Фёдор Сергеевич Бондарчук

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Jump to navigation Jump to search

Фёдор Сергеевич Бондарчук – совет және орыс актері, режиссер, сценариші, клипмейкер, тележүргізуші. Актер және режиссер Сергей Бондарчуктың ұлы.

Биографиясы[өңдеу]

Фёдор Бондарчук 1967 жылы 9 мамырда Мәскеуде актриса Ирина Скобцева мен режиссер Сергей Бондарчук отбасында дүниеге келеді. Федор туылғанында әкесі 46 жаста, ал анасы 39 жаста болады. Ол әжесі Юлия Николаевнаның тәрбиесінде болады. Мәскеу қаласында Вернадский даңғылындағы № 31 ағылшын тілі бағытындағы көркемдік мектепті тәмамдайды. Сабағын өте нашар оқиды. 8 сыныпта Степан Михалковпен танысады. Мектепті бітіргеннен кейін ВГИК-тің режиссер-қоюшы факультетіне тапсырады. Армияда борышын өтейді, алғашында Красноярск оқыту бөлімінде, кейін Алабинде қызмет атқарады. 1989 жылы армиядан кейін оқуын жалғастырады.

1991 жылы институтты тәмамдағаннан кейін Степан Михалковпен бірігіп «Art Pictures Group» продюссерлік компаниясын құрады. 2005 жылы продюссер Дмитрий Рудовскиймен бірігіп «Art Pictures Studio» кинпокомпаниясының негізін қалайды.

Отбасы[өңдеу]

  • Әкесі – Сергей Фёдорович Бондарчук (1920-1994) – совет актёрі және режиссёр.
  • Анасы – Ирина Константиновна Скобцева (1927 жылы дүниеге келген) – кино актрисасы
  • Туған әпкесі – Елена Бондарчук (1962-2009) –актриса.
  • Жиені – Константин Крюков.
  • Әкесі жағынан әпкесі – Наталья Бондарчук (1950 туған) — актриса және кинорежиссёр, как актриса известна по фильму «Солярис».
  • Жиен інісі – Иван Бурляев (1976 жылы туған)
  • Әйелі – Светлана Витальевна Бондарчук (д. Рудская) (1968 жылы туған) – тележүргізуші, «HELLO!» және «Icon» журналдарының бас редакторы, актриса.
  • Ұлы – Сергей Бондарчук ( 1991 жылы туған).
  • Қызы – Варвара Бондарчук ( 2000 жылы туған).

Фильмографиясы[өңдеу]

Актёрлік қызметі[өңдеу]

  • 1986 — Борис Годунов — Фёдор патша
  • 1989 — Сталинград — Иван
  • 1989 — Сон в летнее утро — Фёдор
  • 1992 — Арбитр
  • 1992 — Бесы — жер аударылған Федька
  • 1993 — Ангелы смерти —Иван снайпер
  • 1997 — Кризис среднего возраста — Влад
  • 1999 — Восемь с половиной долларов — Фёдор / Степан
  • 2000 — Витрина
  • 2001 — Даун Хаус — князь Мышкин
  • 2001 — Мужская работа — майор Ребров
  • 2002 — В движении — Газизов
  • 2002 — Кино про кино — Продюсер
  • 2004 — Свои — полицмейстер
  • 2005 — 9 рота — Хохол, прапорщик
  • 2005 — От 180 и выше — Савик
  • 2005 — Статский советник — Бурчинский Пётр Иванович
  • 2005— Продаётся дача — Владимир
  • 2005 — Мама не горюй 2 — политтехнолог Лёва
  • 2005 — Гибель империи — генерал Деникин
  • 2006 — Девять месяцев — Костя
  • 2006 — Три полуграции — Святослав Игоревич Курбатов
  • 2006 — Жара — оператор
  • 2007 — 7 кабинок — наркодилер
  • 2007 — Я остаюсь — инструктор
  • 2007 — Нулевой километр
  • 2007 — Глянец
  • 2007 — Артистка —фильм режиссері
  • 2007 — Тиски — наркосатушы Игорь Вернер
  • 2007 — 1814 — граф Толстой
  • 2008 — Адмиралъ — Сергей Бондарчук
  • 2008 — Обитаемый остров — Данышпан
  • 2009 — Самый лучший фильм 2
  • 2010 — Пирамммида — Белявский
  • 2010 — Про любоff — Владимир Викторович
  • 2011 — Свадьба по обмену — Руслан
  • 2011 — Псевдоним для героя — директор фирмы
  • 2011 — 2 дня — Петр Дроздов
  • 2011 — Шпион — Алексей Октябрьский
  • 2011 — Золото
  • 2011 — Безразличие — Петя Селютин

Режиссёрлік қызметі[өңдеу]

  • 1989 — Сон в летнее утро — короткометражный, дипломная работа
  • 1990 — клип группы «Моральный Кодекс» — «До свидания, мама!»
  • 1992 — клип «Посмотри в Глаза»
  • 2004 — клип «Маньяк» Сабина
  • 2005 — 9 рота
  • 2005 — клип на песню «Молитва» в исполнении Л.Гурченко
  • 2006 —Валерия және Стаса Пьеханың «Расставание» клипі
  • 2006 — Валерияның «Отпусти меня» клипі
  • 2008 — Обитаемый остров
  • 2012 — Зимняя королева
  • 2013 — Сталинград

Продюссерлік қызметі[өңдеу]

Телевизиядағы қызметі[өңдеу]

  • Кино в деталях —СТС каналы
  • Кресло —СТС каналы
  • Ты — супермодель —СТС каналы

Дереккөздер[өңдеу]