Фильмнің кейіпкері, 14 жасар жас келіншек Сюзи Сэлмон, жаман адамның құрбаны болды. Демі таісылғаннан кейін, Сюзи туған туысқандарының тағдырын о дүниеден бақылап отыруда.

2011 жылы Сирша Ронан Джо Райттың “Ханна : шұбасыз қару ” жауынгерлік фильмінде басты рөлге ие болды. 2013 жылы ол Стефани Майердің “Қонақ ” атты романының аттас экрандауында басты рөлде түседі. Дәл осы жылы Сирша Кевин Макдональдтың “Мен енді қалай сүйемін ” фильмінде басты рөлдердің бірін ойнауда. Осыдан кейін ол көптеген рөлдерге ие болып, фильмдерде түседі.

Фильмографиясы[өңдеу]

  • 2003—2004 –Клиника - Рианнон Джерайти
  • 2005 - Дәлел - Орла Боланд
  • 2007 – Джоннатан Тумидің жаңа жылдық ғажабы - Селия Хардвик
  • 2007 –Өтелу - Брайони Таллис
  • 2007 – Мен ешқашан сенікі болмаймын - Иззи
  • 2007 – Асқынған нөмір - Бенджи МакГарви
  • 2008 – Эмбер қаласы : Қашу - Лина Мэйфлит
  • 2009 – Аяулы сүйектер - Сюзи Сэлмон
  • 2010 – Лилипуттар мемлектінен келген Ариэтти - Арриэтти
  • 2010 – Үйге жол - Ирена
  • 2011 - Ханна : шұбасыз қару - Ханна
  • 2011 - Виолет пен Дейзи - Дейзи
  • 2012 – Византия - Элеанор Уэбб
  • 2013 –Қонақ - Мелани Страйдер
  • 2013 – Мен енді қалай сүйемін - Дейзи
  • 2013 - Джастин мен сері айбыны - Талия
  • 2014 – Қонақ үй «Гранд Будапешт» - Агата
  • 2014 – Маппеттер 2 - камео
  • 2014 –Құбыжықты қалай ұстайды - Рэт
  • 2015 - Стокгольм, Пенсильвания - Лея
  • 2015 - Бруклин - Эллис Лэйси
  • Мария, Шотландия сұлтаны - Мари

Дереккөздер[өңдеу]