Таразы шоқжұлдызындағы жұлдыздар тізімі

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search
Атауы Б Ф HD HIP RA Dec Көрінерлік жұлдыздық шама Абсолюттық жұлдыздық шама Қашықтық,
Жарық жылы
Сп. класс Ескертпелер
β Таразы β 27 135742 74785 15h 17m 00,47s Үлгі:DEC 2,61 −0,84 160 B8V Зубен Эльшемали, Киффа Бореалис, Солтүстік Elakrab таразының иінағашын құрайды.
α² Таразы α² 9 130841 72622 14h 50m 52,78s Үлгі:DEC 2,75 0,88 77 A3IV Зубен Эльгенуби, Киффа Аустралис, Южная Клешня; қос жұлдыз
σ Таразы σ 20 133216 73714 15h 04m 04,26s Үлгі:DEC 3,25 −1,51 292 M3/M4III γ Сарышаян; Брахиум таразы табақшаларын құрайды
υ Таразы υ 39 139063 76470 15h 37m 01,46s Үлгі:DEC 3,60 −0,28 195 K3III
τ Таразы τ 40 139365 76600 15h 38m 39,38s Үлгі:DEC 3,66 −2,01 445 B2,5V Derakrab Australis, Deracrab Australis, Dhira al Akrab
γ Таразы γ 38 138905 76333 15h 35m 31,54s Үлгі:DEC 3,91 0,56 152 K0III Зубен эль Акраб, Сарышаян қысқаштары, Zuben Elakrab таразы табақшасын құрайды
θ Таразы θ 46 142198 77853 15h 53m 49,48s Үлгі:DEC 4,13 0,64 163 K0III
16 Таразы 16 132052 73165 14h 57m 11,06s Үлгі:DEC 4,47 2,24 91 F0V
ι Таразы ι 24 134759 74392 15h 12m 13,31s Үлгі:DEC 4,54 −0,77 376 Asp…
37 Весов 37 138716 76219 15h 34m 10,52s Үлгі:DEC 4,61 2,30 94 K1IV
κ Таразы κ 43 139997 76880 15h 41m 56,82s Үлгі:DEC 4,75 −0,69 400 K5III
δ Таразы δ 19 132742 73473 15h 00m 58,39s Үлгі:DEC 4,91 0,06 304 B9,5V Зубен Эльакриби, Mulu-lizi
ε Таразы ε 31 137052 75379 15h 24m 11,93s Үлгі:DEC 4,92 2,37 106 F5IV
11 Таразы 11 130952 72631 14h 51m 01,02s Үлгі:DEC 4,93 0,82 216 G8…
48 Таразы 48 142983 78207 15h 58m 11,38s Үлгі:DEC 4,95 −1,03 513 B8Ia/Iab
42 Таразы 42 139663 76742 15h 40m 16,91s Үлгі:DEC 4,97 −0,37 381 K3III
λ Таразы λ 45 142096 77811 15h 53m 20,06s Үлгі:DEC 5,04 −0,15 356 B3V
36 Таразы 36 138688 76259 15h 34m 37,31s Үлгі:DEC 5,13 −0,14 369 K2/K3III
α¹ Таразы α¹ 8 130819 72603 14h 50m 41,26s Үлгі:DEC 5,15 3,28 77 F3V Зубен Эльгенуби 1, Зубен эль Генуб 1
HD 138764 138764 76243 15h 34m 26,53s Үлгі:DEC 5,16 0,00 351 B6IV
ν Таразы ν 21 133774 73945 15h 06m 37,62s Үлгі:DEC 5,19 −1,66 765 K5III Зубен Хакраби
12 Таразы 12 131430 72929 14h 54m 20,14s Үлгі:DEC 5,27 −0,09 384 K2/K3III
μ Таразы μ 7 130559 72489 14h 49m 19,09s Үлгі:DEC 5,32 1,03 235 Ap
HD 126218 126218 70469 14h 24m 48,66s Үлгі:DEC 5,34 −0,10 400 K0III
41 Таразы 41 139446 76628 15h 38m 54,51s Үлгі:DEC 5,36 0,27 340 G8III/IV
