Шоқжұлдыздар бойынша жұлдыздар тізімі

Уикипедия — ашық энциклопедиясынан алынған мәлімет
Навигацияға өту Іздеуге өту

Аспандағы жұлдыздардың барлығы 88 шоқжұлдызға бөлінген. 88 шоқжұлдыздың біріне де кірмейтін бір жұлдыз бар. Ол - Күн. Күн эклиптика бойындағы 13 шоқжұлдызды басып өтеді. Оның 12-сі зодиакалды шоқжұлдыздар, ал біреуі эклиптика бойында жатқан, бірақ зодиакалды шоқжұлдыздар қатарына кірмейтін Ophiuchus шоқжұлдызы. Негізінен аспан 89 бөлікке бөлінген. Себебі, Жылан шоқжұлдызы басы мен құйрығы болып екіге бөлініп жатыр. Оның басы - батыста, құйрығы - шығыста.


Тізімге қосу критерийлері[өңдеу | қайнарын өңдеу]

R 66 and R 126 disc illustration.png

Шоқжұлдыздар бойынша жұлдыздар тізімі[өңдеу | қайнарын өңдеу]

Eta And AB.jpg
AG Carinae (HD 94910).png
HD 179821.jpg
2004 stellar quake full.jpg
1Superfluid in nuetro star.jpg
UX Tauri A.jpg
Orion Head to Toe.jpg
Treasures3.jpg
  1. Андромеда шоқжұлдызындағы жұлдыздар тізімі
  2. Егіздер шоқжұлдызындағы жұлдыздар тізімі
  3. Жетіқарақшы шоқжұлдызындағы жұлдыздар тізімі
  4. Үлкен Арлан шоқжұлдызындағы жұлдыздар тізімі
  5. Үшарқар-Таразы шоқжұлдызындағы жұлдыздар тізімі
  6. Суқұюшы шоқжұлдызындағы жұлдыздар тізімі
  7. Лаушы шоқжұлдызындағы жұлдыздар тізімі
  8. Бөрі шоқжұлдызындағы жұлдыздар тізімі
  9. Сиыршы шоқжұлдызындағы жұлдыздар тізімі
  10. Вероника шашы шоқжұлдызындағы жұлдыздар тізімі
  11. Құзғын шоқжұлдызындағы жұлдыздар тізімі
  12. Геркулес шоқжұлдызындағы жұлдыздар тізімі
  13. Гидра шоқжұлдызындағы жұлдыздар тізімі
  14. Көгершін шоқжұлдызындағы жұлдыздар тізімі
  15. Canes Venatici шоқжұлдызындағы жұлдыздар тізімі
  16. Бикеш шоқжұлдызындағы жұлдыздар тізімі
  17. Дельфин шоқжұлдызындағы жұлдыздар тізімі
  18. Айдаһар шоқжұлдызындағы жұлдыздар тізімі
  19. Monoceros шоқжұлдызындағы жұлдыздар тізімі
  20. Ara шоқжұлдызындағы жұлдыздар тізімі
  21. Pictor шоқжұлдызындағы жұлдыздар тізімі
  22. Керік шоқжұлдызындағы жұлдыздар тізімі
  23. Тырна шоқжұлдызындағы жұлдыздар тізімі
  24. Қоян шоқжұлдызындағы жұлдыздар тізімі
  25. Ophiuchus шоқжұлдызындағы жұлдыздар тізімі
  26. Dorado шоқжұлдызындағы жұлдыздар тізімі
  27. Жылан шоқжұлдызындағы жұлдыздар тізімі
  28. Үндіс шоқжұлдызындағы жұлдыздар тізімі
  29. Қарақұрт шоқжұлдызындағы жұлдыздар тізімі
  30. Carina шоқжұлдызындағы жұлдыздар тізімі
  31. Кит шоқжұлдызындағы жұлдыздар тізімі
  32. Ешкімүйіз шоқжұлдызындағы жұлдыздар тізімі
  33. Pyxis шоқжұлдызындағы жұлдыздар тізімі
  34. Puppis шоқжұлдызындағы жұлдыздар тізімі
  35. Аққу шоқжұлдызындағы жұлдыздар тізімі