η Таразы η 44 140417 77060 15h 44m 04,42s Үлгі:DEC 5,41 2,14 147 A6IV Зубен Хакраби, Zuban Alakrab
49 Таразы 49 143333 78400 16h 00m 19,98s Үлгі:DEC 5,47 2,89 107 F7V
ξ² Таразы ξ² 15 131918 73133 14h 56m 46,11s Үлгі:DEC 5,48 −0,61 538 K4III
HD 138413 138413 76106 15h 32m 36,71s Үлгі:DEC 5,50 1,29 227 A2IV
HD 132833 132833 73497 15h 01m 19,81s Үлгі:DEC 5,52 −0,67 564 M0III
HD 135534 135534 74732 15h 16m 23,03s Үлгі:DEC 5,52 −0,41 500 K2III
ζ Таразы ζ 35 138485 76126 15h 32m 55,23s Үлгі:DEC 5,53 −1,33 769 B3V
30 Жылан 30 141378 77464 15h 48m 56,81s Үлгі:DEC 5,53 2,07 160 A5IV
50 Таразы 50 143459 78436 16h 00m 47,64s Үлгі:DEC 5,53 −0,21 459 A0Vs
HD 136479 136479 75127 15h 21m 07,64s Үлгі:DEC 5,54 0,96 269 K1III
32 Таразы 32 137744 75730 15h 28m 15,40s Үлгі:DEC 5,64 −1,58 908 K4III
HD 130529 130529 72488 14h 49m 18,76s Үлгі:DEC 5,68 −1,99 1113 K3III+…
4 Таразы 4 129433 71974 14h 43m 13,57s Үлгі:DEC 5,70 0,21 409 B9,5V
Глизе 570 A 131977 73184 14h 57m 27,35s Үлгі:DEC 5,72 6,86 19 K4V Глизе 570 жүйесінің бөлшегі
HD 136956 136956 75352 15h 23m 52,26s Үлгі:DEC 5,72 −0,61 603 G8III
HD 134373 134373 74239 15h 10m 18,65s Үлгі:DEC 5,75 0,05 450 K0III
ξ¹ Таразы ξ¹ 13 131530 72934 14h 54m 22,91s Үлгі:DEC 5,78 0,54 365 G7III
HD 139254 139254 76532 15h 37m 48,06s Үлгі:DEC 5,79 1,18 272 K0III
HD 129944 129944 72210 14h 46m 06,75s Үлгі:DEC 5,80 0,55 366 K0III
34 Весов 34 138137 75944 15h 30m 40,39s Үлгі:DEC 5,82 −0,37 564 K0III
HD 139329 139329 76569 15h 38m 16,24s Үлгі:DEC 5,82 1,06 292 K0III
HD 135051 135051 74539 15h 13m 53,32s Үлгі:DEC 5,84 −1,41 918 G8/K0II
18 Таразы 18 132345 73310 14h 58m 53,64s Үлгі:DEC 5,88 0,95 316 K3III-IV
47 Таразы 47 142378 77939 15h 55m 00,37s Үлгі:DEC 5,95 −0,46 623 B2/B3V
HD 130157 130157 72310 14h 47m 13,66s Үлгі:DEC 6,05 −2,73 1863 K4/K5III
25 Таразы 25 134967 74493 15h 13m 19,22s Үлгі:DEC 6,07 1,93 219 A2V
HD 132375 132375 73309 14h 58m 52,99s Үлгі:DEC 6,08 3,37 114 F8V
HD 142703 142703 78078 15h 56m 33,33s Үлгі:DEC 6,11 2,49 173 A2Ib/II
HD 133670 133670 73927 15h 06m 27,10s Үлгі:DEC 6,13 2,24 195 K0III
ο Таразы ο 29 136407 75118 15h 21m 01,36s Үлгі:DEC 6,14 2,45 178 F2V
HD 130557 130557 72449 14h 48m 54,10s Үлгі:DEC 6,15 0,98 353 B9Vsvar…
28 Таразы 28 136366 75110 15h 20m 53,68s Үлгі:DEC 6,16 −0,27 631 G8II/III
26 Таразы 26 135230 74600 15h 14m 33,77s Үлгі:DEC 6,18 −1,80 1283 B9III