  36. Арыстан шоқжұлдызындағы жұлдыздар тізімі
  37. Volans шоқжұлдызындағы жұлдыздар тізімі
  38. Vulpecula шоқжұлдызындағы жұлдыздар тізімі
  39. Лира шоқжұлдызындағы жұлдыздар тізімі
  40. Кіші Аю шоқжұлдызындағы жұлдыздар тізімі
  41. Кіші Ат шоқжұлдызындағы жұлдыздар тізімі
  42. Кіші Арыстан шоқжұлдызындағы жұлдыздар тізімі
  43. Кіші Арлан шоқжұлдызындағы жұлдыздар тізімі
  44. Микроскоп шоқжұлдызындағы жұлдыздар тізімі
  45. Шыбын шоқжұлдызындағы жұлдыздар тізімі
  46. Antila шоқжұлдызындағы жұлдыздар тізімі
  47. Бұрыштық шоқжұлдызындағы жұлдыздар тізімі
  48. Тоқты шоқжұлдызындағы жұлдыздар тізімі
  49. Octans шоқжұлдызындағы жұлдыздар тізімі
  50. Бүркіт шоқжұлдызындағы жұлдыздар тізімі
  51. Орион шоқжұлдызындағы жұлдыздар тізімі
  52. Тауыс шоқжұлдызындағы жұлдыздар тізімі
  53. Пегас шоқжұлдызындағы жұлдыздар тізімі
  54. Персей шоқжұлдызындағы жұлдыздар тізімі
  55. Vela шоқжұлдызындағы жұлдыздар тізімі
  56. Fornax шоқжұлдызындағы жұлдыздар тізімі
  57. Apus шоқжұлдызындағы жұлдыздар тізімі
  58. Шаян шоқжұлдызындағы жұлдыздар тізімі
  59. кескіш шоқжұлдызындағы жұлдыздар тізімі
  60. Балықтар шоқжұлдызындағы жұлдыздар тізімі
  61. Сілеусін шоқжұлдызындағы жұлдыздар тізімі
  62. Corona Borealis шоқжұлдызындағы жұлдыздар тізімі
  63. Sextans шоқжұлдызындағы жұлдыздар тізімі
  64. Sculptor шоқжұлдызындағы жұлдыздар тізімі
  65. Mensa шоқжұлдызындағы жұлдыздар тізімі
  66. Тор шоқжұлдызындағы жұлдыздар тізімі
  67. Сарышаян шоқжұлдызындағы жұлдыздар тізімі
  68. Жебе шоқжұлдызындағы жұлдыздар тізімі
  69. Мерген шоқжұлдызындағы жұлдыздар тізімі
  70. Телескоп шоқжұлдызындағы жұлдыздар тізімі
  71. Торпақ шоқжұлдызындағы жұлдыздар тізімі
  72. Үшбұрыш шоқжұлдызындағы жұлдыздар тізімі
  73. Tucana шоқжұлдызындағы жұлдыздар тізімі
  74. Феникс шоқжұлдызындағы жұлдыздар тізімі
  75. Хомелеон шоқжұлдызындағы жұлдыздар тізімі
  76. Центавр шоқжұлдызындағы жұлдыздар тізімі
  77. Цефей шоқжұлдызындағы жұлдыздар тізімі
  78. Circinus шоқжұлдызындағы жұлдыздар тізімі
  79. Horologium шоқжұлдызындағы жұлдыздар тізімі
  80. Crater шоқжұлдызындағы жұлдыздар тізімі
  81. Hydrus шоқжұлдызындағы жұлдыздар тізімі
  82. Crux шоқжұлдызындағы жұлдыздар тізімі
  83. Қалқан шоқжұлдызындағы жұлдыздар тізімі
  84. Эридан шоқжұлдызындағы жұлдыздар тізімі
  85. Оңтүстік Тәж шоқжұлдызындағы жұлдыздар тізімі
  86. Оңтүстік балық шоқжұлдызындағы жұлдыздар тізімі
  87. Оңтүстік Үшбұрыш шоқжұлдызындағы жұлдыздар тізімі
  88. Кесіртке шоқжұлдызындағы жұлдыздар тізімі