HD 139160 139160 76503 15h 37m 28,51s Үлгі:DEC 6,19 −0,14 600 B9IV
HD 128429 128429 71469 14h 37m 00,30s Үлгі:DEC 6,20 3,58 109 F5V
HD 138105 138105 75939 15h 30m 36,25s Үлгі:DEC 6,20 1,92 234 A3V
HD 141853 141853 77689 15h 51m 38,41s Үлгі:DEC 6,20 −0,43 692 G8III
2 Таразы 2 126035 70336 14h 23m 25,63s Үлгі:DEC 6,22 1,19 330 G7III
HD 140986 140986 77287 15h 46m 45,43s Үлгі:DEC 6,24 −1,05 937 K0
HD 138488 138488 76143 15h 33m 09,53s Үлгі:DEC 6,26 1,22 331 A3/5V +A9/F2
HD 131027 131027 72702 14h 51m 51,31s Үлгі:DEC 6,27 −0,97 913 K0II/III
HD 135367 135367 74623 15h 14m 50,61s Үлгі:DEC 6,28 −0,95 911 K2
HD 138268 138268 76033 15h 31m 43,45s Үлгі:DEC 6,28 1,96 239 A5V
HD 140301 140301 77007 15h 43m 24,86s Үлгі:DEC 6,30 0,80 411 K0III
HD 139290 139290 76567 15h 38m 15,80s Үлгі:DEC 6,32 0,14 562 K1III
HD 142640 142640 78059 15h 56m 14,41s Үлгі:DEC 6,32 2,29 208 F6V
5 Таразы 5 129978 72194 14h 45m 57,78s Үлгі:DEC 6,33 −1,33 1109 K2III
HD 139518 139518 76666 15h 39m 21,39s Үлгі:DEC 6,33 1,47 306 B9,5V
HD 130325 130325 72373 14h 47m 54,92s Үлгі:DEC 6,34 1,12 361 K0III
HD 132953 132953 73571 15h 02m 08,59s Үлгі:DEC 6,38 0,13 580 A3
22 Таразы 22 133800 73953 15h 06m 49,10s Үлгі:DEC 6,41 0,90 413 A1V
HD 129980 129980 72217 14h 46m 10,92s Үлгі:DEC 6,43 3,30 138 G2V
HD 137798 137798 75790 15h 28m 58,69s Үлгі:DEC 6,43 2,51 198 G0V
HD 139461 139461 76603 15h 38m 40,07s Үлгі:DEC 6,45 4,47 81 F6V
30 Таразы 30 136801 75294 15h 23m 01,78s Үлгі:DEC 6,46 −0,43 780 K4III
HD 134946 134946 74490 15h 13m 17,43s Үлгі:DEC 6,47 0,96 412 B8III
23 Таразы 23 134987 74500 15h 13m 28,93s Үлгі:DEC 6,47 4,42 84 G5V 2 экзопланетасы бар: b және c
HD 126251 126251 70452 14h 24m 40,90s Үлгі:DEC 6,49 1,72 293 F4III
HD 126363 126363 70501 14h 25m 17,63s Үлгі:DEC 6,49 0,48 520 K2III
HD 127964 127964 71295 14h 34m 50,72s Үлгі:DEC 6,49 0,12 613 A3V
HD 134758 134758 74391 15h 12m 12,04s Үлгі:DEC 6,49 0,33 555 K4III
HD 140722 140722 77235 15h 46m 12,89s Үлгі:DEC 6,49 2,33 222 F0V
HD 136646 136646 75272 15h 22m 45,19s Үлгі:DEC 6,50 0,83 443 K0III
17 Таразы 17 132230 73249 14h 58m 13,42s Үлгі:DEC 6,61 1,30 376 A1V
33 Таразы 33 137949 75848 15h 29m 34,78s Үлгі:DEC 6,69 1,94 291 Ap Бубнов
HD 141937 141937 77740 15h 52m 17,55s Үлгі:DEC 7,25 4,63 109 G2/G3V экзопланетасы бар b
Глизе 581 74995 15h 19m 26,82s Үлгі:DEC 10,55 11,57 20 M3 HO Таразы; қызыл ергежейлі; 6 экзопланетасы бар: e, b, c, g, d және f